Şimdi Ara

Dikey Eşitleme ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak
    CS:GO'ya başladığımdan beri dikey eşitleme kapalı oynadım. Bu dikey eşitleme neymiş bir açayım dedim üçlü arabelleklemeye aldım oyun çok akıcı oldu. 75Hz monitörüm var 75 fpse sabitledi ama çok akıcı oldu. Bu akıcılığa alışamadım normalde 50-10 oynadıgım DM serverinde 10-50 oynuyorum. Dikey eşitleme sensitivitye etki ediyormu? yoksa ben çok akıcı oldugu içinmi oynayamıyorum? dikey eşitleme kapalıyken birazcık kasıyor sanırım fark edemiyorum ama dikey eşitlemeyi açınca akıcı oluyor yani. yardımcı olursanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dikey Eşitleme

Dikey eşitleme, aynı tedarik zincirindeki üst düzey bir firmanın, aşağı düzey bir firmayı kontrol ettiği bir iş anlaşması türüdür.

Bu kontrol, yukarı düzey firma tarafından aşağı düzey firmanın faaliyetleri üzerinde etkili bir şekilde söz hakkı sahibi olmasıyla sağlanır. Kontrol, aşağı düzey firmanın yönetimi üzerinde doğrudan kontrol, fiyatlandırma üzerinde anlaşmalar veya tedarik ve dağıtım şartları üzerinde kısıtlamalar yoluyla uygulanabilir.

Dikey eşitlemenin amacı, genel olarak tedarik zincirindeki verimliliği ve maliyetleri azaltmaktır. Yukarı düzey firma, aşağı düzey firmanın kaynaklarını ve yeteneklerini daha verimli kullanmasını sağlayarak ve gereksiz maliyetleri azaltarak toplam karlılığı artırabilir.

Dikey eşitleme, rekabetçi bir avantajdır çünkü aşağı düzey firmalara ölçek ekonomilerinden, markalamadan ve pazarlama olanaklarından yararlanma imkanı sunar. Ancak, aşağı düzey firmalar açısından bağımsızlık ve yenilikçilik kaybı gibi bazı dezavantajlar da söz konusu olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fare yaylanıyor, ben onu açınca performansım yarı yarıya düşüyor. Kesinlikle açılmaması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Fare yaylanıyor, ben onu açınca performansım yarı yarıya düşüyor. Kesinlikle açılmaması gerekiyor.
    kapalı olduğunda kasmıyor sadece görüntü geç geliyor. oyunun gerçek hızını görmen ve reflekslerini geliştirmek için açık olması daha faydalı.
  • input lag yapıyor tbh
  • yok artık:D
  • rammstein adam fare yaylaniyor dedi ? ama gercektende kapatınca kat kat daha iyi oynuyorum fazla kasmada olmuyor me yapmalıyım?
  • f0rest bilgi versene
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaqupo

f0rest bilgi versene
    Monitörünüz 120-144 hz ve bundan yüksek fps alıyorsanız 144'e sabitleyebilirsiniz bunu açarak oyun daha iyi olur ama 60 hz ise açmanızı tavsiye etmem sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun arada fps düşmesi yaşarsınız %90 ihtimal ile 60 hz'e sabitlediğinizde bu da fps oyununda istenmeyen bir şey. Mesela kapalı iken FHD tüm ayarlar en yüksekte 250-300 fps alıyorum açtığımda ise 60 fps sabitliyor fakat arada (aksiyon anlarında hemde) fps 50 ye düşmesi bile oyunu bozuyor. 144 HZ monitörünüz ve en az +160 fps alan bilgisayarınız yoksa açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D5F6704F

Monitörünüz 120-144 hz ve bundan yüksek fps alıyorsanız 144'e sabitleyebilirsiniz bunu açarak oyun daha iyi olur ama 60 hz ise açmanızı tavsiye etmem sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun arada fps düşmesi yaşarsınız %90 ihtimal ile 60 hz'e sabitlediğinizde bu da fps oyununda istenmeyen bir şey. Mesela kapalı iken FHD tüm ayarlar en yüksekte 250-300 fps alıyorum açtığımda ise 60 fps sabitliyor fakat arada (aksiyon anlarında hemde) fps 50 ye düşmesi bile oyunu bozuyor. 144 HZ monitörünüz ve en az +160 fps alan bilgisayarınız yoksa açmayın.

Alıntıları Göster
    fare sankı agır cekımde hareket edıyormus gıbı gercekten oyuncuyu kısıtlıyor hocam...

• Shinku tesekkurler
    besiktask tamam iste ya ondan oynanmiyo
  • jaqupo J kullanıcısına yanıt
    fare lag yapıyordur olabilir o donanıma göre değişir. kapalı oynamaya alıştığın için rahat ediyorsun, açtığında oyun akıcı oluyor ve senin de buna uyum göstermen gerekiyor kendini geliştirmek için. ayrıca bilmem kaç hz monitörler boş yere satılmıyor.

daha akıcı olsun ben de reflekslerimi geliştireyim diyorsan aç, yok bana o kadarı gerekmiyor diyorsan boşver.
  • yanlis bilgi vermeyelim. dikey esitleme donanim fark etmeksizin input lag yapar hicbir sekilde faydasi yok ve bunu kullanan kimse de yok. kesinlikle kapali olmali
  • f0rest kullanıcısına yanıt
    60 hz gibi düşük hızlarda bir faydası olmaz, 160 hz oynasan görürdün ne kadar faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AC055DB6A

60 hz gibi düşük hızlarda bir faydası olmaz, 160 hz oynasan görürdün ne kadar faydalı.
    Bu konu hakkında benden daha tecrubelı kısı varsa dedıklerıme yanlış desın

Arkadaslar dıkey esıtleme kısaca v-sync acık oldugunda ekran kartından monıtore gelen render edılmıs gorsellerı monıtorun yenıleme hızıyla senkronıze bır bıcımde gostermesıdır.Yanı bu su demek ornegın cs go ıcın cok ust model bır ekran kartınız var gtx980 mesela.Ama monıtorunuz 60hz farz edelım.Vsync acık yaparsanız 60hz kısaca 60fps ye sabıtlersınız ve kesınlıkle ınput lag (gecıkme) oluşmaz.Cogunuz vsync acılınca ınput lag oluştuğunu dusunur fakat yanılıyor.Input lag oluşması ıcın 60hz monıtor ıcın düşünecek olursak fps nın 60dan 59.99 ve altına dusmesı gerekmektedir.Veya 120hz monıtorde 119.99 yada altına.Cs go gıbı hızlı oyunlar ıcın 60fps asla yeterlı degıldır.Bu yüzden oyun yavaş calısır.Konuyu açan arkadasın monıtoru 75hz bellıkı 17 yada 19 ınch eskı LCD ekranlardan kullanıyor.Cunku gunumuzdekı cogu panel 60-120-144 seklınde yenıleme oranlarına sahıptır.O monıtorde 75hz aldığı ıcın ekran kartıda güçlüyse 75fps yı sabıt verıyordur ve böylece 60fps ye gore cok daha akıcı oynuyordur.Ama sunuda bılmekte fayda var vsync kapatılınca ekranda tearıng denılen yırtıklar oluşur.Bu yırtıklar goruntunun takılıyormuş hıssı vermesıne sebep olur.Dıkkat eden kısıler bunu gorur.

Kısaca guclu bır ekran kartına sahıpsenız(gtx 980) böyle demıyelımde 120fpsden cok daha fazla fps alıyorsanız dıyelım ve monıtorunuz en az 120hz ıse vsync acık oynayabılırsınız.Ne ınput lag oluşur ne tearıng oluşur nede başka bırsey oluşur.Ama vsync acık sekılde 60hz monıtorde kullanmayın her ne kadar guclu bır kart dahı kullansanız yınede yavaş oynatacaktır.

60hz monıtorler goruntuyu gosterırken olması gerekene gore 3 kare eksık gosterırler 120hz ler ıse 2 kare tam verımı ancak 144hz 165hz ve 200hz lık monıtorler verebılmektedır.200hz monıtor mu var demeyın var acer predator z35

gtx980 - 60hz monıtor vsync kapalı olmalı
    gtx980 - 120hz monıtor vsync acık olmalı
    gtx980 - 144hz GSYNC desteklı monıtor gsync acık olmalı vsync kapalı olmalı
    gtx750ti - 60hz monıtor vsync kapalı olmalı
    gtx750ti - 120hz monıtor vsync kapalı olmalı

GSYNC: kısaca monıtorun hz ıne bakmaksızın en smooth ve akıcı sekılde oynamanızı sağlar.Ne gecıkme ne tearıng olusur nede fps sabıtler.

Anlamayan eksık anlayan olursa yardımcı olurum tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 29 Ocak 2016; 6:40:36 >

• DUKES kullanıcısına yanıt
    yani sonuc olarak vsync kapali olmali :) 120-144hz fark etmez bir tane vsync acik oynayan profesyonel oyuncu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rest

yani sonuc olarak vsync kapali olmali :) 120-144hz fark etmez bir tane vsync acik oynayan profesyonel oyuncu yok

Ben sana bırsey dıyım o zaman bu pro oyuncular varya ınan hıcbırı bırsey bıldıgınden kapamıyor onu.Herkes dıgerlerı kapatıyor dıye kapatıyor.Ben genel açıklamasını yaptım ısteyen ıstedıgı sekılde kullanır Ben kapalı oynuyorum mısal
  • DUKES kullanıcısına yanıt
    teorik aciklamasini bilemem fakat pratik olarak kapali olmasi daha iyi. pro oyuncular da bu deneyimle kapatiyorlar herhalde. isin ucunda yuzbin dolarlar var bu adamlarin en avantajli secenegi secmeme olasiligi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rest

teorik aciklamasini bilemem fakat pratik olarak kapali olmasi daha iyi. pro oyuncular da bu deneyimle kapatiyorlar herhalde. isin ucunda yuzbin dolarlar var bu adamlarin en avantajli secenegi secmeme olasiligi yok
    byrak arkada?ym orjinal ayarlary neyse oyle kalsyn dürtükleme oyunun configlerini ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: saymasallah

byrak arkada?ym orjinal ayarlary neyse oyle kalsyn dürtükleme oyunun configlerini ...

Alıntıları Göster
    60 fps sabitleme diye bir olay yok cs go da alabileceğiniz en yüksek fpsyi alsın pc bırakın sanki ömrü kısalıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

60 fps sabitleme diye bir olay yok cs go da alabileceğiniz en yüksek fpsyi alsın pc bırakın sanki ömrü kısalıyo

Aynen hanfendi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.