Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya şimdi benzinli tırpan, mazotlu başka araçlar varya, onlarda kullanacaz.

Ben alıyorum benzini, 5lt falan alıyorum, 5lt ile 5-6 saat çalışıyorum, yetiyo ztn, öbür hafta bi daha falan. zırt bırt almıyım, diyorum.

Bi de hani benzin vermemesiyle alakalı, sonuçta depoya alırsın, ordan çekersin de, hani bilmiyorum o da zarar verir mi? toz moz girer mi aracımın deposuna.

benzinde öyle parlama falan olmaz, o kadar da yanıcı değil ama şöyle 1 hafta bilemedin 2 hafta o 8-10lt'lik su bidonlarından dursa bozulur mu, onu merak ediyorum, aynı şekilde mazot da...
  • 5 litrelik şişelere bende benzin koyuyorum bir problem olmuyor
  • siz ne amaçla kullanıyosunuz, arabada falan mı kullanıyosunuz sonra. Eğer öyleyse benim 2 zamanlı motora hiçbişe olmaz

bi de uzun süre saklıyo musunuz acaba
  • clio 3 2010 model yarı otomatik, ilk depoda 1000 km yapmıştım ama 200 km uzun yoldu gerisi şehir içiydi. (ışık yandığındaki değer)
    sonra aldığım 2,depoyu tamamen şehir içinde kullandım ve 900 km civarı bir rakamdı ışık yandığında.
  • Benzini arabayada koyuyorum motosikletede hiç bir şey olmuyor hatta bazen 2.5 litre kola şişelerinede koyuyorum 1 hafta 10 gün kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertqwertqwert

clio 3 2010 model yarı otomatik, ilk depoda 1000 km yapmıştım ama 200 km uzun yoldu gerisi şehir içiydi. (ışık yandığındaki değer)
    sonra aldığım 2,depoyu tamamen şehir içinde kullandım ve 900 km civarı bir rakamdı ışık yandığında.

istanbuldamısınız?
  • evet istanbul şehir içinde yaptım trafikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertqwertqwert

evet istanbul şehir içinde yaptım trafikte.

ben de istanbuldayim, degerler ayni gerci full sehir ici kullanimda artik 1000km cikariyorum, surus seklimi biraz degistirdim...
  • ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor, bir de klimayı sık sık kullanıyorum . zaten araba daha 2000 km de biraz da ondan yakıt tüketimi fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: lotus1

2006 megane expession 1.5 dci 80 bg + powerobox taktım yaklaşık 20 bg ekstra guc sagladı

sehir ici 1150 km yapıyorum(normal kullanım, sakin degil) ortalama 5.3 lt falan(Gerci yol bilgisayarı 4.1 gösteriyor :)). Işık yandıktan sonra yakıt alınca 60 lt hatta bazen 62 lt yakıt alıyor(power box yol bilgisayarını oldukca yanıltıyor)

sehir dışı power box ile denemedim hiç ama normalde 1200 üzeri rahat yapıyor. Şu anda 1300 ü rahat görürüm diye düşünüyorum.

Powerbox denilen şey ne oluyor?
  • mazot yine arttı.
  • Ben arabayı aldıgımdan beri, aynı pompa istasyonundandan, aynı tabancadan alıyorum 6 numaralı pompa :), hic degistirmedim. shell den alıyorum. bir sorun yasamadım.

Ama bir arkadasım ısrarla opet dene diyor. sizler ne kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst105 -- 4 Haziran 2010; 15:29:40 >
  • hem de yoktan yere arttı...

ben de ısrarla shell almayın diyorum :)))))))))))

çok yakıyor çok...
  • ne alıyorsun?
  • opet, PO, total
  • Ben de opet kullanıyorum.
    Opet denk gelmezse total.
    Bir defa Shell'i denedim.
    Shell gerçekten az km yaptırıyor.
  • shell'i

Clio3 benzinli, Clio3 dizel ve en son Fluence Dizel de denedim, yok abi... adam aynı adam, ayak aynı ayak... az gidiyor işte
  • sıralaman bu sekilde mi?
  • 2007 Kangoo 1.5 Dci 80hp 34.000 km de :
    %90 ı şehir içi dur kalak adım başı ışık ve klima dahil şartlarında toplamda 650 km de ışık yandı
    3.10 dan fullemiştim toplam 41 litre alarak.Bu durumda 100 km de 6.3 lt ya da 195 kuruş yakmış ki bence iyi
    Bu arada uzun bir süre Total kullandım menzili kısa Po ise daha uzun gidiyor ama ne hikmetse arabanın sesi arttı ve performansı düştü
    Opet i hiç denemedim Shell güzel bence ...

• Babam hep Shell alıyor. Hele bi de 1400 km yaptı çoğunlukla uzun yolda harcandı gerçi <(1100 de iken 300 kaldı diyordu doldurduk ;)>> geçenlerde ille aynı yerden alıyo Haznedar Shellden :)
    Ben 1-2 opet aldım ama km farketmedi.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.