Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence iyi bir ortalama tuketim. 5.3 lt full yuklu arac ve 110 hız iyi deger. demekki surati 90 a cekseniz, 4.5 ları gorcecek. Ama ben imzamdaki aracla doksanla gidemiyorum. 6ncı viteste doksanda devir dusuk kalıyor. 6 varken 5nci vitesle gitmek sacma geliyor. Aslında bir ogrensem 6nci viteste en dusuk yakıt tuketimi hangi hızla yakalanıyor, hep onu uygulayacagım
  • maksimum tork 2000 devirde başlıyor.

ben 6. vitesi kullanacaksam 92-96 hızlarını seçiyorum. o zaman 2000'in hemen dibinde duruyor ibre. Eğer tam 2000 devir yaparsan bu sefer 100 ve hemen üstü hızları elde ediyosun. O da fazla. Sadece maksimum tork az yakacağın anlamına gelmez. Hız arttıkça negatif güçlerin etkisi de artıyor. Ben ağırlıklı 94te kullanıyorum.

5. vites kullanacaksam da 88ve 90km/h a ayarlıyorum.

sonuçta illa az yakayım diye kasacaksan 5. vites 80'le gitmen lazım. Ama o da çok bişe kazandırmaz. 6. vites 92,94 güzel bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

bence iyi bir ortalama tuketim. 5.3 lt full yuklu arac ve 110 hız iyi deger. demekki surati 90 a cekseniz, 4.5 ları gorcecek. Ama ben imzamdaki aracla doksanla gidemiyorum. 6ncı viteste doksanda devir dusuk kalıyor. 6 varken 5nci vitesle gitmek sacma geliyor. Aslında bir ogrensem 6nci viteste en dusuk yakıt tuketimi hangi hızla yakalanıyor, hep onu uygulayacagım

5. vites 90 kmh dene.
    6. viteste motor sarsılmıyor mu 90 kmh'de?
    Yeterli devri sağlayamıyordur zannımca.
  • Genelde hızı cruise kontrol ile 100'e sabitliyorum ancak yolun dorumuna göre değişiyor. Sizin model araçlarda var mı bilemiyorum ama Laguna 3'lerde dijital gösterge ekranında vitesin büyütülmesi gerektiğinde yukarı doğru, küçültülmesi gerektiğinde ise aşağı doğru ok şeklinde uyarı işareti çıkıyor. Düz yolda veya yokuş aşağı 6.viteste 90 ile giderken araç uyarı vermiyor ancak yokuş yukarı giderken vites küçültme uyarısı veriyor. Yani benim anladığım kadarı ile aracın 6.viteste 90 km hızda deviri uygun ancak ben yine de 100 km tercih ediyorum...
  • eğer sabitleyici ile 6. vites 92 de gidiyosam, yokuşa denk gelmeden önce hızı en az 94 yapıyorum. yada vaktim varsa 5.vites 88

ama düzde bile 6.vites 90 kullanmıyorum. 92 yine 2000 devire daha yakın. 94 güzel bence
  • Kullanım tercihim yukaıda bahsettiğim gibi. Yakıt olarak shell GTL kullanmaya başladım. Ama seyahatim sırasında ısparta-antalya civarında shell GTL yakıt bulamadığımdan eurodizel kullandım. Sanırım bu ikisi arasında yakıt tüketimi olarak değil de daha çok performans farkı oluyormuş...
  • hocam GTL işine bulaşma derim. verdiğin paraya yazık
  • ne açıdan bulaşmayayım? ne tavsiye edersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperdoruk

ne açıdan bulaşmayayım? ne tavsiye edersin?

pahalı çünkü. bi esprisi yok. aynı fiyat olsa tamam. kükürt oranı 10ppm olan yakıtları kullansan yeter. Mesela PO... Shell zaten fazla gidiyo bence, arkadaşlarıma söyledim onlarda doğruladı. e bi de fazla para veriyosun gerek yok.

Ben PO, Total bu ara da Opet kullanıyorum
  • msaltiğe katılıyorum , gtl pahalı , dizel kullanma amacımız öncelikle yakıt tasarufu olduğa göre , bir farkı biraz performans farkı var o kadar , aldığım benzinci ağbi 3-4 depo al daha fazla yol katedeceksin dedi ama , açıkçası başta pahalı gelince vazgeçtim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: applev

msaltiğe katılıyorum , gtl pahalı , dizel kullanma amacımız öncelikle yakıt tasarufu olduğa göre , bir farkı biraz performans farkı var o kadar , aldığım benzinci ağbi 3-4 depo al daha fazla yol katedeceksin dedi ama , açıkçası başta pahalı gelince vazgeçtim...

yaw tamam da benzinci arkadaşım, 100TL'lik GTL alacağına 100 TL'lik eurodizel al, zaten daha fazla gidersin arada çok fark var. gereksiz bi fark
  • e herhalde ...
  • yaw benzinciye de bunu öner demişler ne yapsın
  • Evvet Yeni veriler geldi:

2008 Megane II Sedan 1.5 dci Extreme 53000km
    Adapazarında fulleyip sıfırlamıştım. Otobandan istanbul ve sonrası şehir içi kullanıldı. Babam bugun doldurmuş:
    160 TL ye tamamlatmış
    997km
    160/997=16.05 kr/km ( 2 gün önce kullandığımda yol bilgisayarı 5.0 gösteriyordu 5*3.02=15.25)

edit: mazot 3.11 den değil 3.02 den alınmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 27 Mayıs 2010; 9:56:56 >
  • 5 lt den biraz fazla. guzel deger
  • bu arada motorin de bu sabah 3,00 oldu ...
  • grand scenic sahibiyim.gtl yi kullanıp, performansını ve tüketimini test eden arkadışımız var mı?bu arada ben test edip sonucu sizlerle paylasacağım.en doğru sonucun deneyerek alınacağı malumunuz.aracım su an ortalama 6.2 lt tüketiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Evvet Yeni veriler geldi:

2008 Megane II Sedan 1.5 dci Extreme 53000km
    Adapazarında fulleyip sıfırlamıştım. Otobandan istanbul ve sonrası şehir içi kullanıldı. Babam bugun doldurmuş:
    160 TL ye tamamlatmış
    997km
    160/997=16.05 kr/km ( 2 gün önce kullandığımda yol bilgisayarı 5.0 gösteriyordu 5*3.02=15.25)

edit: mazot 3.11 den değil 3.02 den alınmış

Fişine de baktım 53lt 53/9,97= 5,3 oluyor ;) 16,05kr
    Araç 1170kg imiş bu arada
  • ya şu plastik su kapları varya, hani 8-10lt'lik onlarda yakıt saklasak bi bozulma falan olur mu acaba? böyle serin, güneş görmeyen bi yerde mesela...

öyle bi tecrübesi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

ya şu plastik su kapları varya, hani 8-10lt'lik onlarda yakıt saklasak bi bozulma falan olur mu acaba? böyle serin, güneş görmeyen bi yerde mesela...

öyle bi tecrübesi olan var mı

Depo dışına izinsiz yakıt vermemeleri lazım benzin istasyonlarından ;) tabi tanıdık varsa o ayrı :)
    Mazota bişey olmaz herhalde ağzı kapalı olduktan sonra, parlama patlama riski de yok sanırım??
    Benzin parlıyo veya patlıyobilr, mazot kolay kolay tutuşmuyo bile diye biliyoruz amma yanlış bir bilgimidir emin değilim :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.