Şimdi Ara

Dikiz (İç) Ayna Yerinden Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracımdaki iç dikiz aynası cama yapıştığı yerden ayrılmış. Sanırım sıcaktan yapışkanı zayıflamış. Yapışkan madde tutmadığı için ayna sabit durmuyor sallanıyor sürekli. Bu yapışkan ne olarak geçiyor bilginiz var mı? sticker sökünce uzayan yapışkan tarzında bir şey ya da bu tarz bir yapışkana benziyor. İsmini bilenler yardımcı oluranız sevinirim. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dikiz Aynanız Yerinden Çıktı mı? İşte Çözümü!

Arabanızın dikiz aynası yerinden çıkması can sıkıcı bir durum olabilir, özellikle de sürüş sırasında görüşünüzü engelliyorsa. Ancak endişelenmeyin, sorunu kendiniz çözebilirsiniz.

İlk adım, dikiz aynası yapıştırma ilacını veya yapışkan bant satın almaktır. Bu malzemeler, otomotiv mağazalarında veya çevrimiçi olarak bulunabilir. Ayrıca eski aynayı çıkarmak için bir tornavida veya plastik alet gerekecektir.

Aynanın nasıl çıkarılacağı araç modeline göre değişir. Ancak çoğu araçta, aynayı tabanından ayırmak için bir tornavida veya plastik alet kullanmanız gerekir. Aynayı çıkarırken dikkatli olun, kırılmaması için.

Aynayı çıkardıktan sonra, tabanını temizleyin ve kurutun. Ardından, dikiz aynası yapıştırma ilacını veya yapışkan bandı tabanına uygulayın. Aynayı yerine takın ve sıkıca bastırın.

Yapıştırıcının veya bandın tamamen kuruması için birkaç saat bekleyin. Ardından aynanın sağlam bir şekilde yapıştığından emin olun. Ayna hala gevşekse, daha fazla yapıştırıcı veya bant ekleyin.

Bazı araçlarda iç dikiz aynası farklı bir şekilde takılmış olabilir. Örneğin, Volkswagen araçlarında iç dikiz aynası genellikle bir klips mekanizmasıyla tutulur. Bu durumda, aynayı çıkarmak için klibi serbest bırakmanız ve aynayı çekmeniz gerekir. Yeni aynayı takmak için, kliplere oturana kadar yerine itin.

Dikiz aynasını kendiniz yapıştırmak zor görünüyorsa, bir oto tamircisine veya camcıya başvurabilirsiniz. Profesyoneller aynayı hızlı ve doğru bir şekilde takacaklardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Farketmez silikonla yapıştır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Hocam o yapışan yerde yağmur sensörü de mevcut. O yüzden dikkatli olmam lazım. Silikonu yazdım bir kenara değerlendireceğim. Teşekkür ederim cevabınız için.

• Akrilik esaslı cam metal yapıştırıcısı almalısınız, benim araçtada aynı durum oldu, önce internetten sipariş verdim daha sonra servisten aldım, iki ürünü karşılaştırdığımda fark göremedim Henkel'in loctite 319 yapıştırıcısını alacaksınız, öncelikle metal kısım aynaya yapışık ise ayırmanız gerekli evde masa başında siyah kare fileli olan plastiği dikiz aynasının ayağına göre kesip (cama nasıl temas ediyorsa) şeffaf kare plastik üzerine siyah kare plastik arada kalacak şekilde yapıştıracaksınız 5 saat gibi böyle kaldıktan sonra şeffaf plastiği ayıracaksınız (defter etiketi ayırır gibi), metalin üzerine siyah fileli plastik yapışmış vaziyette aracın yanına gidip taşırmadan düzgün şekilde yapıştıracaksınız, kolay kuruyan bir yapıştırıcı değildir, metali cama bantlayıp en az 48 saat (72 saat olursa daha iyi olur) bekleyin, ve aynanızı yerine monte edin, benim arkadaşım aynaya sert davranınca aynı durumla karşılaştım, bazı cam dekorasyon işi yapanlarda akrilik sehpa yapıştırıcısı vardır ve özel bir ışıkla (yanılmıyorsam ultraviyole ışığı) kuruturlar ve çok sağlam olur, 2 seçeneği araştırın olmadı dediğim üründen alıp yapıştırın, geçmiş olsun.

• Hiç uğraşmayın, bir oto camcıya götürün 10-20 tlye sağlam bir şekilde halletsin.Hem böyle özel bir yapıştırıcı aldıktan sonra bir daha nerede kullanıcaksınız?
  • En fazla 20 liraya halleder camcilar. Alacağınız yapıştırıcı da 25 30 liradan aşağı değildir. Artan yapıştırıcı hiçbir işinize yaramaz çünkü camcinin yapistiracagi en az 2 3 sene sorun çıkarmayacaktir. 2 3 seneye her şekilde aldığınız yapistiricidan arta kalan miktar bozulacaktır. Ben olsam hiç zahmete girmem, giderim bi camciya 20 lira verir yoluma devam ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.