Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omerf

İthal megane 3'lerde,yerlilerde,fluence falan aynıdır herhalde ışık yandığında depoda kalan yakıt miktarı öyle değil mi?

Ben kaç litre kaldığını bilmiyorum kullanım kılavuzunda ışık yandıktan sonra 50km gidebilirsiniz diyor oda 3-4 litre yakıt eder en fazla.

Işık yandığında tam olarak ne kadar yakıt kaldığını bilen varmı?

Benim eski aracım jazz'da ışık yandıktan sonra 10litre benzin kalıyordu onlada 150km yol yapmıştım sonra yokuş yukarı kalmıştım

Sakin kullanımda 90 km gidebilirsiniz dizellerde.
    Ben bizzat test ettim.
    Üstüne karışmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: mst105

benim arac seninkinden 211 kg fazla. bunun etkisi coktur bence

Mutlaka olacaktır.
    200 kg az değil.
  • ısık yandıgı andan itibaren 10 lt kalıyor bende. hep fulleyerek kullanırım. ve 49,5 lt - 50 lt tüketim oldugunda ışık yanıyor. 60 lt depo olduguna göre 10 lt kala yanıyor. ışık yanar yanmaz alıyorum ben.
  • 10lt değil hocam

10lt'de yanmaz... 10lt ile nerden baksan 200km yol yapabilirsin. Ben geçen hafta çeyreğin yarısını da düştüm. hani bi sarı bölge varya oraya geldi. kalan olarak da 130-140 gösteriyodu. 6-7lt kalmıştı ve ışık yanmadı...

sattığım Clio3'ümde çok eminimki tamı tamına 5lt kaldığı zaman yanardı. o da kabaca 100km kullanım demektir.

10lt ile Trabzon'dan rize'ye giderim, geri dönerim, sonra bi daha giderim.

Bu arada ışık yakmayın zaten, çeyreğe gelince alın, baba tavsiyesdir bana zaten. Acil bişe olur, yakıt lazım olur. Hiç olmadı deponun dibine inmesin, hani pislik mislik, sonra hava yapma olayı da var. Gerçi onun çözümü artık kolay da...
  • depo 60 lt diye yazıyor verilerinde. 50 lt de ısık yanıpta fulleyince tam 50 lt alıyor. ben de 60 - 50 diyip 10 lt de ısık yakıyor diyorum hesap ortada.
  • hocam depo 59lt ztn. kılavuza bakarsan orda yazıyor. Ayrıca depo full'leme olayı biraz ilginç bi olaydır. Ben Full'leme esnasında pompa attıktan sonra 5lt daha koyabildim. Siz de benim gibi böyle yere akacak kadar dolduruyo musunuz???

Ayrıca dediğim gibi uzun yol kullanımımda 130-140km kaldığını göstermişti. 10lt kalmış olamaz. Hiçbir üretici de 10lt'de yakmaz ışığı.

Değerlendirmenizi bi daha gözden geçirin derim.
  • degerlendirmemi gozden gecirecek bisey yok ki. 50 lt alıyor ısık yandıgı anda işte. ama ben pompa atar atmaz durdururum. attıktan sonra 1 gr bile koydurmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

degerlendirmemi gozden gecirecek bisey yok ki. 50 lt alıyor ısık yandıgı anda işte. ama ben pompa atar atmaz durdururum. attıktan sonra 1 gr bile koydurmam.

e tamam işte hatan o zaten...

yukarda ayrıntı da verdim sana hatta, pompa attıktan sonra şu kadar daha koydum diye. dolum esnasında çok hızlı yakıt gidiyor, bazen o hızdan dolayı doluma yaklaşınca yukarı geri tepme yapıp pompayı erken attırabiliyor.

umarım ikna edebilmiişimdir seni, ama yok ikna olmayacam diye zorlamak istiyosan, dediğim konuyu bir dahaki yakıt alman da deneyebilrisin. Haa 5 olmaz da o sefer 3 olur, 2 olur. Ama şurası kesinki, pompa attığı zaman kesinlikle depo dolmuyor arkadaşım.

ve yine tekrarlıyorum, hiç kimse 10lt'de ışık yaktırmaz... Benzinli bile olsa dünyanın yolunu gidersin o yakıtla

• 158 tl ıdı galıba depo doldu normal dızel ıle 810 km yapmısdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS

158 tl ıdı galıba depo doldu normal dızel ıle 810 km yapmısdım

Normal dizel enjektörlere zarar veriyormuş dostum.
    2010 araca yazık.
    Eurodieselden şaşma derim.
  • yani, bence de...
    normal mazot 2000ppm dir eurodizel 10ppm... hani biri 10ken diğer 15 değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

Ve benim değerlerim Megan II Sedan için
    80BG ve 1280 KG

Benim aracım 1170 kg.
    Sizinki dinamic mi?
    Aradaki 110 kg fark nereden kaynaklanıyor acaba?

Benim de içime bir kurt düşürdün ama 1280 gibi bişey hatırlıyorum ben ruhsatta.
    Netten bakınca da 1270 kg diyor 1.5 dizel sedanlara
    Arabayı alınca bida kontrol ediyim.
  • Peki arkadaşlar Megane II lerin depoları kaça doluyor. (Benzinli) Yakın zamanda depoyu fulleyen oldumu. Birde bazı arkdaşlar yol bilgisayarı ile depoyu fulleyerek yapılan ölçümlerin ikiside aynı sonucu verdi demişler. Bu ne kadar doğru acaba. Son olarak şehir içinde benim aracımda (2004 Megane II Dinamik 1.6 16V Benzinli) yol bilgisayarına göre kilometrede 0.310 Kr yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirdag2675 -- 16 Mayıs 2010; 1:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

Ve benim değerlerim Megan II Sedan için
    80BG ve 1280 KG

Benim aracım 1170 kg.
    Sizinki dinamic mi?
    Aradaki 110 kg fark nereden kaynaklanıyor acaba?

Benim de içime bir kurt düşürdün ama 1280 gibi bişey hatırlıyorum ben ruhsatta.
    Netten bakınca da 1270 kg diyor 1.5 dizel sedanlara
    Arabayı alınca bida kontrol ediyim.

Kurt düşmesine gerek yok.
    Donanımdan dolayı farklı olabilir ağırlığı.
    Benim aracım da dizel ama ruhsatta 1170 kg yazıyor.
    Alaşım jant yok bende, oradan fark oluyordur en basitinden.

• bugun elde ettigim veri;

toplam 310 km yol, 100 km/h en dusuk, 160 km/h en yuksek hız, klima surekli acik, surucu ve bir yetiskin, bi de cocuk. dusuk tuketim diye caba sarfetmeden elde ettigim deger 5.6 lt/100 km. yolun yarısında 100 -110 arası gitttim. yarısında da 130-140 ile seyrettim. ilk yarı ortalamam 4.8 gosteriyordu, 2nci yari sona erip eve ulastigimda 5.6 olmustu degerim.
    iyi aksamlar
  • ben de Ankara'ya babamı götürürken 110'a sabitlemiştim. 3 kişi, full bagaj. klima yok tabi o zaman. dur kalklı, otobanda 120-130 bi arada 175 yapmıştım.

5.3 tü yanlış hatırlamıyosam, dönüşte ise 4.6 ile dönmüştüm
  • mst105 arkadaşım bence değerlerin gayet iyi. benim dizel fiestadan çok daha ağır ve büyük bir aracın var, ben izmirde şehir içinde 100km/6 lt tüketimin altına hiç düşemedim. şehir içi değerler güzergah kullanıcı lastik havası gibi bir çok şeyden etkilenir. ama önceki bir mesajında yazdığın babanın benzinli arabasının o kadar düşük değerler görmesi bana baya mantıksız geldi benimde benzinli bir meganenı 4 ay kadar kullanmış biri olarak ş.içinde 9 lt/100 km tüketimin altına inmemişti. zaten fabrika verilerinden az yakması pek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybalim -- 17 Mayıs 2010; 11:20:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybalim

mst105 arkadaşım bence değerlerin gayet iyi. benim dizel fiestadan çok daha ağır ve büyük bir aracın var, ben izmirde şehir içinde 100km/6 lt tüketimin altına hiç düşemedim. şehir içi değerler güzergah kullanıcı lastik havası gibi bir çok şeyden etkilenir. ama önceki bir mesajında yazdığın babanın benzinli arabasının o kadar düşük değerler görmesi bana baya mantıksız geldi benimde benzinli bir meganenı 4 ay kadar kullanmış biri olarak ş.içinde 9 lt/100 km tüketimin altına inmemişti. zaten fabrika verilerinden az yakması pek mümkün değil.

o meganın degeri düsük degil ki. o mesaj yanlıs anlasılıyor. 4,6 ortalama tüketim degil. toplam tukettigi yakıt lt olarak 4,6 lt idi o seyahatinde. yani 70 km yolda 4,6 litre benzin harcamıstı.

• tamam onu anladım da şehir içinde 100 km de 6,5 lt eder, benzinli bir megane nın ş içinde hemde yüklü iken 6,5 lt benzin tüketmesi ilginç. yok değer şehir dışı ise sizin arabanızın o kadar tüketmesi ilginç.

Ama benim fiesta ile neredeyse aynı değerlerde tüketiminiz buda başarılı bir değer bence.
  • s.ici degilki o deger. öyle bir ifade yok. karma bir pazar gezmesi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst105 -- 17 Mayıs 2010; 13:28:10 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.