< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (570. sayfa)
-
-
Kontenjan sayılarını merak edenler için 2021 DGS Kontenjanları
-
Kaydımı az önce yaptım. Açıktan bilgisayar programcılığı okuyorum. 1. sınıf olmama rağmen kayıt yapabildim. Sıkıntı olmaz değil mi? En erken 2. sene girilebiliyor diye biliyordum ama.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mstfgnayKaydımı az önce yaptım. Açıktan bilgisayar programcılığı okuyorum. 1. sınıf olmama rağmen kayıt yapabildim. Sıkıntı olmaz değil mi? En erken 2. sene girilebiliyor diye biliyordum ama.
Hocam ben de aynı sizin gibiyim ve başvuruda bulunabiliyorum, garip bir durum cidden.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ser Jorah MormontHocam ben de aynı sizin gibiyim ve başvuruda bulunabiliyorum, garip bir durum cidden.
Alıntıları GösterSınava girebilir ama tercih yapamazsınız hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bursaspor.Sınava girebilir ama tercih yapamazsınız hocam
Alıntıları GösterAnladım hocam, bilgilendirme için teşekkürler :)
-
Problem olmaz. Ben de 2. sene stajimi yaptim.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0CF723E7CÖnlisans yaz stajını 2.sene yapabiliyormuyuz ve dgsye girmemize engel teşkil eder mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bilgisayar mühendisliği grubuna alabilir misiniz?
-
Agalar netler nasıl?
-
aktif dgs calısanlar veya 2022 icin calısacaklar felan var mı kaynak ve hoca önerisi lazım
-
Dgs 2021 e girecgim yaz okulunda 5 dersi alıp 4 eylülde bütün dersleri bitirmiş olacağım . Dgs puanımla kazanaam kayıt olabilir miyim
Ösymyi ara sor bence hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaslar sizlere su kadarini soyluyorum, yksde mat1 den en az 20 net cikarmadiysaniz, bu dgs sinavindan hic bir hayir gormezsiniz, cok berbat bir sinav gencliginiz heba olur kontenjanlar az ve atini alan herkesin girdigi bir sinav oldu, adam sosyal hizmet okumus ankara universite mezunu, aofden gelip sizi yks de ezdigi givi dgsdede eziyor bu tip cok insan tanimay basladim az buz degil, lanet bir sinav 2 yil okuyup 1 yilda dgs calistiniz 3 yil gitti ki iki yillik teknik bolumler 2 senede sizi mezun etmiyor, bunuda kafaniza koyun, bu kadar rezaletin icinde bu sinava calisilmaz kontenjanlari her yil dusuruluyor ve ilk 25 soru cok basit sizin en az 40 soru yapmaniz lazim istediginiz bolum gelmesi icin
Troll abimizi karalamaya çalışmış. Zor yanları var ama çalışana çok güzel fırsatlar sunan bi sınav.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
troll abin 2 senedir dgs ile ugrasiyor, pandemi olmasaydi ben dgs mgs bakmaycaktim dershaneler acilmadi malesefki carem olmadigi icin berbat dgs sinavina hazirlandim 2020 dgsde ilk 35 soru coptu ve sayisal mantikda bi okadar zordu
Kimsenin temelini, hedefini bilmeden bu şekilde girmeyin, etmeyin işte offf şöyle böyle demek insanları demotive etmekten başka bir şeye yaramıyor bence. Zaten şu saate gelen az çok herkes sınavda kaç net yapacağını hesapladı. Denemelerde 30 net yapan adam sınavda 55 yapamıyacak normal olarak. Denemelerde 55 yapan adamın da sınavda 55 yapma garantisi yok tabi ki.
Ha seneye için hazırlanan arkadaşlar varsa ( Tasar denemelerinde vs 52-53 mat, 35-40 TR ) çıkaran biri olarak sınav gerçekten aşırı zor bir sınav değil fakat bu çalışmayacağınız anlamına da gelmiyor. Önemli olan seviyenizi bilip başlamak. Ben finallerden sonra çalışmaya başladım (Mayıs sonu , Haziran başı) . O zamanlar 30-32 net yaparken şu an 50+ yapıyorum. Tamamen abanarak oldu. Düşünün 5-6 ay abandığınızı? Hani o yüzden imkansız değil ama şu bir gerçek git gide birçok kişi bu sınavdan haberdar oluyor ve rakipler de artıyor. BOUN'da, ODTÜ'de okuyan adamlar AÖF'ten kendi ünisinde farklı bölüme geçmek vs. için bu sınava giriyorlar. E abi normal olarak ODTÜ, BOUN kazanıp 2-3 milyon kişiyi arkasında bırakan adamla 2 yıllık mezunu adam kapışamıyor. İlk dereceleri bunlar topluyor. O yüzden bu da bir dezavantaj. Sınavdan sonra uzun uzun yazmak istiyorum çok fazla bir rehber kaynak yok DGS ile alakalı en azından merakı olan, araştırmak isteyen kişilere ufak bir fikir vermek isterim.
Herkese başarılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RemyDeGourmontKimsenin temelini, hedefini bilmeden bu şekilde girmeyin, etmeyin işte offf şöyle böyle demek insanları demotive etmekten başka bir şeye yaramıyor bence. Zaten şu saate gelen az çok herkes sınavda kaç net yapacağını hesapladı. Denemelerde 30 net yapan adam sınavda 55 yapamıyacak normal olarak. Denemelerde 55 yapan adamın da sınavda 55 yapma garantisi yok tabi ki.
Ha seneye için hazırlanan arkadaşlar varsa ( Tasar denemelerinde vs 52-53 mat, 35-40 TR ) çıkaran biri olarak sınav gerçekten aşırı zor bir sınav değil fakat bu çalışmayacağınız anlamına da gelmiyor. Önemli olan seviyenizi bilip başlamak. Ben finallerden sonra çalışmaya başladım (Mayıs sonu , Haziran başı) . O zamanlar 30-32 net yaparken şu an 50+ yapıyorum. Tamamen abanarak oldu. Düşünün 5-6 ay abandığınızı? Hani o yüzden imkansız değil ama şu bir gerçek git gide birçok kişi bu sınavdan haberdar oluyor ve rakipler de artıyor. BOUN'da, ODTÜ'de okuyan adamlar AÖF'ten kendi ünisinde farklı bölüme geçmek vs. için bu sınava giriyorlar. E abi normal olarak ODTÜ, BOUN kazanıp 2-3 milyon kişiyi arkasında bırakan adamla 2 yıllık mezunu adam kapışamıyor. İlk dereceleri bunlar topluyor. O yüzden bu da bir dezavantaj. Sınavdan sonra uzun uzun yazmak istiyorum çok fazla bir rehber kaynak yok DGS ile alakalı en azından merakı olan, araştırmak isteyen kişilere ufak bir fikir vermek isterim.
Herkese başarılar.
biz zaten baska bir sey diyoruz sanki, arkadasim bos beles safsatlari gecin, odtuyu bounu gectim, dokuz eylulde iibf kazanmis bir adam, sizi dgsde %70 ihtimalle tokatlar ve bu tip insanlar dgsye abanir oldu aofden 2 yillik okuyup zaten az olan kontenjanlari doldura doldura ustumuze yikildilar, kardesim yks calisin dgs icin ugrasmayin 2 yil zaten okuyup belki cogunluk 1 yil mezuna kalicak toplamda 3 yil yapar degermi, yozgat bozok universitesine siralama yaparak giriyorsunuz, ulen yks de 15 ayt matematik yapanin girdigi yer burasi tureve integrale bile girmeden rahatlikla yksden yapabileceginiz seyleri neden dgs ile kendinizi bogazlattirarark giresiniz, odtu -itu-ytu gibi yerlere girecekseniz dgs daha kolay 55 netle girersiniz ama bunun tam 10 net asagisinda yozgat bozoka zar zor girersiniz yalan soylemiyorum beni dinleyin yks calisipda zonguldak bulent ecevitte okuyun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: fast94biz zaten baska bir sey diyoruz sanki, arkadasim bos beles safsatlari gecin, odtuyu bounu gectim, dokuz eylulde iibf kazanmis bir adam, sizi dgsde %70 ihtimalle tokatlar ve bu tip insanlar dgsye abanir oldu aofden 2 yillik okuyup zaten az olan kontenjanlari doldura doldura ustumuze yikildilar, kardesim yks calisin dgs icin ugrasmayin 2 yil zaten okuyup belki cogunluk 1 yil mezuna kalicak toplamda 3 yil yapar degermi, yozgat bozok universitesine siralama yaparak giriyorsunuz, ulen yks de 15 ayt matematik yapanin girdigi yer burasi tureve integrale bile girmeden rahatlikla yksden yapabileceginiz seyleri neden dgs ile kendinizi bogazlattirarark giresiniz, odtu -itu-ytu gibi yerlere girecekseniz dgs daha kolay 55 netle girersiniz ama bunun tam 10 net asagisinda yozgat bozoka zar zor girersiniz yalan soylemiyorum beni dinleyin yks calisipda zonguldak bulent ecevitte okuyun
Alıntıları GösterBazı konularda haklısın, evet. Fakat emin ol YKS, DGS'den çok daha zor bir sınav. YKS'de mat1-2 fizik1-2 kimya 1-2 biyo 1-2 komple lise 1-2-3-4 müfredatından sorumlusun. Hani öyle 30 mat 1 30 tr yaptım bülent ecevit bilg müh geldi diye bir olay yok. Ha nerede haklısın onu da söyleyeyim; DGS'de dediğin gibi telafi olayı yok 1 kere yaptın yaptın o an başın mı ağrıdı, ne bileyim stres yapıp miden mi bulandı orası artık şansına kalmış. 55 yerine 45 mat yaparsan dediğin gibi sadece 10 soru ile neredeyse kaderin değişiyor. O konuda da haklısın.
Benim demek istediğim olay şu; diyelim 2 yıllık okudun fakat hedefin hani ileriye gitmekse gidip de en baştan YKS'ye hazırlanmak aşırı saçma bir olay. Çünkü şu an OBP olayı ile YKS'de de şişirme puanlar var. DGS'de 300-350 k kişi ile kapışıyorsun totalde. YKS'de 3-3.5 milyon kişi ile kapışıyorsun. Hani anlamışsındır demek istediğimi.
-
bu konu neden eskisi gibi aktif değil? geçen yıl hatta iki yıl önce hem sınav öncesi hem sınav sonrası sayfalarca mesaj olurdu.
-
Konu ilk başlara yakın Dgs ile yatay geçişten buraya gelmiş ben de benim için çok önemli bir şey sormak istiyorum. Aynı konu 2018de tartışılmış ancak o arkadaşlar naptı merak edıyorum.
Dgs ile ben de mühendisliğe yerleştim ancak taban puanının altında kaldığım başka bir üniversiteye ortalama ile geçmek istiyorum. Buna kanunen bir engel yok ama üniversiteler tercih etmiyor mu ya da kazanmamız çok mu zor. O konuda tartışan arkadaşlar ya da konuyu bilenler yardımcı olabilir mi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X