Şimdi Ara

Dijital Kameralarla fotoğraf çekme!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dijital camcorderlarla fotoğraf çekip de beğenen var mı, lütfen söyleyin, ben samsung vpd39i'yi kullandım hiç ama hiç memnun değilim, ancak video görüntülerden capture yaparak aldığım fotoğraf görüntüleri eh işte, ben dijital fotoğraf makinası gibi kaliteli görüntü elde ettim diyen var mı?

• böyle bir beklenti içerisine giren bile yoktur bence
  • niye böyle düşünüyorsun, sanatsal tarafı olmayabilir, ama milyonlar veriliyor, kameraya bu özellik te konmuş, hafıza kartı var, mercek, lens her neyse var, görüntü alırken resim de almak ve bastırmak isteyen çok insan olacağını düşünüyorum, mesela benim için bu özellik önemli
  • bende sony hc 40 var çektiğim fotoğraflar bilgisayar ekranında gayet güzel fakat baskı kalitesi açısından soruyorsan 10x15 boyutunda bir baskı tatmin edici olur.Fakat fotoğrafı çekerken optik zoomlu olarak çekmelisin ve tercihen açık ve güneşli havalar olmalı
  • Kameradan çekilen fotoğraf amatör işidir pek tatmin etmez ... kaliteli resim için dijital fotoğraf makinesi kullanmalısın en az 3 Mp..
  • doğru söylüyorsun, o zaman niye bu özellik konuyor makinalara sırf iş olsun diye mi? yazık değil mi, hareketli görüntü çekmek te cazip değil hafıza kartına, ancak kısa süreli ve düşük çözünürlükte görüntü alınıyor, ne anladık bu işten, sırf müşteriyi kandırmak için mi yapılıyor tüm bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraatçı -- 29 Eylül 2004, 16:59:16 >
  • ne çabuk unuttunuz negatifleri tab ettirdiğimiz günleri. o resimlerde o zamanlar kaliteli değildi.ama habire çekip tab ettiriyortduk.kamerayla çekilen bu fotoğraflar ozamanki fotoğraflardan daha kaliteli bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziraatçı

doğru söylüyorsun, o zaman niye bu özellik konuyor makinalara sırf iş olsun diye mi? yazık değil mi hareketli görüntü çekmek te cazip değil, ne anladık bu işten, sırf müşteriyi kandırmak için mi?

çok enteresan bir bakış açın var ziraatçi hemen hemen her topicinde dikkatimi çekiyor :)

adamlar av tüfeği yapıop ta aynı zamanda da çiçek sulamakta kullanılsın diye bi özellik koymamışlar içerisine,

hareketli görüntüde başarılı bir sensör sabit görüntüde de aynı başarıya sahip olacak diye bir şey yok,
    yakalanan görüntünün sürekliliği ve hızlı bir şekilde kayıt edilmesi başka bir şey,
    yüksek kalitede görüntü yakalamak başka

hı sen diyosun ki her iki işi de mükemmel yapsın,
    olur tabi, verirsin 3-4 bin dolar olur,
    ama kimse bu kadr parayı extreme bi ürüne yatırmaz,
    gider baba bi camcorder alır bir de baba bi makine alır, ihtiyacına göre kullanır.

teknolojik bir ürün üretilir ve pazara sunulurken sadece teknik açıdan bakılmaz ve sadece maliyet düşünülmez,
    piyasada halihazırda süren pazar dikkate alınır,

başka bi açıdan şu anda pazarda atıyorum 4ghz işlemciler varken, şirketin biri hasbel kader 9ghz e ulaşsa bunu kalkıp ta pazara sunmaz, aptallıktır bu, her şey kademe kademe sunulur, (maliyet düşük olsa dahi) ve mümkün olsa dahi ki senin istediklerinin şu an ortalama alım gücüne göre ne kadar mümkün olduundan da emin değilim

sonra video çekimi ve fotğrafçılık başka alanlar,
    ve işin "sadece lens deil mi oda alır" kadar basit olduunu da sanmıyorum.

cep tellerde olduu gibi, kardeşim gitti 600milyona cep aldı, dedim manyakmısın ... yok resim de çekiyomuş, e tamam istiyo insanlar bunu,
    ama ben gider işimi görecek bi cep alır kalan paraya da işimi görecek bi fot. makinesi alırdım,
    aynı mantık
    kimsenin kimseyi kandırdıı falan yok,
    bir işleve sahip olan bir alete ikinci bir işlev yüzeysel olarak konur, zamanla teknoloji ucuzladıkça her iki işlevde ilerler,

saygılar

• draco ya aynen katılıyorum
  • draco ilgin için teşekkür ediyorum, yaklaşımın güzel, tüketici bunların farkında değil, istemeden aldanıyor, elbette ki kandırmak için koymuyor firma, cazibesini artırmak istiyor ürünün, ama biz tüketiciler bunu geç farkediyoruz ve istemeden aldanıyoruz, bunu ben tecrübe ettim, bu özelliğine inanarak makina aldım, fakat düşündüğüm gibi çıkmadı, almadan önce bu konudaki düşüncem aynen seninki gibiydi, yani görüntü çekimi için iyi bir kamera alınmalı, fotoğraf çekimi için iyi bir fotoğraf makinası, hatta zaman zaman soranlar olur, mesela "hem yazıcı, hem tarayıcı hem de faks özelliği olan bir makina alayım mı", benim bu soruya cevabım "hayır" şeklindedir. Şimdi tecrübeyle sabit ki, profesyonlece olsun istenirse ya da kalite istenirse, en iyi marka tercih edilecek ve çok makine çok kombine olmayacak.
    diğer topiclerle ilgili yorumuna gelince, ben yapılan işlerin veya aldığım, alacağım hizmetin malın v.s. mantığını da kavramak istiyorum, yaptığım işi bilerek ve anlayarak yapmak ve öğrenmek istiyorum, hareket noktası beni çok ilgilendiriyor,

• Abi keşke bende canon var fena deil ama yalnızca fena deil:) 3 kağıtcılar istese yapamazlarmı yaparlar ama kime fmakinası satcaklar yada fmakinasına kaydın kralını yapamazlarmı..yaparlar..illa bişileri eksik bırakıolarki forumda boş durmayalım..mücadeleye devam:)
  • foto makinesi ile foto çekilir, video kamera ile video çekilir..biri diğerini yerine kullanılamaz.(kullanılır da iyi sonuç alınamaz)
  • ohara benim de ulaştığım sonuç aynı şekilde, sana katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.