Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

akü moduna getireceksin aracı önce... araç vitesteyken start'a bi kere basacaksın. araç çalışmayacak... silecek kolunu en aşağı indireceksin. silecekler en açık konuma gelip orda kalacak. sonra dışarı çıkıp kaldırabilirsin. işlemin tersi kapatma prosedürüdür...

teknik bir hata değil... Clio3'ümde de aynı şekildeydi. mümkün olduğunca kaputun altında yapmışlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 4 Şubat 2010; 21:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

var tabi

akü moduna getireceksin aracı önce... araç vitesteyken start'a bi kere basacaksın. araç çalışmayacak... silecek kolunu en aşağı indireceksin. silecekler en açık konuma gelip orda kalacak. sonra dışarı çıkıp kaldırabilirsin. işlemin tersi kapatma prosedürüdür...

teknik bir hata değil... Clio3'ümde de aynı şekildeydi. mümkün olduğunca kaputun altında yapmışlar...

akü modu nasıl, şimdi vitesteyken starta basınca araba çalışmazmı lak diye, hiç denemedim öyle, debriyaja basılı tutuyorum tabi, debriyaja basmasam çalışmazmı vitesteyken yani? Sen uzman bi arkadaşsın, bi konu daha danışmak isterim sana, ön çamurluk iç davlumbazlarda açık kalan bi boşluk var, iki tarafta da, içine ordan çamur sıçtıyor ve kaputun içine, motora kadar sıçrıyor ufak ufak, neden öyle bir açık vermişlerki acaba fabrikadan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk_nt

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

var tabi

akü modu nasıl, şimdi vitesteyken starta basınca araba çalışmazmı lak diye, hiç denemedim öyle, debriyaja basılı tutuyorum tabi, debriyaja basmasam çalışmazmı vitesteyken yani? Sen uzman bi arkadaşsın, bi konu daha danışmak isterim sana, ön çamurluk iç davlumbazlarda açık kalan bi boşluk var, iki tarafta da, içine ordan çamur sıçtıyor ve kaputun içine, motora kadar sıçrıyor ufak ufak, neden öyle bir açık vermişlerki acaba fabrikadan?

çalışmaz tabi, hatta şunu da dene... düşük bi hızda giderken (deneme amaçlı) arabayı durdurmak amaçlı bas start'a, motorun durmadığını göreceksin. Kullanıcı hatalarını engellemek amacıyla bu yardımcı olaylar var... vitesteyken hem debriyaja hemde frene basman gerek çalıştırmak için...

diğer dediğin konuyu bilemiyorum.

• Arkadaşlar defalarca söylendi.Bazıları malesef arabasını methetmek için olağandan çok daha düşük değerler vererek az yaktığını söylüyor.Bazıları da çok yaktı diye yakınıyor.Bazıları da ki en önemli fark burada gibi ''arabası gerçekten az yakıyor'' ama hangi koşullarda?Bunu irdelemek lazım.Ş.içinden ş.içine dağlar kadar fark vardır yerine göre.Manisa da adım başı ışık,dur kalk,soğuk motor ile 7 lt civarı yakıyorum.Ankara da ş.içi olmasına rağmen atıyorum Batıkent ten Etlik e,Sincan/Fatih e yada Oran tarafına gidiyorsun maşallah uzun yol gibi.O şartlarda hesaplıyorum aracım 5-5.5 lt civarı yakıyor.Taş çatlasın 6 lt dur kalk bir nebze artınca.Doğru söyleyenleri tenzih ederim ama bol keseden atıp tutan sallayanlara da çok fazla kulak asmamak lazım ...
    (Kangoo 1.5 Dci 80Hp 2007 model 32.000 km)

• Megane 3 Coupe
    1.5 dci 105 hp 240 nm

7.4 lt/ ortalamam ki ben gayet memnunum cok iyi bi deger,ekonomi kaygim olmadan kullaniorum..
  • valla bu aksam bu arkadasım baska bı megane 3 dızele bınmıs 4 kapılı 5 dk lık bı yol yapmıslar bındıgınde 5.5 lıtre ortalama gormus bana soyledı ben ınanamıorum ya benım ve benım gıbı kullanıcıların arabasında sorun var yada bız araba kullanmayı bılmıyoruz arkadas 9.8 lt ortalamayla gezıyorum kahroluyorum

megane 3 coupe 1.5 dzl
  • hocam bnmkide 4.8 şu an... 2300km'nin ortalaması hemde... ama ağırlıklı uzun yol...

Ki bu değer bile çok bence... yada 65bg'e alıştığım için öyle geliyor.
  • Aracım 1.5 dci 82 bg Scenic II 2006 model. İzmir -körfez üzerinden Istanbul 541 km. yol bilgisayarı 29.2 lt gösterdi. ortalama 5.4 ortalama hız 80 km.
  • Bu arada aracım 78 bin kilometrede ağırlığı 1415 kg. araç içinde 4 kişi vardı ve bagaj doluydu. İstanbuldan İzmire giderken de (yine körfezi dolanarak) Balıkesirde -6 derecede 1.5 saat rolantide bekleyerek 31 litre yaktı. Tabi giderken hava durumu nedeniyle yavaş gittim. Ortalama sürati hatırlamıyorum.
  • Ford'da da geri çağırma başlamış... 105bg DCI'ları da çok yakıyo diye geri çağırmasınlar
  • forddaki geri çağırma amerikada satılan hybrid lere imiş, fusion diye bi model dahil ama türkiyedeki fusion ile çok alakasız bi model, sadece isim aynı

renault en kısa zamanda bizi de çağırmalı, bu kadar az yakmamalı bu motorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginjad32

valla bu aksam bu arkadasım baska bı megane 3 dızele bınmıs 4 kapılı 5 dk lık bı yol yapmıslar bındıgınde 5.5 lıtre ortalama gormus bana soyledı ben ınanamıorum ya benım ve benım gıbı kullanıcıların arabasında sorun var yada bız araba kullanmayı bılmıyoruz arkadas 9.8 lt ortalamayla gezıyorum kahroluyorum

megane 3 coupe 1.5 dzl

dostum araban kac bin km de?
    ben su an 7000 devirdim
    km yaptikca dusucegine inaniorum
    ozellikle sehir icindeyse surekli normal
    moral bozmana gerek yok :)
  • dost aracım 2800 km de :) senin ortalaman suanda kac ?
  • benim araba 2000 km de, şuan 11.5 lt/100 km ile takılıyorum, ama sadece şehir içi ve rampalı yollar.. araba çok performanslı ama yakıtı 80 beygirlere göre birz daha fazla.

megane III 1.5 DCI 105 beygir 240 Nm
  • quote:

benim araba 2000 km de, şuan 11.5 lt/100 km ile takılıyorum, ama sadece şehir içi ve rampalı yollar.. araba çok performanslı ama yakıtı 80 beygirlere göre birz daha fazla.

Vallah hocam benim araçda 2500km'de ama hiç öyle bir rakam görmedim max gördüğüm rakam 7,0lt/100km'ydi oda harbi trafikde genelde 6lt civarı benim ortalama tüketimim ama gaza basarken çok düşünmeden basıyorum dikkat etsem belki daha az olur
  • valla beyler ben de kasıyordum az yaksın yakın mesafe ve soğuk motorla bir de ankaranın şehir içi ışık trafiklerinde hiç olmuyor o yüzden kasmayın şimdi arada tam gaz yapıyorum arada normal kullanıyorum arada yavaş ama sırf şehir içi ortalamam 6.5 lt ki en fazla 6.6 6.7 olur kastığım zamanlarda da 6.1 6.2 falan yakıyordu araç imzamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

benim araba 2000 km de, şuan 11.5 lt/100 km ile takılıyorum, ama sadece şehir içi ve rampalı yollar.. araba çok performanslı ama yakıtı 80 beygirlere göre birz daha fazla.

Vallah hocam benim araçda 2500km'de ama hiç öyle bir rakam görmedim max gördüğüm rakam 7,0lt/100km'ydi oda harbi trafikde genelde 6lt civarı benim ortalama tüketimim ama gaza basarken çok düşünmeden basıyorum dikkat etsem belki daha az olur

normal şehir içi trafiğinde benimkide zaten 6.8-7 lt civarıydı ort. ancak ben her gün rampalı yolda trafikte dur kalklı kullanlıyorum. kış lastikleride zaten ayrı bi faktör. ama şunu belirtmeliyimki az yakan meganlar 80 beygir olanlar. onları kullanmakta kabus gibi. ağır. bakalım ort. düşüyor hava düzeldikçe.

• ne açıdan kabus?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

2008 model Megane II 1.5dci 40.000 km

şehir içi ortalama 4.2
    Şehir dışı ortalama 3.7 (izmir denizli arası 3.6 ya kadar düşüyor diğer yerlerde 3.7 )

Şehir dışı ortalama hızım 95-100 arası

sehir ici 4.2 ne yaptınız hocam ya. nasıl sehir ici bu??? ben arabamı iade edecegim bu degerler varsa ortada....
    benim ki içiyor

Epeydir konuya bakma fırsatım olmamıştı,

bir çok kişi bu değere inanmamıştı bende acaba yol bilgisayarında mı sorun var deyip depoyu fulledim km yi ve ortalama yakıtı sıfırladım depoyu tekrar fullerken aldığım yakıt ve ödediğim tutar ve yapığım km yi göz önünde bulundurarak hesap yaptım sonç değişmedi.

• arkadaşlar herkese iyi akşamlar...
    inaşallah bu hafta bitane dcı megane alıcam...
    40000 km orjinal füme renginde exp. plus paket 1.5 dcı 80 bg...
    tamamen yetkili servis bakımlı lastikler mauyne servis yeni yapılmış...
    26,750 tl iyimi fiyat ....
    lütfen cevap...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.