Şimdi Ara

DİGİTÜRK VE DVD İZLEMEK İÇİN??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizce plazmamı daha mantıklı yoksa lcd mi? ama soyle bı problemde var.izleme mesafem 3 metre cıvarında plazma alsam en kucugu 106 ekran buda cok buyuk gelır.LCD alsam dıgıturk ve DVD ızlemek ıcın ne kadar mantıklı? yanı alın sıze bı baska problem !!!

• "Geliştirilmiş Çözünürlük (Enhanced Definition) sistemleri ekran büyüklüğünün en fazla 3.4 katı mesafeden seyredip bütün detayları görebilirsiniz (106 ekran için 3.6 metre). 720p/768p sistemlerde ise ekran büyüklüğünün en fazla 2.3 katı mesafeden seyretmeniz gerekmektedir (106 ekran için 2.44 metre). 1080 (i veya p) sistemler içinse bu katsayı 1.55’tir (106 ekran için 1.64 metre)."

Üst konuda izleme mesafeleri ile ilgili verilen bilgi bu şekilde. 3m mesafe icin ozellıkle fiyat acısından 42" sizin icin yine de en uygunu(ayrıca yer sıkıntınız yok diye varsayıyorum). Digiturk ve DVD seyretmek icin ise aynı boyutlardaki LCD ve plazmalarda, panel cozunurluklerınden dolayı plazmadan daha iyi bir goruntu almanız muhtemel. Seçim size ait, ilk önce ebat konusunda bir karara varın, sonra TV leri gidip yerinde kendi izleme mesafenizde test edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC
    "Geliştirilmiş Çözünürlük (Enhanced Definition) sistemleri ekran büyüklüğünün en fazla 3.4 katı mesafeden seyredip bütün detayları görebilirsiniz (106 ekran için 3.6 metre). 720p/768p sistemlerde ise ekran büyüklüğünün en fazla 2.3 katı mesafeden seyretmeniz gerekmektedir (106 ekran için 2.44 metre). 1080 (i veya p) sistemler içinse bu katsayı 1.55’tir (106 ekran için 1.64 metre)."

Üst konuda izleme mesafeleri ile ilgili verilen bilgi bu şekilde.

Yukarıdaki izleme mesafelerine katılmıyorum.
    Bence o mesafeleri, "insan gözü detayları ne kadar mesafeden görebilir" hesaplamasıyla yazmışlar.
    Hele 1080 i veya P için, 106 ekrana 1.64 metre izleme mesafesi vermişler; herhalde göz doktorları ve gözlükçülerle ortak çalışıyorlar.

Tercihe gelince, ben olsam 106 Ekran 1024x768 HD Ready plazma alırdım; hatta pazar günü bir gazete tam ekran 37" Plazma ilanı gördüm (Panasonic PV60 olabilir), onu da düşünebilirsiniz.
    "Neden Plazma" sorusunu birçok kez cevaplamıştım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 8 Ocak 2007; 13:08:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

YBence o mesafeleri, "insan gözü detayları ne kadar mesafeden görebilir" hesaplamasıyla yazmışlar.
    Hele 1080 i veya P için, 106 ekrana 1.64 metre izleme mesafesi vermişler; herhalde göz doktorları ve gözlükçülerle ortak çalışıyorlar.

Hesap yöntemi aynen dediğiniz gibi ama özellikle 720p ve 1080p için mesafeye baglı olarak aradaki detay farkının goz tarafından algılanamama durumunda dogruluk payı olduguna inanıyorum. Birçok yabancı sitede, aynı ebatlarda 720p yada 1080p TV arasında seçim yapılırken izleme mesafenizin önemi belirtiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC
    quote:

Bence o mesafeleri, "insan gözü detayları ne kadar mesafeden görebilir" hesaplamasıyla yazmışlar.

Hesap yöntemi aynen dediğiniz gibi ama özellikle 720p ve 1080p için mesafeye baglı olarak aradaki detay farkının goz tarafından algılanamama durumunda dogruluk payı olduguna inanıyorum. Birçok yabancı sitede, aynı ebatlarda 720p yada 1080p TV arasında seçim yapılırken izleme mesafenizin önemi belirtiliyor.

Bu verilerin tespit edilmeleri ve geçerlilikleri konusunda söylediklerinize katılıyorum.

Ben özellikle Türkiye şartlarını dikkate aldığımda yukarıdaki görüşleri belirttim; çünkü aktarılan bilgiler doğru ama, bizim için pek uygulanabilir değil.
    Hatta normal tv yayınları izliyorsak 106 ekranı şöyle 5 metreden filan izlemek lazım ki görüntü kusurları daha çok tolere edilsin

• quote:

Hatta normal tv yayınları izliyorsak 106 ekranı şöyle 5 metreden filan izlemek lazım ki görüntü kusurları daha çok tolere edilsin

• pekı panasonıc PV-60 hakkında teknık bılgı verebılırmısınız.yada deneyımlerınız var mı bu panel hakkında.ve son bi soru 1024x768 cozunurluktekı HD bı panel ıcın ortalama ne kadar para odemem gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaw soyle bir sey de yok mudur ?
    130 ekran bir cihazi, soyle 2-3 metreden ve guzel bir ses sistemi ile
    filmin icindeymis gibi seyretmek ?..
  • quote:

Orjinalden alıntı: keeton
    - pekı panasonıc PV-60 hakkında teknık bılgı verebılırmısınız.
    - yada deneyımlerınız var mı bu panel hakkında.
    - son bi soru 1024x768 cozunurluktekı HD bı panel ıcın ortalama ne kadar para odemem gerekli.

SİHİRLİ Ortak cevap : TIKLAYIN ve bir daha TIKLAYIN

quote:

Orjinalden alıntı: felmali
    yaw soyle bir sey de yok mudur ?
    130 ekran bir cihazi, soyle 2-3 metreden ve guzel bir ses sistemi ile
    filmin icindeymis gibi seyretmek ?..

Szin bu tarifiniz için Plazma - Lcd Tv'yi değil PROJEKSİYON daha uygun.
    210 cm. diagonal bir perde ile kendinizi görüntünün içinde bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 8 Ocak 2007; 14:10:55 >

• yaa arkadaslar bıras once PV-60 modelı ıcın ıstanbulu aradım ve nakıt 2900 ytl fıyat aldım.sızce fıyat nasıl.ınsan ıstanbul dısında olunca kazıklanmaktan korkuyor.
  • quote:

Ben özellikle Türkiye şartlarını dikkate aldığımda yukarıdaki görüşleri belirttim; çünkü aktarılan bilgiler doğru ama, bizim için pek uygulanabilir değil.

1.iyi diyorsunuz ülkemiz insanın tv seyretme alışkanlıklarına da değinmek gerekir bence.
    pekçok evde "salon" misafir odasıyla eşdeğer manada kullanılıyor.dolayısıyla evlerin nispeten en büyük odaları "oturma odası" olarak kullanılıyor.
    günlük kullanımda bu odalar aynı zamanda tv odası.
    hal böyleyken 5m mesafe izlemeli bir odaya sahip miyiz?
    bazı arkadaşlar" mesafe yakında olsa ekran ne kadar büyük olursa o kadar iyi" diye düşünüyorlar.
    fakat ben(şahsi görüşüm) 3m ye kadar izleme mesafeli oturma odaları için 82 ekran civarlarındaki crt veya lcd tvları öneriyorum.
    bunun yanında crt tv larda stand-by konumunda dahi radyasyon yayıldığı aşikar bir durum.
    hadi bizler neyse de ya evde küçük çocuk varsa?
    kimbilir belki de önemli bir noktadır
    2.kafama takılan bir diğer sorunda şu:
    biz hep mesafe ve yanal seyir açılarda bahsettik.
    bunun yanında sağlıklı seyir için tv hangi yükseklikte olmalı?
    konu hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?
    3.hepimizi yakından ilgilendiren bir konu da bu tvların doğru ayarlarının yapılmasıdır.bu yüzden "lcd kalibrasyonu" başlıklı 8 sayfalık bir makale buldum.
    yakın zamanda fırsat yaratabilirsem çeviriyi burada paylaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 8 Ocak 2007; 16:06:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ancak oturma yüksekliğine göre 90-120 cm yükseklikte sehpa yada duvar askı yüksekliği öneriliyordu.
  • Panasonic 42 PV 60 ile 42 PV 45 arasında ne gibi fark ( ya da var mı? ) var bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo
    2.kafama takılan bir diğer sorunda şu:
    biz hep mesafe ve yanal seyir açılarda bahsettik.
    konu hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?

3.hepimizi yakından ilgilendiren bir konu da bu tvların doğru ayarlarının yapılmasıdır.bu yüzden "lcd kalibrasyonu" başlıklı 8 sayfalık bir makale buldum.
    yakın zamanda fırsat yaratabilirsem çeviriyi burada paylaşacağım

2. Herhalde gözlerinizin LCD TV'nin tam olarak ortasına denk geldiği yükseklik, en ideal yüksekliktir.
    Bildiğim kadarıyla en iyi izleme açısı bu.

3. Bahsettiğiniz "lcd tv kalibrasyonu" linkini paylaşabilir misiniz, merak ettim de.

quote:

Orjinalden alıntı: Ozaga
    Panasonic 42 PV 60 ile 42 PV 45 arasında ne gibi fark ( ya da var mı? ) var bilen varmı?

Google biliyor - TIKLAYIN

• signore@
    üzgünüm linki hatırlamıyorum yaklaşık bir ay önce bilgisayara kaydettim sonra çıktı almıştım.gene de bakıyorum
  • bahsettiğin PV60 "E" di mi? eğer o ise kasa biraz demode olmakla beraber şu an alınabilecek en makul plazma..Pioneere yakın kalitede ancak 100o YTL ucuz... PV45E teknosada satılıyor..forumda pek rağbet görmedi..Her nekadar teknosa da aynı panel filan deselerde..Boşver..Alacaksan PV60E al.. 2990 YTL bulduysan hemen al...
  • @signore;
    mail adresimde bir sorun var attach yapamadım,ilk fırsatta size yollayacağım
    bu arada bazı faydalı linkler var konu ile ilgili
    incelemek isteyenlere

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,240003563,00.htm

bu sitede mesafeler aşağıdaki şekilde ifade edilmiş.

tabii bu arada ben aldığım makalenin linkini bulamadım(hala)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 8 Ocak 2007; 23:50:44 >

• Arkadaşlar,
    TH42PV60E - ile TH42PV45E arasında ciddi farklar var.
    Her ne kadar Teknosa ikisinde G9 panel olduğu ve tüm verilerinin aynı olduğunu söylüyorsa'da biraz araştırınca bazı farkların olduğunu görüyorsunuz. 45E'de kontrast 8000:1, parlaklık daha düşük, ve renk sayısı daha az.
    Birde adamı saf yerine koyup aradaki farkın sadece çerçevedeki siyah bant olduğunu insanların bu banta 600 YTL fark ödediklerini söylüyorlar.
  • valla arkadaşlar ben samsung le40m61b lcd aldım ve herşeyiyle çok iyi... hd yayınlar gelince performansı düşünemiyorum bile... panelden ses gelme problemi,burn-in problemi,veya yansıma problemi falan yok lcd'de... ben 4,5-5 metre mesafeden izliyorum... yanına çok yaklaşınca hafif karıncalanma var o da yayınlardan... ama hd yayınla birlikte lcd'ler plazmalardan çok çok önde olacak gibi geliyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.