Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onu yazayım, hakkaten hiç hesap yapmamışsın...

"kalan km" "ortalama" değere göre hesaplansaydı depoda ne kadar yakıtımız kaldığını hesaplayabilirdik...

Yukardan örnek vermek gerekirse 4.7 x 980 / 100 = 46.06 lt... Mantık şuya, depodaki yakıtla, bu ortalamayla kaç km gidebilirsin? işte bu sorunun tersini uyguluyorsun...

inişte ise 4.8 x 500 = 24lt... Yani 46.06 - 24 = 22.04lt harcamış olacaktım... Ama yol bilgisayarının harcanmış olarak gösterdiği 9lt... Yanılsa yanılsa en fazla 9.5 olurdu değil mi. o kadar da olmaz...

İşte bu, "kalan km" nin "ortalama" dan hesaplanmadığının kanıtıdır...

Clio3 kullanırken böyle değildi ama. Daha farklıydı, yukarıdaki hesabıma ibrenin gösterdiği tutuşuyordu... Fluence alınca dikkatimi çeken ilk şey bu olmuştu

• quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

Onu yazayım, hakkaten hiç hesap yapmamışsın...

"kalan km" "ortalama" değere göre hesaplansaydı depoda ne kadar yakıtımız kaldığını hesaplayabilirdik...

Yukardan örnek vermek gerekirse 4.7 x 980 / 100 = 46.06 lt... Mantık şuya, depodaki yakıtla, bu ortalamayla kaç km gidebilirsin? işte bu sorunun tersini uyguluyorsun...

inişte ise 4.8 x 500 = 24lt... Yani 46.06 - 24 = 22.04lt harcamış olacaktım... Ama yol bilgisayarının harcanmış olarak gösterdiği 9lt... Yanılsa yanılsa en fazla 9.5 olurdu değil mi. o kadar da olmaz...

İşte bu, "kalan km" nin "ortalama" dan hesaplanmadığının kanıtıdır...

Clio3 kullanırken böyle değildi ama. Daha farklıydı, yukarıdaki hesabıma ibrenin gösterdiği tutuşuyordu... Fluence alınca dikkatimi çeken ilk şey bu olmuştu

kalan yakıtın ortalamadan hesaplanmadığı konusunda mutabıkız.. fakat ben sana yukarda yaptığın hesabı ortaya çıkartacak bir formül yada o hesabı yaparak bir veri vermedim ki..bu tamamen senin hesaplama yöntemin..

aslında mutabık olmamayı gerektirecek bir durum yok en azından benim anlattıklarımdan..sonuçta 2x2=4. 1000 km gidip 50 litre tüketirsen 100 km ortalaman 5 litredir. ve 5 litre ortalama tüketimi olan bir kişi 60 litrelik deposuyla 1200 km yol yapar..ben bu verileri aracımdan okuyabiliyorum ve kendim hesaplarsamda aynı rakamlara ulaşabiliyorum..

ilk mesajımdaki konuya yani cayotee'nin verdiği veriler ile ilgili yorumuma geri dönersem...50 litre yakıtla 825 km gidip ortalama 6.7 oldu diyor. ama bu verilerle olması gereken ortalama tüketim 6,06'dır. bu konuyla ilgili yorum farklılığı yada dediğin gibi nasıl bir yanılgıya düşüyorum bunu konuşabiliriz bence..

• tamam işte gördüğünü söylüyor, ekrandakini... kendin hesaplayacaksın... yada hesap yapacağın zaman sıfırlayacaksın...
  • quote:

tamam işte gördüğünü söylüyor, ekrandakini... kendin hesaplayacaksın... yada hesap yapacağın zaman sıfırlayacaksın...

bahsettiği ortalama tüketim ekranda gördüğü değer ise söylediği km rakamı yanlış..çünkü ekrandaki ortalama tüketim verisi tamamen doğruyu hesaplıyor..neyse sonuçta ben şahsen meg3'ün yol bilgisayarındaki veriler ile hesap kitap yapmaktan, depo doldurup km yapıp tekrar doldurup hesaplamak gibi streslerden kurtuldum.. ekrandan gittiğim km'yi ve tükettiğim toplam yakıtı görüyorum..bu rakamlarda benim ortalama tüketimimi tamı tamına veriyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercdmr

çünkü ekrandaki ortalama tüketim verisi tamamen doğruyu hesaplıyor..

e o kadarını da hesaplasın artık... kafadan da hesaplayabileceğim bi değer... ayrıca yine de 0.1'lik bir sapma oluyor bazen
  • arkadaşlar ben yukarıda verdiğim verileri zaten karşılaştırma yapma adına verdim. ha aldığın litreye göre hesap yaparsın ha yol bilgisayarında görüdüğün değeri yazarsın. ben her ikisini de yazdım ki tutarsızlık ortaya çıksın diye. ki daha ilginç bişey var. şu an 5. depomu kullanıyorum. 750 km oldu yarımla çeyrek arası duruyor ibre ve harcanan yakıt 40 lt gözüküyor. ortalama tüketim 5.3lt/100..... yani farkı görebiliyor musunuz? araç 3800km civarı oldu yanlış hatırlamıyorsam.5 depoda nerdeyse %20lik bir düşüş oldu tüketimde. yol koşulları kullanım vs her şey sabit yukarıda yazdığım şekilde.5.3lt şaka gibi bir rakam ankara için.. daha doğrusu bi anda bu kadar fark olması çok şaşırttı beni..ama lehime bi değişiklik olduğu için fazla sorgulamamak lazım diyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

arkadaşlar ben yukarıda verdiğim verileri zaten karşılaştırma yapma adına verdim. ha aldığın litreye göre hesap yaparsın ha yol bilgisayarında görüdüğün değeri yazarsın. ben her ikisini de yazdım ki tutarsızlık ortaya çıksın diye. ki daha ilginç bişey var. şu an 5. depomu kullanıyorum. 750 km oldu yarımla çeyrek arası duruyor ibre ve harcanan yakıt 40 lt gözüküyor. ortalama tüketim 5.3lt/100..... yani farkı görebiliyor musunuz? araç 3800km civarı oldu yanlış hatırlamıyorsam.5 depoda nerdeyse %20lik bir düşüş oldu tüketimde. yol koşulları kullanım vs her şey sabit yukarıda yazdığım şekilde.5.3lt şaka gibi bir rakam ankara için.. daha doğrusu bi anda bu kadar fark olması çok şaşırttı beni..ama lehime bi değişiklik olduğu için fazla sorgulamamak lazım diyorum :)

ankaranın neresi ama

kızılay meydanından, şeker sitesine dolmuşların takip ettiği yol mu? yoksa konya yolu mu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

arkadaşlar ben yukarıda verdiğim verileri zaten karşılaştırma yapma adına verdim. ha aldığın litreye göre hesap yaparsın ha yol bilgisayarında görüdüğün değeri yazarsın. ben her ikisini de yazdım ki tutarsızlık ortaya çıksın diye. ki daha ilginç bişey var. şu an 5. depomu kullanıyorum. 750 km oldu yarımla çeyrek arası duruyor ibre ve harcanan yakıt 40 lt gözüküyor. ortalama tüketim 5.3lt/100..... yani farkı görebiliyor musunuz? araç 3800km civarı oldu yanlış hatırlamıyorsam.5 depoda nerdeyse %20lik bir düşüş oldu tüketimde. yol koşulları kullanım vs her şey sabit yukarıda yazdığım şekilde.5.3lt şaka gibi bir rakam ankara için.. daha doğrusu bi anda bu kadar fark olması çok şaşırttı beni..ama lehime bi değişiklik olduğu için fazla sorgulamamak lazım diyorum :)

ankaranın neresi ama

kızılay meydanından, şeker sitesine dolmuşların takip ettiği yol mu? yoksa konya yolu mu

@msaltik

demiştim ya yukarıda, hergün 60km yol.40 km kısmı 5. 6. vites, geri kalanı sıkışık dur kalk trafik. konya yolu değil, eskişehir yolu :)

• haaa eskişehirse tamam
  • Arkadaşlar selam 2010 laguna 1.5 dCi experssion 110 bg 240 nm arabam var . şehir içi 100 kmde 6.9 şehir dışı 5.8 yakıyor. şehir içi mazotun bitmesine çeyrek depo kala 775 km yaptım.
  • 8.0 - 8.5 lt arası :D ama normal bence:D sakın kullanmıyorum :D
  • Aslında ben şunu farkettim yakıtı harman yapmamak bir opet bir shellden al harman oluyor yakıt . imkanınınz varsa hep aynı mazottan alın .
  • ilk depom 6.6.
  • Trabzon Rize Sahil yolu, en az 85 kiloluk 5 kişi. 5-6 kırmızı ışık, indir bindir... Hız sabitleyici olmadan. Ağırlıklı 90km/h olacak şekilde 80-110km/h aralığında 89.2 km'lik yolda 3.6lt yakıt tükettim...

Yani 4.0lt/100km... Hız sabitleyiciden daha az yakıyorum

Tabi bu yol bilgisayarı değeri, onu da söyleyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 5 Mart 2010; 8:10:12 >
  • arkadaşlar bu konuyu biraz diriltsek yaa
    herkes bilgi sahibi olsun...
    ben dün depoyu doldurdum 3,03 ten 47 lt eurodiesel aldı. (opet)
    ama 2 km sonra garaja bıraktım arabayı kalan yakıta baktım 562 km :) yazıyo
    ben bu arabayı az yakıyor diye aldım :S yolda giderken 1000km üzerine çıktı ama sonra böle oldu :S
    varmı bilgisi olan :S
  • Depoyu doldurduktan sonra şehir içi kısa mesafe kullanıp yol bilgisayarına bakarsanız yüksek ortalama,düşük menzil gösterir.Uzun yolda olsaydınız yine 1000 km üzeri menzil görebilirdiniz.Bizim araç her zaman yol bilgisayarından daha az yakıyor,her yakıt alımında tüketiminizi kendinizde hesaplayın,yol bilgisayarıyla örtüşüp örtüşmediğine bakın
  • yüklenmişsin demekki gaza... başka açıklaması yok

şu an ankara trafiğinde kullanıyorum, 35lt civarında yakıt var... 620km kalan gösteriyo. O da yokuşları tırmandıktan sonra...

Yaw o değilde bu Ankara'nın yolları çok dandikmiş. Nedir arkadaş patates tarlası gibi. Çukurlardan kaçacam diye kaza yapacam
  • quote:

yüklenmişsin demekki gaza... başka açıklaması yok

şu an ankara trafiğinde kullanıyorum, 35lt civarında yakıt var... 620km kalan gösteriyo. O da yokuşları tırmandıktan sonra...

Yaw o değilde bu Ankara'nın yolları çok dandikmiş. Nedir arkadaş patates tarlası gibi. Çukurlardan kaçacam diye kaza yapacam

sanırım öle oldu toplam da 6,8 km kullanmışım arabayı :) fulldeikten sonra sanırım biraz km yaptıktan sonra belli olacak kaç km olacağı...
  • Geçtiğimiz ay tam depo ile 1230 km yol yaptım. Şehir içi. 1.5 DCI megane ile.
    Bu ay 1300 ü zorluyorum bakalım.
  • "şehiriçi" "şehirdışı"
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.