Şimdi Ara

DİJİTALLEŞENDÜNYAMIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Günümüzde artık kitaplarda dijitalleşmeye başladı. Bilmiyorum bu dijitalleşme iyi mi kötü mü ama şunu biliyorum ki bu dijitalleşme bizi a sosyal yapıyor, bazılarımızı yapmış bile... Çoğu genç arkadaşımızdan işitiyorum "ben bütün gün internet başında olmaktan bir çok arkadaşımı kaybettim " tamam internet çok harika bir şey ama sosyal hayat daha önemli biz sanal ortamı gerçek hayata feda ediyoruz. Bu gidişat iyi değil bence.. Artık insanlar buz dolabı gibi kitap okuma gibi keyiflerimizi bile dijital ortamdan gideriyoruz. Gençlerimiz uyuma ihtiyacını hissetmese 24 saat bilgisayar başında kalacak yeme ihtiyacını zikretmedim çünkü gençler artık iştahtan düştü bilgisayara öyle dalıyorllar ki yemek yemeyi unutuyorlar. Hatta artık çapkınlığı bile chat roomlardan yapıyorlar .Gençler bu yüzden çok başarısız ve tenbel yetişiyorlar. Tabi istisnalar olabilir ama yüzde bir... Allah sonumuzu hayır etsin Yakında dijital uyku ve dijital yemek çıkarsa hiç şaşırmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: bursalıbeyto

Günümüzde artık kitaplarda dijitalleşmeye başladı. Bilmiyorum bu dijitalleşme iyi mi kötü mü ama şunu biliyorum ki bu dijitalleşme bizi a sosyal yapıyor, bazılarımızı yapmış bile... Çoğu genç arkadaşımızdan işitiyorum "ben bütün gün internet başında olmaktan bir çok arkadaşımı kaybettim " tamam internet çok harika bir şey ama sosyal hayat daha önemli biz sanal ortamı gerçek hayata feda ediyoruz. Bu gidişat iyi değil bence.. Artık insanlar buz dolabı gibi kitap okuma gibi keyiflerimizi bile dijital ortamdan gideriyoruz. Gençlerimiz uyuma ihtiyacını hissetmese 24 saat bilgisayar başında kalacak yeme ihtiyacını zikretmedim çünkü gençler artık iştahtan düştü bilgisayara öyle dalıyorllar ki yemek yemeyi unutuyorlar. Hatta artık çapkınlığı bile chat roomlardan yapıyorlar .Gençler bu yüzden çok başarısız ve tenbel yetişiyorlar. Tabi istisnalar olabilir ama yüzde bir... Allah sonumuzu hayır etsin Yakında dijital uyku ve dijital yemek çıkarsa hiç şaşırmayın

orası öyle de bir de bu işe iyi taraflarından bakalım istersen...bana sorarsan ben evime kütüphane alacağıma internet alırım daha iyi..verdiğiniz örnekler dijital yaşamı yanlış yorumlayan insanlardan kaynaklanıyor...

• evet internet çok faydalı tabi kullanmayı bilene. internet ortamına kendinizi kaptırmadığınız sürece faydaları sayılamayacak derecede çok.

mesela ben üni. hazırlıktayım.
    ingilizce kitabıma çalışacağıma internette ingilizce haber dinliyorum.
    chat yapıyorum.
    yazıları tercüme etmeye çalışıyorum, ders çalışmaktan çok daha faydalı oluyor.

ayrıca bir çok dönem ödevini de internetten kolayca yapabiliyorsunuz.
  • intrnet iyidir,tek başına kötüdür ama
  • faydalı olan bir çok şeyi insan kendisine zararlı hale getirebilir. dolayısıyla bu faydalıdır yada zararlıdır denilemez. mesela arada bir komedi filmi izlemek insanı rahatlatır, haber izlersiniz bu yönden tv faydalıdır ama alırsın bir çuval cips, çerez sabahtan akşama kadar tv seyredersin zarardır.

internetin de faydası ve zararı sayılamayacak kadar çok ama faydalanan da insanın kendisidir, kendisini zarara uğratan da gene kendisidir.
  • (Fotolar nasıl gidiyo bu arada? ) Evli misin abi? :)

Herşeyin fazlası zarardır doğru sölüyorsun C4 hocam ben doğallıktan uzaklaşmaya karşıyım teknolojiyede öle ama el mahkum kullanıyorum keşke eski zamanlarda olsaydım çok demişimdir...

Dijitalleşen insanlar dünya değil..dünya kendi halinde gidiyor doğal bir şekilde keşke o kadar doğal olsak..
  • keşke bunu sadece dijitalleşme internet bilgisayar olarak düşünsek,teknoloji zaten oldugu gibi hayatımızda
    4 katlı evlere bile asansör yapılıyor,insanlar vücut geliştirmek için teknolojiden faydalanıyor,evin içinde tlfonla konuşmak için yerimizden kalkmayıp telsiz telefon veya cep telefonu kullanıyoruz
    internetle ilgili size bişey sorucam,sizce evinizde geniş arşivli bi kütüphane mi istersiniz yoksa herşeyi bilgisayarınızda arşivlemek mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Işıkla bitki yetiştirme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

faydalı olan bir çok şeyi insan kendisine zararlı hale getirebilir. dolayısıyla bu faydalıdır yada zararlıdır denilemez. mesela arada bir komedi filmi izlemek insanı rahatlatır, haber izlersiniz bu yönden tv faydalıdır ama alırsın bir çuval cips, çerez sabahtan akşama kadar tv seyredersin zarardır.

internetin de faydası ve zararı sayılamayacak kadar çok ama faydalanan da insanın kendisidir, kendisini zarara uğratan da gene kendisidir.

bu dünya etme bulma dünyası diye boşuna dememişler...sonuçta ne yaparsan kendine yaparsın...iyi...veya...kötü tercih sizin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.