Şimdi Ara

dijital ses aktarımında kablo kalitesinin önemi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
1
Favori
3.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://neilvn.com/tangents/images/models/olive/fx-dx/DSC_3196-3198-edit_1700px.jpg

crop sensor ile full frame arasında farkları göz ile görebilirsiniz. Birisinde crop sensor de aynı açıya gelecek şekilde bir açı kullanıyorken diğerindede tam full frame açısı kullanılmakta. Gördüğünüz üzere teorik olarak aynı mm denk gelse de bokeh kalitesinde, köşe kararlamalarında genel imaj kalitesinde, sensöre giren işik farkında, siyah oranında, farklılıklar mevcut....

Demek istediğim kısaca aynı açı da kullanılsa, sensor fakrlılıkları olabiliyor... Bir makine 1500 tl gelirken diğer makine 10000 tl mal olabiliyor. İkiside sayısal olarak aynı şeyi çekiyor. Aynı işik ortamında, aynı saniyeler içerisinde... Farklılıkları umarım farkedilmişsinizdir... Madem fotoğrafçiliğa merakınız var.

Her ekipmanın iyi veya ses kötü etkisi olduğunu düşünüyorum. Genel dinlediğim ürünler arasında, kablolalar vs vs.

İki mesaj üst üste atmak istemezdim ancak, son anda gördüğüm için dayanamadım... :)

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    abi kalite anladım da benim bahsettiğim başlka birşey.neyse boşver.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Bahsettigin seylerin cevabını ayrıca yazdım ustat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Full frame versus crop sensor doğru analoji değil. Doğru analoji fotoğraf makinasının sensöründen depolama aygıtına giden kablonun türünün görüntü kalitesine etkisi olurdu. Fotoğraf makinelerinde böyle bir kablo değişikliği yapılamadığı için bahsi de geçmiyor. Gerçekte aynı model ve aynı marka fotoğraf makinesi olsa bile farklı çekerler, hatta aynı makine 1 saniye sonra çekse yine aynı resmi çekemez. Sensörün içindeki random gürültü farklı olur, dünya ile güneş dönmeye devam etmektedir ışıklandırma farklı olur, sensör içine giren foton miktarı farklı olur. Bütün bunlar fotoğraf camiasının kara kara düşünmesine ve kendini bitirmesine neden oluyor mu? Fotoğrafçılık sanat dalı olduğu için makinanın kalitesinden çok anlatılmak istenen ifade edilebiliyor mu o kısmı daha önemlidir herhalde... herhalde diyorum bilmediğim konularda ahkam kesmek istemediğim için çünkü hobi olarak bu dal ile bu aralar uğraş(a)mıyorum. Hifi dünyasında bu tür şeylere kafayı takan çok çünkü pasif bir hobi, onu al değiştir bunu al değiştirden başka birşey yapamayan insanlar için ideal bir hobi. Hal böyle olunca pazar da ona göre şekilleniyor. Fotoğraf dünyasında karşılığı Hasselblad'ın Sony modifiye kamerası örneği olabilir, ama orada bile "Hasselblad daha iyi çekiyor çünkü daha pahalı" diyenler yoktur herhalde. Konumuza dönecek olursak kablolarda böyle farklar varsa araştırılmalı, fotoğraf dünyasında kalibrasyon yapılmış dijital ekranların kablolarını da kalibrasyon sırasında daha sonra değiştirilme tehlikesine(!) karşı not alıyor musunuz mesela?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ben diyorum ki kendi Gözlerim le görür kulaklarım la duyarım daha deniyor ki test varmi. Ne testi arkadas ben den daha değerli ne varki dünyada benim için

parasını ben verip farkını da ben görüp duyduktan sonra kime ne benim için istemeyen gidip alsın her yer kablo istedigi fiyata alsın saygımız sonsuz

hocam sana inanıyorum.. Yani digitalde kablo farkı olduguna inanmıyorum o ayrı ama farklılık hissetmiş olabilirsin cidden söylediğinde dogruluk payı olabilir ki niye yalan söyleyesin değil mi buraya kadar ok peki birşey sorucam cnet dahil birçok hatırı ismi sayılır kaynakdan test verdim , hala tekrar bulabilirim yabancı kaynaklı adamlar hiçbir çıkarları olmadan (eğer fark var şu kabloyu alın dese çıkarları olabilir derdim) hiçbir çıkarları olmadan hem görsel hemde verisel test edip neredeyse %90 ı fark yok diyor.Sorum şu ki neden yalan söylüyorlar yada yalan söyleme ihtiyacı duyuyorlar bunu çözemedim ?

Birde SONY TA-F 590ES iyi bir anfimidir arada bunuda sorayım eger bilgin varsa.

not: Diğer arkadaşlar konuya mesaj atmış hoparlor kablosu , rca kablo vs bunlar analogdur bunlarda bariz farklar olur bizim konuştugumuz digital veri kabloları. hdmi usb optik vs... Bunları karıştırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 25 Ağustos 2015; 13:53:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Ben diyorum ki kendi Gözlerim le görür kulaklarım la duyarım daha deniyor ki test varmi. Ne testi arkadas ben den daha değerli ne varki dünyada benim için

parasını ben verip farkını da ben görüp duyduktan sonra kime ne benim için istemeyen gidip alsın her yer kablo istedigi fiyata alsın saygımız sonsuz

not: Diğer arkadaşlar konuya mesaj atmış hoparlor kablosu , rca kablo vs bunlar analogdur bunlarda bariz farklar olur bizim konuştugumuz digital veri kabloları. hdmi usb optik vs... Bunları karıştırmayalım.

gerçekten bariz farklar oluyor mu? bana bir tane kör test (dbt) veya sinyal jeneratörü ile beslenen hoparlör/ampli/kaynak çıkışında scope ile görüntülenebilen farka dair kaynak gösterebilir misiniz?

• Devian kullanıcısına yanıt
    Ustat Cnet ve digerleri ne diyor bilmem
    Iyi diyende kotu diyende var bu malum

Anlattığım seyi kulaklarım la duyarak yazıyorum

Iki tane ornek
    Dhlabs 75 ohm coax
    Analysisplus 75 ohm coax fark çok ciddi
    Ornek iki
    Dh labs optik kablo
    Analysisplus optik kablo fiyat farkı da yok ama arada ciddi fark var
    Ornek 3
    Dhlabs USB
    Analaysis plus USB
    Supra USB
    Ciddi fark var

Duyuyorum bunu yazıyorum daha ne diyeyim

• devian'cım, gidelim test edelim bi kaç kişi.

delikanlı gibi fark var mı yok mu söyleyelim.

eğer biz kazanırsak ''senelerdir 5 tl'lik şeye kendi rızamla 1000'lerce lira para ödüyorum :( :( '' yazılı tshirt giysin arkadaşlar ve 1 hafta öyle gezsinler.

biz kazanırsak biz de başka bişi giyelim.

ne dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamav4 -- 25 Ağustos 2015; 15:24:16 >
  • quote:

Ustat Cnet ve digerleri ne diyor bilmem
    Iyi diyende kotu diyende var bu malum

Anlattığım seyi kulaklarım la duyarak yazıyorum

Iki tane ornek
    Dhlabs 75 ohm coax
    Analysisplus 75 ohm coax fark çok ciddi
    Ornek iki
    Dh labs optik kablo
    Analysisplus optik kablo fiyat farkı da yok ama arada ciddi fark var
    Ornek 3
    Dhlabs USB
    Analaysis plus USB
    Supra USB
    Ciddi fark var

Duyuyorum bunu yazıyorum daha ne diyeyim

aklıma tek gelen acaba sizdeki aletlerin verdiğiniz kablo örnekleri ile uyumluluğu.. Çünkü verdiğiniz iki optik kablo da kötü kablolar değil.Hani birine no name 5 liralık optik kablo diğeri analysis plus desen mantıklı gelirde ikiside iyi marka ilk aklıma gelen bir şekilde uyumluluk sorunu oluyor... Neyse biraz daha araştırayım.

Gondereyim sana bi dene bakalım sende baska bir sonuc çıkarsa dediğin gibi sistem uyumsuzluğu olur onu anlamış oluruz

• lamav4 L kullanıcısına yanıt
    Bilgi
    Birikim
    Tecrübene güveniyorsanız
    Ve daha once iyi sistemler dinledi iseniz ve kulağınız buna Eğitimli ise ilk 30 sn de anlarsınız

Yok daha once hic hi end bir sistem kullanmadı iseniz

Dinlediğiniz Albümde nereye dikkat edeceğinizi bilmez senız. Bu albümlerde çalan enstrümanlar in sesini ciplak kulakla duymadı iseniz zaten ayird etmeniz mümkün degil

Avr de açsak stereo anfide açsak Eğitimsiz tecrübe siz kulakla olmaz

Ha bu yazdıklarım da tecrübeniz varsa ki forumda Altan Bey'den baska 5 kisi daha var onlar gibi değilseniz yapacağınız iyi Yada kotu yorumunda bir kıymeti yok

• quote:

Bilgi
    Birikim
    Tecrübene güveniyorsanız
    Ve daha once iyi sistemler dinledi iseniz ve kulağınız buna Eğitimli ise ilk 30 sn de anlarsınız

Yok daha once hic hi end bir sistem kullanmadı iseniz

Dinlediğiniz Albümde nereye dikkat edeceğinizi bilmez senız. Bu albümlerde çalan enstrümanlar in sesini ciplak kulakla duymadı iseniz zaten ayird etmeniz mümkün degil

Avr de açsak stereo anfide açsak Eğitimsiz tecrübe siz kulakla olmaz

Ha bu yazdıklarım da tecrübeniz varsa ki forumda Altan Bey'den baska 5 kisi daha var onlar gibi değilseniz yapacağınız iyi Yada kotu yorumunda bir kıymeti yok
    edit.. edit....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 25 Ağustos 2015; 17:21:47 >
  • quote:

Gondereyim sana bi dene bakalım sende baska bir sonuc çıkarsa dediğin gibi sistem uyumsuzluğu olur onu anlamış oluruz

hocam senin sitemde bakmamız lazım kabloyu göndermen sorun değil levent abi hemen evimin yanında giderim en kral kabloyu odunç alır dinlerim ama asıl yapmamız gereken sudur bugun bilgisayar muh. arkadasımla konustum en kolay bu iş 10 sn sample alın dedi 2 farklı kablodan , audio editing programı adı söyledi unuttum bütün değerleri görebilirmişiz.Avcılarda dükkanımız var ara sıra geçiyorum o tarafa geçtiğimde notebookumuda alırım hem sample alırız hemde dinleriz. Aynen bende söylüyorum bu yakada olan varsa şu kablo iyi diyorsa alsın hdmi nı gelsin.. 60" lg tv im var dune hd base 3d de oynatıcım mis gibi gelsin test ederiz. hdmi da hiçbir fark olmadıgını gösteririm.

Goruntu isini bilmiyorum

Bende 5 tane 50 liralık hdmi var monster valla bana yetiyor

Ama bilgisayar da splash diye bir program kullanıyorum ciddi fark var goruntu program larında

• quote:

Goruntu isini bilmiyorum

Bende 5 tane 50 liralık hdmi var monster valla bana yetiyor

Ama bilgisayar da splash diye bir program kullanıyorum ciddi fark var goruntu program larında

mirillis splash pro bahsettiğin sanırsam.Evet bende dune playerı almadan önce onu kullanıyordum ciddi güzel programdır.En iyi görüntü için şu ayarları öneririm yalnız ben motion2 ya en kısık yada hiç açmıyorum..

dijital ses aktarımında kablo kalitesinin önemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 25 Ağustos 2015; 18:04:54 >

Dune ye neden geçtin kolaylık adına mı

Yoksa dune bundan iyi göstermiyor bana kalsa

Oppo bile göstermiyor

• quote:

Dune ye neden geçtin kolaylık adına mı

Yoksa dune bundan iyi göstermiyor bana kalsa

Oppo bile göstermiyor

Göstermede bir fark yok sadece dusuk mb lı ripler biraz sorun olabiliyor Dune da yani shadow yapıyor gölgelenme oluyor yada dizilerin ripleri git gide kötüleşti bilemedim.Pc de olmuyordu.Ama iyi yüksek mb lı filmlerde sorun yok.

E tabi büyük kolaylık 3tb hdd var içinde agzına kadar izlemediğim film ve dizi dolu.. Hiç pc ile ugrasma kumanda dan seç begen izle..

Dune u biliyorsan içinde kendi torrent vs sistemide var direk dune'a da indirebilirsin.Ama ben pc ye indiriyorum toplu olarak hdd ye atıyorum... En güzel yanı da pc wifi dan Dune a baglı.Hiç hdd ye atmadan dune ustunden pc hdd sini okuyabiliyor ordan izliyorsun.Ama 300 mbps ve ustu modem şart bluray izlemek için.

Ama dediğim gibi en güzel yanı kolaylıgı , pc salonun diğer ucunda.. tv diğer.. zaten heryer hoparlor muzik sistemi orda kablolar var pc de kablolar var bide salonun etrafından dolaşan hdmi problem oluyordu.Ayrıca pc den aç sonra geri koltuga geç , bölüm bitsin kalk bölümü değiştir bayıyordu... Şimdi tek kumanda bütün diziler filmler içinde tak istediğini aç kapa.. Hızlıda bir alet.Flac da okuyor.Valla uzun zamandır aldıgım işime yarıyan en güzel aletlerden biri.Firmada çok ilgili 2-3 ayda bir kesin new firmware çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 25 Ağustos 2015; 19:23:05 >

Iki tane sattık biliyorum dune yi de ben goruntu olarak splash daha çok sevdim pc de yanımda olunca problem olmuyor birde kurmada aldım çok kullanis li oldu

6 tb film var onlar nas in için de nas modemin oldugu salonda. Ordan pc ye de 1300 mps mimo 3 ac bandı wifi noktası ile bagli pc de ki alıcı da ac olunca 40 gb dosya bile rahat rahat oynuyor

• quote:

Iki tane sattık biliyorum dune yi de ben goruntu olarak splash daha çok sevdim pc de yanımda olunca problem olmuyor birde kurmada aldım çok kullanis li oldu

6 tb film var onlar nas in için de nas modemin oldugu salonda. Ordan pc ye de 1300 mps mimo 3 ac bandı wifi noktası ile bagli pc de ki alıcı da ac olunca 40 gb dosya bile rahat rahat oynuyor

evet pc yakındaysa sorun yok bende htpc kuracaktım bunun için tv nin yanına kuracaktım ama ugrasamadım , valla dune işimi gördü..4k ya kadar da işimi görür hatta geçen gün 4k denedim mis gibi oynattı çok şaşırdım işte bitek webdl gibi kötü riplerde sorun olabiliyor.
  • Yabanci forumlarda da suan ki var veya yok durumu fazla fazla. Ozellikle a-b usb kablolalarda. Ben de inatla bariz farklylyklar olacagi dusuncesindeyim. Ama sisteminizin buna olanak sagladigi surece.

Tabii ki iyi veya kotu olacagi tartisilir. Her kulak da bunu ayirt edemez. Her kulak her hoparlörün çaldy?y tiniyi be?enmeye bilir. Kimisi ingilizin ustlerini sever kimisi italyanin isciligini ve softlugunu sevebilir kimi insan vs.

Herseyden once bunlari duyabilecek kulaga sahip olmak. En onemlisi bu belki de.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.