Şimdi Ara

Dijital Fotoğraflar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar herkese. Arkadaşlar bende ortalama 60GB'lık bir fotoğraf arşivi tarzı bir şey var. Senelerdir ailede çekilen her türlü cihazdaki fotoğrafların tamamı. Ben bunların güvenliği hakkında hep endişeleniyodum bir de bilgisayarın yeni güncellemeyle kapanıp açılması daha sonra da virüs bulaşmasıyla tuzu biberi oldu vs. Ben bu fotoğrafları en garanti şekilde nasıl yıllarca saklayabilirim. Çıktı alma şansım yok çünkü 23.000 küsür fotoğraf var. Ne yapmamı önerirsiniz. Bi HDD var ama oldukça eski, bi de pc de duruyor. CD ye çekecektim ama onların da havadan nemden bozulma ihtimalleri varmış. En az 2 yedeği olsun istiyorum. Bütçem kısıtlı. Neler önerirsiniz. 2 tane SSD alıp onlara yedeklesem vs neler önerirsiniz.. Yanlış yere açtıysam affola

• Birkaç farkı ortama yedek alın.
    1 tanesi mesela flickr.com - 1 terabyte ücretsiz alan veriyor. Hemen bir hesap açıp yüklemeye koyulun. Benim 12 senelik fotolarımı defalarca harddisk problemlerine rağmen flickr'dan geri kurtarabilmişimdir. CD işi zaten bitmiş DVD işi bile bitik bence. BlueRay olabilir belki ama onun da hem sürücüsü hem de medyası, onları muhafaza etmesi falan uzun iş. Belki 2'nci bir yedeği harici bir harddiske alır onu da çok iyi muhafaza ederseniz...

Şuraya da bir bakın faydalı olacaktır, http://fotoptik.blogspot.com/2015/01/flickr-fotograflarm-gizlemek-istiyorum.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Ekim 2017; 0:31:12 >

• Tesekkur ederim ama bu internetle upload.. baska secenegim yok gibi duruyor yapacak bi sey yok sanirim, iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.