Şimdi Ara

Digitürk ve Konsol kullanımı için en uygun HDTV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır TV seçebilmek amacı ile forumu takip ediyorum ancak okuduğum her yeni konuda kararım değişiyor ve kafam gittikçe daha çok karışıyor.Bu yüzden sizlerin görüşlerini ve deneyimlerini öğrenebilmek amacıyla bu konuyu açmaya karar verdim.Öncelikle kullanılacak alan ve kullanım amaçları hakkında daha detaylı bilgi vermek istiyorum;

TV'yi koyacağım oda 30 metrekare büyüklüğünde ve izleme mesafesi koltukların pozisyonuna göre 1,5 mt ile 4,5 m arasında değişiyor.Ama genelde 3 mt mesafeden ve 40 - 45 derecelik bir açıyla izleyeceğim.TV'yi % 60 Digiturk seyrederken,% 20 DVD seyrederken,% 20'de oyun oynarken kullanmayı düşünüyorum.

Yaklaşık 1,5 aydır süren araştırmalarım sonucunda aşağıdaki gibi bir tercih listesi ortaya çıktı,ancak her seçimin yanındada belirttiğim gibi bazı tereddütlerim var ve bunlara sizlerinde yardımlarıyla çözüm bulmayı umuyorum;

1.Sony KDS 55A2000 SXRD : Üstün özellikleri nedeniyle bu TV tercihlerim arasında ilk sırada ancak,kullanım alanı göz önüne alındığında bir miktar büyük mü gelir acaba diyede düşünmüyor değilim.Ayrıca ne yazıkki test imkanım olmadığı için bu TV’nin PS2 ve DT performansı konusunda henüz fikrim yok.Bu TV ile ilgili forumda verilen DVD ve PS3 görüntüleri ise tatmin edici.

2.Pioneer 427XA : İkinci sırada olan bu tercihimle ilgili kafamı kurcalayan nokta PS2 performansı ve uzun süre oyun oynandığında ekranda yaşayabileceğim problemler(Ağırlıklı olarak futbol oynadığım için bazı statik görüntüler Burn in problemine sebep olabilirmi acaba)

3.Sharp 42XD1E : Anladığım kadarıyla bu TV şu anda piyasada pek bulunmuyor ancak yinede alternatiflerim arasında 3. sırada yer alıyor.Şartları zorlayıp 42 ve 46 inch modeli bulmaya çalışacağım.İlgili forumda görmüş olduğum görüntülere göre DT performansı tatmin edici,fakat PS2 performansı konusunda herhangi bir fikrim yok.

Diğer alternatiflerim ise sırasıyla Toshiba 37WL68PG ve Sony 40X2000.

Bunlar benim araştırmalarım sonucu ortaya çıkanlar.Tabi sizin yukarıdakilere ilave olabilecek profesyonel tavsiyelerinize açığım.Limitim 6000 – 7000 YTL,ancak alacağım TV’nin beni yoğun kullanım nedeniyle özellikle DT konusunda ve PS2(ileride PS3) konusunda en az 5-6 yıl tatmin etmesini bekliyorum.Oda büyüklüğü,izleme mesafeleri ve açıları,kullanım amaçları göz önüne alındığında sizce en mantıklı seçim(ebat,marka ve teknoloji olarak) hangi TV olabilir?

Konu başlığını ileride başka arkadaşlarada faydası dokunabileceğini düşünerek genel olarak açıyorum.Ben TV’yi alır almaz çeşitli kaynaklarda performansını gösteren fotoğrafları buraya eklemeyi düşünüyorum.Sizlerden ricam yorum yazmasanız bile TV modelinizle birlikte çekmiş olduğunuz fotoları(DT,kablo,DVD,PS2,PS3,Xbox) bu konu başlığı altına ilave etmeniz.Böylelikle ileride TV alacak arkadaşlar içinde faydalı bir kaynak
    yaratmış oluruz diye düşünüyorum ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

• Unutmadan ilave edeyim,son bir alternatifim daha var.DATRON DA-N32W551T , Kipada taksitli fiyatı 1.299 YTL.Acaba 1 seneliğine idareten bu TV'yi alıp önümüzdeki sene çıkacak yeni modellere göre karar versemmi diye düşündüm ilk başlarda ancak sonra almışken iyisini almak daha mantıklı dedim ve bu alternatifi bir kenara koydum.Evde kullandığım 82 ekran tüplü TV bana artık küçük geliyor,dolayısıyla 82 ekran bir TV alırsam memnun kalırmıyım bilemiyorum.Hele hele 82 ekran CRT ile 82 ekran LCD yan yana konduğunda arada ciddi bir fark varmış gibi geliyor insana.Yani psikolojik olarak daha küçük bir TV almışım hissine kapılabilirim diye korkuyorum.
  • dostum,

seceneklerinin hepsi de iddiali ve guzel.
    Oyun senin icin ne kadar onemliyse, ibre o kadar LCD'ye kayiyor.

Digerlerinin performansinda plazma daha iyi.

Bahsettigin Sharp modelinin ve Sony X modelinin
    46" inde seyrettigim Full HD goruntuler hala aklimdan cikmiyor.
    Ama uzun sure Full HD yayin alinamayacak, DVD bulmak dahi zor olacak.

Pratik sartlarda Pioneer 427 en basarilisi,
    3-5 tekno magaza gez, buna sen de sahit olacaksin (eger LCD'lerdeki demolara kanmazsan)

Ayrica bugun Pioneer bolumune aktardigim haberler
    bir sonraki nesillerde, SED ve OLED lerle rekabetin bilincinde olarak
    plazmalarin ciddi atilim yapacaklarini gosteriyor

Evet, sonuca geliyorum
    bu forumdaki kararsizlarin kidemlilerinden olarak
    sana biraz daha beklemeni oneriyorum
    zaten son bahara kadar HD yayin kesin yok,
    sonra da azicik yayin olacak , soylendigine gore 3 kanal

Bence hic degilse bir 6 ay bekle
    selamlar

• Hocam yorumların için teşekkür ederim.Senin yazılarını uzun zamandır takip ediyorum ve alım için beklemeyi tercih ettiğini biliyorum.Bencede en doğrusunu sen yapıyorsun ancak benim ufak bir problemim var.Evdeki 82 ekran CRT'yi satma gafletinde bulundum,1 hafta sonra gidiyor.Yani eğer önümüzdeki 1 hafta içinde karar vermezsem TV'siz kalıyorum.Tabi evdeki 37 ekran ufakılğı saymazsak,ona ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama 6 ay beklemem çok zor gibi geliyor.

Prince giderken eldeki(evdeki) bulgurdan olmak buna diyorlar herhalde
  • sevgili dostum,
    en kotusu paniktir
    Acele ile, itinasiz kararlar alirsin..
    Elbette, senin durumunda olsam bu kadar agirdan almazdim..

Onceliklerini belirle; 1080p'den PS3 oynamak senin icin vazgecilmez bir zevkse
    LCD'den sasma.
    Ama Digiturk, dvd performansi daha agir basiyorsa, plazma dogru tercih.

HD yayin ulkemizde 720p matrisli,
    HD Ready TV lerin cevap verebildigi sekilde baslayacak
    sonra bir zaman bu degisecek..
    Eger bilgisayar kaynakli goruntu seyretmeyeceksen, full HD ihtiyacin yok demektir..
    biraz daha tefekkur et bakalim
    selamlar
  • 30-32 m2 büyüklük için 50" ve üzerisi gerçekten göz yorabilir. Bende sizinle aynı durumdaydım. 32 m2 odam var ve 50" plama düşündüm ancak dün 42" samsung plazma aldım. (42E71H) izleme mesafem de 5 metre civarı ve gördümki doğru karar 42". Büyüklük olarak oldukça yeterli. Ekran büyüdükçe yayınların kalitesizliği yüzünden ortaya çıkan kusurlar çok daha bariz hale geliyor ve ister istemez insanı sıkıyor.
  • Listenizdeki ürünler, gerçekten kendi segmentlerinde Türkiye de bulunabilen en iyi ürünler arasında. DLP, LCD, Plazma hepsi var. Herkes bu güzeller arasında kalabılse keske.

- 3m mesafeden SD yayınlarda 55" lik DLP kullanmak, zor olacaktır diye düşünüyorum. Ama 1080p de PS3 oynarken daha yakına gelmek isteyeceksiniz. Ayrıca alan konusunda endişeleriniz varsa, daha küçük ebatlara bakmanızda fayda var.

- Listenizde, DT için en ideal model Pioneer. Pioneer başlığında gördüğüm kadarıyla da, oyunlarda iyi sonuç veriyor. Burn-in için sahip oldugu önlemleri kullanan arkadaşlar daha detaylı anlatacaktır. Yine de kendinizi çok kaptırıp, saatlerce oyun oynayan biriyseniz, az da olsa sıkıntı yaratma durumu olabilir.

- Sharp 42XD1E yi 1080p/60hz de PC ve oyun konsolu (PS3) için aldım. Tabi Bluray ve HD DVD yi orjinal formatlarında izlemek şansımda var. Muadil W2000 ve X2000 le karşılaştırınca özellikle fiyat açısından çok iyi. DT performansı 3-3.5 mlik izleme mesafemde gayet yeterli. Bazen moviemax deki filmleri (kalitesiyle orantılı olarak tabiki) 1.5-2 m den seyredebiliyorum. Kanaldan kanala yayın kalitesi değişse de (DT de en sinir oldugum film arasındaki reklamın, filmden daha iyi olabilmesi) 3 m mesafe de sizi DT yayınında tatmin etmesi muhtemel. İzleme açısı teknik özelliklerde belirtildiği gibi o kadar da geniş değil ama 45C de sorun olmayacaktır. PS2 den elde edilen görüntüleri zamanında AVForums da gördüğümü hatırlar gibiyim ama foruma bakmanızı önermem, yaklaşık 500 sayfaya ulaşmış. Sharp XD1E başlığında, yabancı bir sitede yapılmış incelemenin, sonuç kısmını elimden geldiğince çevirdim. Göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca aynı sitede alternatifleriniz arasında düşünebileceğiniz W2000 ve 40F71 içinde incelemeler mevcut.

- KDL-40X2000 gerçekten çok iyi bir cihaz ama fiyat olarak nakitte en son baktıgımda 6900 civarındaydı. Bütçenizinde sınırına gelmiş durumda. 40X2000 kullanıcıları başlığında PS2 görüntüleri verilmişti. DT kalitesi olarak, resimlerden gördüğüm kadarı ile çok iyi. Bravia Engine EX (DRC 2.5) gerçekten başarılı gözüküyor(W2000 lerde DRC2.0 var). Bağlantı seçenekleride çok fazla (2*component, digital optical cıkıs mevcut). Fiyatı dışında, kasası nı beğenmiyorum. Cam çerceve içinde gümüş kasa. XBR3 deki gibi siyah kasa olsa daha guzel olurdu. Camı da ayrıca cıkartılması lazım

İzleme mesafeniz 3m civarında oldugu icin ve oyun konsolu baglamak istediğinizden bence LCD ler arasında bir seçim yapmanız gerekebilir. Upscale ozellıklı iyi bir player aldıgınız da (Sony DVP-NS76HS yada Pioneer 696AV öneririm) 1920*1080i/50hz de çok başarılı DVD perfomansı elde edersiniz. PS3 un verebildiği maksımum deger olan 1080p sizin icin onemliyse ve ayrıca İlerde PC baglantısı yapmayı yada HTPC kurmayı planlıyorsanız, 1:1 piksel mapping özelliğine sahip TV leri dusunmelisiniz. Suan XD1E, X2000 ve W2000 bu ozellıklere sahipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 5 Nisan 2007; 14:50:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.