Şimdi Ara

digitürkten 2003 yılına ait faturayı icra takibine vermişler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 yıl önce başka şehirdeki digitürk üyeliğimi iptal etmiştim. sonrada yeni taşındığım şehirde yeniden üyelik yaptırdım. 10 yılı aşkın süredir üyeyim yani. bütün faturalarımda zamanında ödenmiştir. Fakat birkaç gün önce bilmemne firmasından aradılar. 2003 yılına ait digitürk faturam yasal takipteymiş ödemem gerekiyomuş. dedim benim borcum yok ama nasılsa anlamadığım şekilde üyeliğimi iptal ettiğimde iptal sonrası sanırım, digitürk yeni bir fatura kesmiş ama abonelik parası değil, cihaz tamiri ve bilmemne ücreti. 10 yıl önceki konuyu hatırlamam zor. dedim bu yasal takibi nasıl önlerim o yıldaki bu faturayı ödediğinize dair makbuz bulmalısınız. dedim dalgamı geçiyonuz ama neyse. 15 liralık borç 10 yılda çıkmış 115 tl ye.

Neyse kan beynime sıçradı ve digitürk ü aradım. 2 konu var dedim birincisi eski fatura neyin nesidir , ikinciside vereceğiniz cevaba göre üyelik iptali. neyse sordum böyle bir fatura var ödememişsiniz dedi digitürkçü kadın. dedimki 9 yıldır size fatura ödemeye devam ediyom bana niye haber etmediniz. kem küm etti neyse. Bana konuyu uzatmadan 1 cevap verin bu faturayı iptal edebiliyonuzmu dedim. takibe düştüğü için bişe yapamayız dedi. dedim derhal üyeliğimi iptal edin. dedi faks çekin tamam dedim biriki gün içinde faksınızı çekip cihazlarınızıda imza karşılığı bayinize teslim edicem. ama kayda geçsin diye soruyom tekrardan bu eski fatura için bişey yapamıyosunuz değilmi dedim, evet bişe yapamayız dedi. iptal işlemi sırasında eğer yetkilileriniz arasa bu kayıtları dinler artık deyip kapattım.

Sonuçta digitürk ü iptal ediyorum dönüşü de yok. Size şunu sormak istiyorum, ben böyle bir hzimet alıp almadığımı hatırlamıyom, 10 yıl öncesinin konusu, bu faturaya nasıl itiraz edebilirim ve yasal olarak ne yapabiliriz. yoksa seve seve ödiceezmi bu parayı.

• Yasal olarak 5 yıldan sonra borçlar silinir. Devlette ise 10 yıldır bu süre. Bence konuyu zaman aşımı yönünden araştırın. Bir makbuzu bile 5 yıla kadar saklayın derler çünkü 5 yıldan sonra hak iddia edilemez.
  • Yuh.
  • Bunlarda Akbank gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

10 yıl önce başka şehirdeki digitürk üyeliğimi iptal etmiştim. sonrada yeni taşındığım şehirde yeniden üyelik yaptırdım. 10 yılı aşkın süredir üyeyim yani. bütün faturalarımda zamanında ödenmiştir. Fakat birkaç gün önce bilmemne firmasından aradılar. 2003 yılına ait digitürk faturam yasal takipteymiş ödemem gerekiyomuş. dedim benim borcum yok ama nasılsa anlamadığım şekilde üyeliğimi iptal ettiğimde iptal sonrası sanırım, digitürk yeni bir fatura kesmiş ama abonelik parası değil, cihaz tamiri ve bilmemne ücreti. 10 yıl önceki konuyu hatırlamam zor. dedim bu yasal takibi nasıl önlerim o yıldaki bu faturayı ödediğinize dair makbuz bulmalısınız. dedim dalgamı geçiyonuz ama neyse. 15 liralık borç 10 yılda çıkmış 115 tl ye.

Neyse kan beynime sıçradı ve digitürk ü aradım. 2 konu var dedim birincisi eski fatura neyin nesidir , ikinciside vereceğiniz cevaba göre üyelik iptali. neyse sordum böyle bir fatura var ödememişsiniz dedi digitürkçü kadın. dedimki 9 yıldır size fatura ödemeye devam ediyom bana niye haber etmediniz. kem küm etti neyse. Bana konuyu uzatmadan 1 cevap verin bu faturayı iptal edebiliyonuzmu dedim. takibe düştüğü için bişe yapamayız dedi. dedim derhal üyeliğimi iptal edin. dedi faks çekin tamam dedim biriki gün içinde faksınızı çekip cihazlarınızıda imza karşılığı bayinize teslim edicem. ama kayda geçsin diye soruyom tekrardan bu eski fatura için bişey yapamıyosunuz değilmi dedim, evet bişe yapamayız dedi. iptal işlemi sırasında eğer yetkilileriniz arasa bu kayıtları dinler artık deyip kapattım.

Sonuçta digitürk ü iptal ediyorum dönüşü de yok. Size şunu sormak istiyorum, ben böyle bir hzimet alıp almadığımı hatırlamıyom, 10 yıl öncesinin konusu, bu faturaya nasıl itiraz edebilirim ve yasal olarak ne yapabiliriz. yoksa seve seve ödiceezmi bu parayı.

Bunu foruma değilde avukata sorun bence

• Banada 2004 yilindan borcunuzu odememissiniz diye ayni sekilde arama yaptilar. Avukata sordum ,odememe sansin yok dedi. Anlayamadigim sey 2004 yilina ait faturami odememis olma ihtimalim yok ancak ispatlama sansimda yok. Bu hangi etik degere sigar.. Icra ne demek ayip oluyor digiturk. Bana yolla su kadar odenmemis borcun var diye bende taze taze odedim kardesim al iste odendi makbuzum diyebileyim. Sikayetvar sitesinde okudum yuzlerce magdur var ayni sekilde olan... Bu sene logtv heyecanli olur diye abone olmayi dusunuyordum ustune bu olay vukuu bulunca aman dedim....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacobien

Banada 2004 yilindan borcunuzu odememissiniz diye ayni sekilde arama yaptilar. Avukata sordum ,odememe sansin yok dedi. Anlayamadigim sey 2004 yilina ait faturami odememis olma ihtimalim yok ancak ispatlama sansimda yok. Bu hangi etik degere sigar.. Icra ne demek ayip oluyor digiturk. Bana yolla su kadar odenmemis borcun var diye bende taze taze odedim kardesim al iste odendi makbuzum diyebileyim. Sikayetvar sitesinde okudum yuzlerce magdur var ayni sekilde olan... Bu sene logtv heyecanli olur diye abone olmayi dusunuyordum ustune bu olay vukuu bulunca aman dedim....

yanılmıyorsam 5 sene içinde borcu bildirmekle yükümlüler bir arkadaşım vergi dairesi 5 sene içinde içinde borcunu bildirmedi diye dava kazandı ve ödemedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyice sapıttılar
  • vaktim olsa dava açar ve büyük ihtimalle kazanırdım ama maalesef vaktim yok. ben daha kesin çözüm yaptım ve bugün digitürk iptal dilekçemi faksladım. birazda dsmartla şansımı deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.