Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mirae

Megan Sport tourer EDC 1,5 Dci 7200 km de şehir içi 8 litre şehir dışı 6 litre sözde ekonomik oldun diye aldım

Aracı kullandığınız yol şartlar biraz yoğun trafik veya rampalı durumlar var sanırım
    yada kısa mesafe soğuk mototla git gel yapıorsunuz.
    bu şartlarda her araba normalden yukarıda yakar.
    Unutmayın aracınız110 bg ve 1400 kg ağırlığı var.
    Kendi aracımla bursa içinde 6 lt şehir dışında uzun yolda (bursa-samsun) 4,8 lt yakıyorum.
    Düz vites benimkisi ama 0,5 lt fark olsa yine sizinki yüksek kalıyor
    birde aracı kullanım devirlerine iyi alışmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Şehirlerarası 4 litrenin altına düştüm.

bunu bir turlu anlamıyorum ????
    lutfen bana açıklayın
    yukardaki mesajda ki araç logan
    benimde 2010 mcv m var 1,5 dci
    daha geçen hafta istanbul giresun git gel yaptım
    arabada 5 kişiydik bagaj yoktu
    yol bilgisayarını sıfırladım
    yol temiz kuru yağış yok
    sıcaklık ortalama
    hızım 90 110 km aralıgında stabil
    ancak ne yapıysam 984 km nin sonunda ortalamam 5,1
    bırakın 4 un altı 5 in altına inemedim
    bi ara sadece samsuna doğru inerken
    4.8 i gördüm bir muddet o kadar
    bakımlarım tam
    surekli 5-30 tam sentetik yağ kullanırım
    62.000 km de aracım.
    nasıl oluyor çözemedimmm
    bu aracımla 62000 km oldu bundan öncede benzinli loganım vardı onla da sıfır almıştım 180.000 km yaptım
    bundan önceki araclarımdaki km leri hatırlamıyorum bile
    sürekli forumu okurum ve kullanma ip uçlarını uygularım
    sert gaza basmam ani fren yapmam
    vitesi boşa almam
    ama nafile siz nasıl görüyorsunuz o ortalamaları lutfen
    bizede yardım edinde bizde görelim paramız cebimizde kalsın.

• 2011 clio 1.5 65bg

şehir içi 6.5, şehir dışı 5 litre

biraz seri kullanayım dersem şehir içi 7.5 a falan çıkıyor.

sizdeki değerleri görünce araçta bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

nasıl oluyor bu yaw, 65 bg üstelik. ne saçma bi motor.
  • Arkadaşlar Şikayetvar sitesine bu durumu yazdım tabi ayrıca edc şanzuman sorunuda vardı Beni telefonla aradılar adamlar o kadar ilgisiz ki 8,9 litrenin normal olduğunu yoğun trafikte daha artabileceğini söylediler bende o zaman katalok değerleriniz neden 5 lt civarında bi aracın yakıtı iki katına çıkabilirmi dedim getirin servise bakalım dediler ama bişey çıkmassa servis bedelini alırız diye birde uyardılar bende siz 8 lireye normal diyorsanız zaten servis bedelini alacaksınız o zaman dedim.
    ayrıca edc nin ısınma ve 1.ve 2. vites arasında oluşan sarsıntı içinde normal açıklaması yapıldı Köprü trafiğinde şanzıman ısındı uyarsı alıyorum devam edersem ne olacak arabayı sağa çekmem söz konusu değil o zaman arıza oluşursa kullanıcı hatası kabul edileceğini söylediler anlıyacağınız Renault tüm hatalarını mümkün olduğunca müşteriye itelemeye çalışyor servise giderken dikkatli olun garantim var diye birde borçlu çıkmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirae -- 3 Ocak 2012; 10:43:47 >

• Benim araba çok yakmaya bailado çok şikayetçiyim şuanda.
  • Bursada yaz aylarında 5,8 yakan aracım şu anda 6,5-6,6 yakıyor.
  • 6 ay kullandım Symbol 1.5 65 bg liği. Normal şartlarda bu 3,5-4 ortalamanın yakalanması için uzun yolda gideceksiniz ve fazla dur kalk yapmayacaksınız., 5. vites 90 km civarında kullanacaksınız. yoksa imkanı yok 3-5 4 ortalama yakalanmasının. İstanbuldan Tekirdağa 3-5 kere gittim geldim ortalama 300 km şehirdışı 100 civarı şehiriçi 5 lt ortalama yakaladım. İstanbul içi en düşük ortalamam 6.3. çok sıkışık trafiğe girdimmi 7 civarına çıkıyordu

Bi sakatlık var bu işte ama çözemedim:)
  • http://www.kurtayoto.com/ RENAULT İÇİN EN TECRÜBELİ SERVİS
  • arkadaşlar; bende 2003 1.9dti megane var, alıcı bulamazsam; modifiye yaptırıp; motorunu 1.5 dci ile değişirmek istiyorum, Türkiye de böyle bir imkan yok mu?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2003-megane-orijinal-69813719/detay/
  • Laguna ııı 1.5 dCİ

7-8 litre arasında gidip geliyor. Şu sıralar %99 şehir içi ve kısa mesafe, dur-kalk fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluemlak

quote:

lutfen bana açıklayın
    yol temiz kuru yağış yok
    sıcaklık ortalama
    bakımlarım tam
    62.000 km de aracım.
    nasıl oluyor çözemedimmm
    bu aracımla 62000 km oldu bundan öncede benzinli loganım vardı onla da sıfır almıştım 180.000 km yaptım
    vitesi boşa almam

Yol bigisayarinda anlik tuketi mi acip. Gaz pedalida ona gore basmayi denersen biraz daha faydali olabilir. Anlikda 6 litre nin uzerine cikmamaya calisin daha da faydali olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar uzun yolda torkun çok önemi var. Dolayısıyla beygir gücü hatta motor hacmi yüksek dahi olsa daha az yakabilir. Bakın ben size örnek vereyim. Verdiğim örnek objektif çünkü sürekli aynı yolda sürüyorum ve karşılaştırma yapıyorum. Yolda Trabzon - Rize duble yolu. Araçta benden başka kimse olmaz genelde.

2006 Megane 1.5 dci aracımla 100 km mesafede 3.6 lt.yi 90 km.ye sabitleyerek görmüştüm. O araçta chip tuning vardı. Yani 80 bg.lik modeldi ve chiple 100 bg 230 tork civarına çıkarmıştık. O aracın ağırlığı 1230 kg civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Yani benimle birlikte 1.300 kg civarı.

6 yıl kullandığım C5 1.6 HDI aracımla aynı yolda 1.600 kg toplam ağırlıkla 3.4 lt / 100 km.yi gördüm. Aynı şekilde aracı hep 90 km.ye sabitliyorum.

Yeni aracım C5 2.0 HDI ile 1.650 kg ağırlıkla 3.9 lt / 100 km.yi gördüm. Hatta size şunu söyleyeyim. Bunda 6.vites 2000 devirde 110 km süratle dönüş yolunda 4.7 lt / 100 km gördüm.

Fluence 1.5 dci 105 bg 6 ileri düz vitesle yine aynı şekilde 90 km.ye sabitleyerek (5.viteste) 3.8 lt.yi gördüm.

Not : Yukarıdaki tüm değerler Opet Eurodiesel kullanılarak sağlanmıştır. Shell GTL ile bu değerleri 0.2 ile 0.3 lt arası aşağı düşürebilirsiniz. Hem çok kaliteli yakıt kullanırsınız hem de depoyu doldururken verdiğiniz fazla parayı yakarken amorti edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

Arkadaşlar uzun yolda torkun çok önemi var. Dolayısıyla beygir gücü hatta motor hacmi yüksek dahi olsa daha az yakabilir. Bakın ben size örnek vereyim. Verdiğim örnek objektif çünkü sürekli aynı yolda sürüyorum ve karşılaştırma yapıyorum. Yolda Trabzon - Rize duble yolu. Araçta benden başka kimse olmaz genelde.

2006 Megane 1.5 dci aracımla 100 km mesafede 3.6 lt.yi 90 km.ye sabitleyerek görmüştüm. O araçta chip tuning vardı. Yani 80 bg.lik modeldi ve chiple 100 bg 230 tork civarına çıkarmıştık. O aracın ağırlığı 1230 kg civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Yani benimle birlikte 1.300 kg civarı.

6 yıl kullandığım C5 1.6 HDI aracımla aynı yolda 1.600 kg toplam ağırlıkla 3.4 lt / 100 km.yi gördüm. Aynı şekilde aracı hep 90 km.ye sabitliyorum.

Yeni aracım C5 2.0 HDI ile 1.650 kg ağırlıkla 3.9 lt / 100 km.yi gördüm. Hatta size şunu söyleyeyim. Bunda 6.vites 2000 devirde 110 km süratle dönüş yolunda 4.7 lt / 100 km gördüm.

Fluence 1.5 dci 105 bg 6 ileri düz vitesle yine aynı şekilde 90 km.ye sabitleyerek (5.viteste) 3.8 lt.yi gördüm.

Not : Yukarıdaki tüm değerler Opet Eurodiesel kullanılarak sağlanmıştır. Shell GTL ile bu değerleri 0.2 ile 0.3 lt arası aşağı düşürebilirsiniz. Hem çok kaliteli yakıt kullanırsınız hem de depoyu doldururken verdiğiniz fazla parayı yakarken amorti edersiniz.

Aynen katiliyorum soyledikleriniz cok mantikli ve dogru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluemlak

quote:

lutfen bana açıklayın
    yol temiz kuru yağış yok
    sıcaklık ortalama
    bakımlarım tam
    62.000 km de aracım.
    nasıl oluyor çözemedimmm
    vitesi boşa almam

Mesajınızı geç gördüm. Kusura bakmayın. Benim arkadaşımda da Logan var. 2007 model. 7 kişilik. MCV. Valla asıl ona hayret etmek lazım. 100 km'de 5 litrenin biraz üzerine çıkıyor. Ama asla 6 litreyi bulmuyor. Hızı da genelde 160 - 170 km civarında oluyor. O yakıt katkı maddesi kullanıyor. Ben kullanmıyorum. Hiç kullanmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dix1

şehir içi 6.0-6.2
    şehir dışı 5.4

Şehir içi 5.8 - 6.0
    Şehir dışı 4.9
    lara kadar düştü
  • merhabalar. aracım clio grand tour 90 lık. 1 hafta oldu alalı. daha 300 km de. şu anda sadece şehir içi ortalama tüketim 5,1 lt gösteriyor. ortalama hızda 32 km/h civarı yazıyor. bana çok iyi gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkncglr

merhabalar. aracım clio grand tour 90 lık. 1 hafta oldu alalı. daha 300 km de. şu anda sadece şehir içi ortalama tüketim 5,1 lt gösteriyor. ortalama hızda 32 km/h civarı yazıyor. bana çok iyi gibi geldi.

daha ne istiyon... şehriçi 5.1.lt.... rodaj-5.6.000.km.sona dahada düşer... bizimki 8,5 ltr... napacas....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalrx

quote:

Orijinalden alıntı: srkncglr

merhabalar. aracım clio grand tour 90 lık. 1 hafta oldu alalı. daha 300 km de. şu anda sadece şehir içi ortalama tüketim 5,1 lt gösteriyor. ortalama hızda 32 km/h civarı yazıyor. bana çok iyi gibi geldi.

daha ne istiyon... şehriçi 5.1.lt.... rodaj-5.6.000.km.sona dahada düşer... bizimki 8,5 ltr... napacas....

km 1000 i geçti. şehir dışı. İzmir-denizli gidiş dönüş. klima sürekli açık. araçta 4 kişi bagaj dolu. 110km/h sabit hız. 4,8 lt/100 km. Aracın ne bilmiyorum. Fakat 8,5 lt ciddi bir değer. ya çok kısa mesafe git gel yapılınca ya da aracı çok zorlayınca böyle değerlere ulaşılır. ekonomik benzinliler bile sakin kullanımda şehir içi bu kadar yakıyor. "Daha ne istiyon..." (bu üç noktaya da anlam veremedim ama neyse) kısmına gelince aracım A emisyon sınıfına giren bir araç. CO2:89 gr/km şehir içi: 4,9 şehir dışı:3,5 ortalama: 4 lt. işte bu değerleri yakalamak istiyorum. imkansız yakalamak felan diyosan zaten olmaz. önce isteyeceksin. Sonra belli edeceksin.

• aracım Duster.2012.4x4.1.5.dci.L... sert ve kısa mesafe kullanım var... biz 8.5 ort. yakarken, yakıtın ıyıymiş, manasında "daha ne istiyon"... denilmiştir... aracın galiba 4x2 olanlardan... ort.4.ltr.inersende helal olsun yani... istemekle herşey olmuyor, teknık mevzular engeller ya neyse...
    ...üçnokta... mesaja desen oluyor.... mesajın geneline bakıp mana yuklemeli, fikrine-zikrine göre değil... yeni uyeler de genelde alıngan-agresif oluyor nıyeyse... tahmin ediyomda neyse, uzatmayak, germeyek... konu dağılmasın... pozitif kalın.... (4x2:tüm bu sistem taksi gruplar genel olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalrx -- 17 Temmuz 2012; 23:16:03 >
  • selamlar. Öncelikle benim aracımın 4x4 ü üretilmedi daha. Arkadaşım ben mana yüklemedim. üç kelime değindim geçtin. 5 satır yazım var oda konuyla ilgili. sen konuyla ilgili olup mesajı okusaydın "senin aracın 4x2 galiba" diye sormazdın. "Yanlış anlaşılmasın üç nokta benim tarzım" deyip geçebilirdin. Ama eski üyeymişsin belli. Bu arada kazasız belasız sürüşler.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.