Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (571. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
825.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 569570571572573
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • matematik uygun fiyata online özel ders almak isteyenler özelden ulaşabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kintsugi

bu konu neden eskisi gibi aktif değil? geçen yıl hatta iki yıl önce hem sınav öncesi hem sınav sonrası sayfalarca mesaj olurdu.

Hocam herkes geçim derdine düştü. Artık memur bir aile bile çocuğunu üniversiteye göndermiyor. Böyle olunca 2 yıllık okuyanlar artık mecbur iyi kötü iş hayatına atılıyor. 2 yıldan sonra 4 yıl daha okutacak babayiğit bir aile bulmak çok zor ülkemizde. Anca benim gibi işini evini yoluna koyup macera için dgs deneyenler kalacak sanırım bu gidişle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RemyDeGourmont R kullanıcısına yanıt

hocam sen anlamadın dgsden yozgat bozok erzurum ataturk unisi falan yapmak isteyen birisi için yks çok avantajlı dgs sacma 45 soru ile yozgatamı gitceksin, adıyaman hemsirelik olmus 48 net yuh artık, bunun yerine yks calışılır illaki fen veya felsefe yapmanda lazımda değil, bu seneki yksyi baz alırsak şöyle bir şey var obsi yüksek olan birisi 70 ve yukarısı diyeyim 19-20 türkçe, 16 mat, 8 tarih-coğrafya tyt için, aytde 18-19 mat ile rahatlıkla girersin çoğu bölüme, 2 yıllık üniversitelerdeki hocalar problemli sürgün yemiş adamlar, öğrencisinin rahatlıkla hakkını yiyorlar eziyet ediyorlar, rektörlerde onları sallamıyor, üstelik sınıfın %80 i rezalet ötesi, sigara vermedin diye kavga edenini gördüm, yani 2 yıllık üniyi 2 yılda bitirebilen zaten yok hocalar yüzünden, bide oraya gelen tiplerle muhatap olucaksın, işin kısası değmez yani, yks daha mantıklı tabiki odtü muhendislik istiyorsan dgs çok güzel avantajlı olur ama yozgat bozokda endüstri mühendisliği için gereksiz, 2017 den sonra dgs bozuldu her önüne gelen aöfden okuyor giren sayısı inanılmaz arttı kontenjanlarda ters orantılı bir şekilde azaldı uğraşılmaz onun için, ne üdüğü belirsiz bir sınav olduğu içinde kafa yorulmaz yani söyle meb kazanımı yok tyt-ayt deki gibi hız sınavı akıl yürütme var içinde klasik ilk 30 soru gerisi sana ve akıl yürütmene kalmış 42-43 soru ilede gidip dediğim taşraları kazanırsın rahat en az 3-4 yılını yer dahada tartışmaya gerek duymuyorum özellikle cavapladım

• kintsugi K kullanıcısına yanıt

telegram vs wp grupları varken artık çoğu konuda donanımhaber kullanılmıyor, kimsenin 1 gün sonra alıcağı cevaa ihtiyacı yok, bu arada biz matematik hocalarının ellerine dusurmuyorlar sağolsun youtube hocaları var, özel ders verip 2x+3=5 x=? kaçtır diye bizi kandıran sonra ödev olarak polinom çözümü isteyen hocalar yerine elimizde türlü türlü imkanlar mevcut, boşuna kafa yormayın artık eskisi gibi değil sosyal mecralar her şeyi eline geçirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: fast94

hocam sen anlamadın dgsden yozgat bozok erzurum ataturk unisi falan yapmak isteyen birisi için yks çok avantajlı dgs sacma 45 soru ile yozgatamı gitceksin, adıyaman hemsirelik olmus 48 net yuh artık, bunun yerine yks calışılır illaki fen veya felsefe yapmanda lazımda değil, bu seneki yksyi baz alırsak şöyle bir şey var obsi yüksek olan birisi 70 ve yukarısı diyeyim 19-20 türkçe, 16 mat, 8 tarih-coğrafya tyt için, aytde 18-19 mat ile rahatlıkla girersin çoğu bölüme, 2 yıllık üniversitelerdeki hocalar problemli sürgün yemiş adamlar, öğrencisinin rahatlıkla hakkını yiyorlar eziyet ediyorlar, rektörlerde onları sallamıyor, üstelik sınıfın %80 i rezalet ötesi, sigara vermedin diye kavga edenini gördüm, yani 2 yıllık üniyi 2 yılda bitirebilen zaten yok hocalar yüzünden, bide oraya gelen tiplerle muhatap olucaksın, işin kısası değmez yani, yks daha mantıklı tabiki odtü muhendislik istiyorsan dgs çok güzel avantajlı olur ama yozgat bozokda endüstri mühendisliği için gereksiz, 2017 den sonra dgs bozuldu her önüne gelen aöfden okuyor giren sayısı inanılmaz arttı kontenjanlarda ters orantılı bir şekilde azaldı uğraşılmaz onun için, ne üdüğü belirsiz bir sınav olduğu içinde kafa yorulmaz yani söyle meb kazanımı yok tyt-ayt deki gibi hız sınavı akıl yürütme var içinde klasik ilk 30 soru gerisi sana ve akıl yürütmene kalmış 42-43 soru ilede gidip dediğim taşraları kazanırsın rahat en az 3-4 yılını yer dahada tartışmaya gerek duymuyorum özellikle cavapladım

Bu konuda haklısın hocam, ben yanlış anlamışım. Ben ODTÜ, BOUN, İTÜ gibi yerler için DGS avantajlı demek istemiştim. Onun dışında YKS daha avantajlı tabi. Yerleşme, kontenjan bakımından vs.

Diğer dediğine gelirsem yani hoca ve öğrenci açısına. Burada da haklısın. Öğrenci profili çok sıkıntı, hocalarda çok sıkıntı. 4 dönem okulda 1 tane hoca iyiydi geri kalanı full boş. Ne öğrendiysem Udemy, Youtube'dan falan öğrendim.

• Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamalarından mezun olan bir kişi, açık öğretimden 4 yıllık işletme veya iktisat(adalet de olabilir) tarzı bir bölüm okumak isterse, DGS sınavına girmesi artık zorunlu mudur?

Bir de merak ettiğim DGS sınavına girilmesi zorunlu ise aşağı yukarı kaç puan,kaç net vs.yapılması gerekir?

İlgilenen arkadaşlar olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

• fast94 F kullanıcısına yanıt

Çok doğru konuşmuşsun hocam

• aron2186 A kullanıcısına yanıt

- Ön lisanstan açıköğretim lisans programlarına geçmek için DGS'ye girmek 2016 yılından itibaren zorunludur.

- DGS'de ilgili puan türünden yaklaşık 200 puan ile açıköğretim kontenjanlarına yerleşmek mümkündür.

• nForcer N kullanıcısına yanıt

Merhaba. Peki 200 puan barajına ulaşabilmek için aşağı yukarı kaç net yapılması yeterli olur. Puanlama sistemi hakkında hiçbir bilgim yok çünkü kendim için değil arkadaşım için soruyorum. Konu hakkında hiçbir bilgim yoktur yani öyle düşünün lütfen.

• aron2186 A kullanıcısına yanıt

Puanlar 300 üzerinden hesaplanmaktadır. Sayısal ve sözel bölümlerin her birinden 60 soruda 15 kadar net yapılması, yaklaşık 200 puan için genellikle yeterli olmaktadır.

• nForcer N kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam teşekkür ederim.

• kontenjanlar dusuruldu diyorlar gercegi yansitiyor mu

• CyberCombat kullanıcısına yanıt

doğrudur hocam

• 2021'de 320-350 puan arası kaç nete denk geldi bilen paylaşabilir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2017 Ekim ayında başladığım bu serüvene veda ediyorum arkadaşlar. Kontenjan az olması, İstanbul’da okumak istediğim için üniversiteyi tutturamadım, bu sebepten üniversite heyecanını da yaşayamadım. Önemli değil, iş güç derken olmadı. İl dışı tutuyordu ama istemedim. Bu süreçte hepinize başarılar diliyorum. Umarım istediğiniz bölüm gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 14 Ocak 2022; 5:47:47 >
  • Yaşanacak inşallah hocam DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] 

• kontenjanların düşürüldüğünü nerden öğrendiniz arkadaşlar ayrıca mevcut kontenjanlara nereden ulaşabilirim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar online dgs kursu hakkında bilgi lazım. önerebileceğiniz yer var mı? özellikle soru çözme tekniklerini gösterenler

nettekurs diye bir yer 2500 TL'ye yapıyor kayıt işlemini

• rambetiko R kullanıcısına yanıt

Çalışmadan hiç bir şey olmaz. Oturacaksın kitapları bitireceksin anlaya anlaya sindire sindire yapacaksın.

• arkadaşlar 2 yıllık internet ve ağ teknolojileri bitirmiştim. ardından acıkögretimden kamu yönetimi bitirdim.

Bilgisayar mühendisliği için DGSye başvurabilir miyim önlisans bölümüm ile?

• 
Sayfa: önceki 569570571572573
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.