Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
825.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

Bayramdan önce açıklanır.

6 agustos u unutma

O 2 Temmuz'u degil miydi yaw?:)
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim
  • Büyük ihtimalle gıda teknolojisi bölümünü okuyacağım. Gıda teknolojisi bölümü için DGS hakkında bilgi alabilirmiyim. Sınavdan en az ne kadar yapmak lazım kontenjanlar asıl v.s.
  • Bu sene öbp mi uygulandı aöbp mi?Seneye hangisi uygulanacak?
    Edit.Hâlâ emin değilim ama bu sene aöbp kullanılmış.öbp olursa puanlarda düşüyormuş.İlk senem sonunda birinciydim bu senede inşallah birinci olurum ama 80 puan gelicekken neden sistem değişiyor da puan düşüyor moralim bozuldu.Buna oranla yerleştirme puanlarıda düşecek ama hiç gereği yok yahu.
    İstanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz dershanler var mı?Her dershanede dgs bölümü yok çünkü.Dershanelerde ortalama olarak haftalık kaç saat ders veriyorlar ?Bi akrabam bin lira veriyor ama haftalık 4 saat ders alıyor genelde bu kadar az mı oluyor?Birde ygs kayıtları ağustosda oluyordu dgs içinde erken mi oluyor geç mi, erkeden yaptıralımda belki indirim yaparlar
    Tasarı, intibak yayınları kaynak olarak önerilmiş, mantık olarak da Tasarının Sayısal Sözel Mantık tamamı çözümlü soru bankası , Tek Ağaç'ın Şekil Yetenek isimli kalın bir kitabı ve İntibak Yayınlarının mor kapaklı bi kitabı önerilmiş.Bunlar işimi görür mü zaten derhandeden kitap verirler ekleyeceğiniz kitap yada kaynak var mı?
    Sayısal öğrenciyim türkçe de iyi net yapabilmek adına kitap okuyorum buna devam ediyim mi yoksa kolay yaparsın zaten sayısal mı kas diyorsunuz?

Hadi bakalım bu senede biz devam ettirelim konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 2 Ağustos 2012; 0:01:25 >

• takıp
  • Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte değişiklik

4 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî GazeteSayı : 28374

YÖNETMELİK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

MESLEK YÜKSEKOKULLARI VE AÇIKÖĞRETİM ÖN LİSANS

PROGRAMLARI MEZUNLARININ LİSANS ÖĞRENİMİNE

DEVAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Akademik not ortalamalarından elde edilecek Önlisans Başarı puanlarının sınav puanlarına katılarak Dikey Geçiş Sınavı Puanının nasıl hesaplanacağı ÖSYM tarafından belirlenir ve Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda yer alır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• MYO'yu bitirdikten sonra sınava istediğimiz zaman girebiliyor muyuz yoksa en fazla şu kadar yıl içinde girilebilir diye bir kısıtlama var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..::KaRTaL::..

MYO'yu bitirdikten sonra sınava istediğimiz zaman girebiliyor muyuz yoksa en fazla şu kadar yıl içinde girilebilir diye bir kısıtlama var mı?

İstediğin zaman, istediğin kadar girebilirsin.
  • Telden yazıyorum dolayısıyla yanlışlar oluyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGS için bu başlık mı güncel arkadaşlar konu ile ilgili gelişmeleri nereden takip ediyoruz.???
  • en güncel başlık burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

en güncel başlık burası

Teşekkürler sonuçlar belli olsun hareketlenir herhalde.
  • Arkadaşlar sonuçların belirleneceği tarih bellimi ? Bazı sitelerhttp://www.bakko.org/dgs-sonuclari-aciklandi-2012/ yazmış ama ne kadar doğru bilinmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0lds

Arkadaşlar sonuçların belirleneceği tarih bellimi ? Bazı sitelerhttp://www.bakko.org/dgs-sonuclari-aciklandi-2012/ yazmış ama ne kadar doğru bilinmez.

ne zaman açıklanacağı belli değil, bizden 1 hafta önce kpss sınavı yapıldı, henüz o bile açıklanmadı, ondan sonra açıklanır dgs
  • kimsenin hevesi kalmadı yemin ederim. açıklamadılar gitti sonuçları...
  • artık açıklasınlar gerçekten sıkıldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

Niye msj attin bende aciklandi sandim

• Bugün de açıklanmadı. :(

• Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var. Benim mezun olduğum bölüm ea fakat klavuza alanın devamı sözel bölümlerde var. Benim puanım sözel olarakta hesaplanırmı? Yoksa sadece ea mı hesaplanır? Ea hesaplanırsa söz bölümleri nasıl tercih yapıcam? Dgs kadar saçma sınav görmedim...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.