Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msaltik

"şehiriçi" "şehirdışı"

HEY MAŞALLAH :)
  • şehirdışı 2000km oluyodur heralde...
  • istanbul-maltepeden bursa uludağ gidiş dönüş

ortalama hız 72 km yapılan km 520

5.0lt /100 km, yakıt ekonomisi düşünmeden kullandım.
  • Arkadaşlar Selam,
    1400 km'de Grand Scenic sahibiyim.Arac ortalama 6.7 lt yakıyor.(bilgisayar verisi)şehir içi ve dışı karısık.1.5 ton luk bir araç için cok iyi oldugunu düşünüyorum.Performansın kötü olduğu söyleyen arkadaşlar test sürüşü yapsınlar.Sonuç olarak araçlarımız spor araç değil.Benim merak ettiğim gercekten 3000 lerde 5000lerde sarfiyatın ne olacagı bu konuda bilgi veren olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vın35

Arkadaşlar Selam,
    1400 km'de Grand Scenic sahibiyim.Arac ortalama 6.7 lt yakıyor.(bilgisayar verisi)şehir içi ve dışı karısık.1.5 ton luk bir araç için cok iyi oldugunu düşünüyorum.Performansın kötü olduğu söyleyen arkadaşlar test sürüşü yapsınlar.Sonuç olarak araçlarımız spor araç değil.Benim merak ettiğim gercekten 3000 lerde 5000lerde sarfiyatın ne olacagı bu konuda bilgi veren olursa sevinirim

bir miktar daha düşecektir, sürüş stilinizi ve aracı kullandığınız rotaları çok değiştirmediğiniz sürece, 6.3-6.4 lt yi görür
    belli bi km den sonra da motor devirlenme konusunda biraz daha istekli olacaktır, gerçi 1.5 tonluk scenicte fark edemeyebilirsiniz.. bu arada tüketim değeriniz bence çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: vın35

Arkadaşlar Selam,

kendi tecrübemi aktarayım bende. benim araç 1500km civarında iken 6.2-6.5 civarı tüketiyordu. şu an 5000km'de 5.5'e düştü.. bende kesinlikle gözle görülür bir düşüş oldu. son depomda 50 lt ile 950km yaptım. kullanım koşullarımı önceki mesajlarımda yazmıştım. mutlaka düşecektir sizin tüketiminizde..
    farkı görebilmeniz için her depo fulleyişinizde yol bilgisayarını sıfırlamanızı öneririm.

• clio symbol 1.5 dci 65hp 155.000 km de şehir içi kadıköy bostancı trafiğinde 1depo(46.5lt) 850km yani 5.5lt yakıyor. şehirler arası istanbul-bursa-adapazarı-istanbul yapmıştım 1 depo(46.5lt) 1100km 4.2lt yaktı 100-120 km hızla.
  • 6.2 lt nin altına dusmedi. aracim 5500 km de. 105 bg. 1381 kg aracım.
    karısık 4.5 lt fabrika verisi, s.ici 5.5 lt fabrika verisi nerede???
    gunde 35 km yapiyorum ve bunun 30 km si s.dısı kmsi.

kafam allak bullak. neden verirler bu tüketim degerlerini o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

6.2 lt nin altına dusmedi. aracim 5500 km de. 105 bg. 1381 kg aracım.
    karısık 4.5 lt fabrika verisi, s.ici 5.5 lt fabrika verisi nerede???
    gunde 35 km yapiyorum ve bunun 30 km si s.dısı kmsi.

kafam allak bullak. neden verirler bu tüketim degerlerini o zaman.

5-5.2 lt gibi bi değer elde etmeniz lazım böyle bir durumda. ekonomik sürüş tekniklerine baktınız mı?
  • arkadaslar benım arabada kesın sorun var o zaman 1.5 dcı kango 65 bg sehır ıcı sabah 6 km oglen 6 km daha sonra 15 km donus aksam 15 km gun ıcınde 30 km toplam gunluk 70,80 km arası 4 teker kar lastıklı 200 ıle 220 krs arası yakıyor aynı pompadan alırım ve agzına kadar doldururum yanı en kotü 7.1/100 km en iyi 6.4/100km geçenlerde istisnai bi durum yaşadım hala şaşkınım yokus assagılarda bosa sallıyayım dedim çok değişecekmi tuketım dedım 90 -100 km gecmedim 445 km yaptım 74 tl depoyu fulledım. 5.4/100 km şuan yine boşa sallıyarak kullanıyorum daha az gaza yuklenıyorum 100 kurus falan ykacak heralde
  • bende hafta sonu aracı fulledim.izmir karşıyaka dan karaburuna gittim bir hafa kadar kaldım çeşme oto yolda aracı 120 ye sabitledim( gidişte ve dönüşte).ancak yol ayrımından itibaren karaburun 55 km.ama bilenler bu yolun nekedar virajli olduğunu bilir.izmire döndüğümde ortalamaya baktım 6.1 gösteriyordu.aracım 2500 km de
  • iyi günler , arkadaşlar ...
    bende aranıza yeni katıldım .
    1,5 105 dci henüz 400 km.oldu
    ş.içi ve dışı kullandım klimalı 6,1 ortalam gösteriyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

megane II dci 80 hp şehir içi 6.2 6.3 ortalama o da sakin yani ortalama bi kullanımda(3 bin devri nadir geçen kullanım tarzı) , bi ara kendimi yırttım fakat hep kısa mesafe kullandığımdan 6 litrenin altna düşüremedim şehir içinde şehir dışıysa allahı var kendine hayran bırakıyo onda da ne yaptıysam 5 litreyi geçiremedim araba 45 binde beyler cidden düşer falan diyenlere inanmayın başlangıçta ne yakıyorsa devamı da o

arabanızda küçük sorunlar olabilir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: xvet

arkadaslar benım arabada kesın sorun var o zaman 1.5 dcı kango 65 bg sehır ıcı sabah 6 km oglen 6 km daha sonra 15 km donus aksam 15 km gun ıcınde 30 km toplam gunluk 70,80 km arası 4 teker kar lastıklı 200 ıle 220 krs arası yakıyor aynı pompadan alırım ve agzına kadar doldururum yanı en kotü 7.1/100 km en iyi 6.4/100km geçenlerde istisnai bi durum yaşadım hala şaşkınım yokus assagılarda bosa sallıyayım dedim çok değişecekmi tuketım dedım 90 -100 km gecmedim 445 km yaptım 74 tl depoyu fulledım. 5.4/100 km şuan yine boşa sallıyarak kullanıyorum daha az gaza yuklenıyorum 100 kurus falan ykacak heralde

kardeş aracı boşa atıp ßayır aşağı inersen senin aracın daha fazLa yakar !..
    kompesörde inersen daha az yakarsın !.. common raiL motorLar kompresörde yakıt sarfıyatını sıfıra yakın bir değere indirger gücü yakıt sarfiyatından değiL tekerLerin dönüşünden aLdığı itiş gücü iLe sağLar !..

• merhaba arkadaşlar,

ben de clio 1,5 yarı otomatik almak istiyorum bu başlığı takip etsem iyi olacak sanırım.
  • qwertqwertqwert@
    araç hakkında aklına takılan soru olursa pm den cevaplayabilirm
  • teşekkürler arkadaşlar, ama sanırım üyeliğimle ilgili problem var ne özel mesaj atabiliyorum, ne cevap yazabiliyorum beni sürekli forumdan atıyor cevap yazarken. bu konuda yardım edebilirseniz seviniri.siteye giriş yaptığım halde üye olun filan diyor.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Aynı model ve aynı seri (2007 model megane 2 expression DCİ) iki araçtan 80 bg ile 100 bg olanları yakıt tüketimi açısından karşılaştırırsak ne tür bir sonuca ulaşırız.
    Alakanız için peşinen teşekkür ederim.
    Saygılarımla...
  • megane extreme hb 1.5dci 80 bg. kullanıcısıyım aracım 60.000 km de ,şehir içi kullanıyorum (Ist.) 4.8 lt yazıyor 1700 km lik ortalama.
    aracın alındığı günden beri genel eğilimi ise bir depoyla 1100 rahat gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozc. -- 23 Nisan 2010; 12:06:47 >
  • Selam arkadaşlar.
    İmzamda görülen 2.el aldığım aracımla önceki gün ilk kez uzun yola çıktım ve yola çıkmadan önce de ilk kez yol bilgisayarı verilerini sıfırladım. 637 km yaptım(yaklaşık 7 km şehir içi). Yaklaşık 90-110 km arası süratle araç yol bilgisayarına göre 100 km.de 4,9 lt yaktı. Depoyu yola çıkmadan önce PO euro dizel ile fulledim. Araçta 2 kişiydik ve yük 10 kg.yi geçmez.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.