Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdi burda bazi kendini cok.biliyor zanneden arkadaslar var. Simdi bunu hep soylerim araba surmek var surmek var.
    İlk olarak yakitinizi dusurmek istiyorsaniz ta araba surmeyi ogrenin yada surus seklinizi degistirin.

Sonrasina gelirsek aracim 2007 model renault modus 1.5 dci 86 bg dynamic arabanin aldigi kadar bagaj yuku ve insani dolduralim. Sonra en az 200 km lik bir yola cikalim sehirler arasi sonra ben size gostereyim 4 litrenin altina nasil dusuyormusu

Yani burda kimsenin kendini ovdugu falan yok konunun basligin gerekli bilgi yaziyor zaten tartisma ortami yaratmak laf sokmak yerine bilgi paylasalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Simdi burda bazi kendini cok.biliyor zanneden arkadaslar var. Simdi bunu hep soylerim araba surmek var surmek var.
    İlk olarak yakitinizi dusurmek istiyorsaniz ta araba surmeyi ogrenin yada surus seklinizi degistirin.

Sonrasina gelirsek aracim 2007 model renault modus 1.5 dci 86 bg dynamic arabanin aldigi kadar bagaj yuku ve insani dolduralim. Sonra en az 200 km lik bir yola cikalim sehirler arasi sonra ben size gostereyim 4 litrenin altina nasil dusuyormusu

Yani burda kimsenin kendini ovdugu falan yok konunun basligin gerekli bilgi yaziyor zaten tartisma ortami yaratmak laf sokmak yerine bilgi paylasalim

haklısın dostum.

• gerçekten şaştım kaldım dci gibi ekonomik motorla bu değerleri nasıl yakalayabildiniz anlamak güç asla sakin kullanmam 3.5k devirden öncede vites atmam(biliyorum zararlı ama seviyorum bağırtmayı:D) 5.3 ten yukarı çıkmaz aracım.2006 megane 2 sedan bu arada.bikere maddiyattan 1.5 sene bakıma götürememiştim o zaman 6 litreyi buluyodu ama normalde 5.3 ü geçemiyorum sizdemi sorun var?

bu değer şehiriçi bu arada şehir.arası 4.6 yı görüyorum bikere 4.4 görmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 29 Temmuz 2012; 18:13:57 >
  • Laguna ııı 1.5 dCİ yol bilgisayarı değeri.

Klima sürekli açık.

Ortalam hız: 27.7 km

Yakıt tüketimi: 100 km'de 7.6 litre
  • Araç 2012 Dacia Logan Mcv 1.5 Dci Black Line.En son birkaç gün önce 30 liralık mazot aldım ş.içi olmasına rağmen 222 km yaptım.Araba daha yeni 2.000 de olmasına rağmen Ankara trafiğinde bu rakamlar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Araç 2012 Dacia Logan Mcv 1.5 Dci Black Line.En son birkaç gün önce 30 liralık mazot aldım ş.içi olmasına rağmen 222 km yaptım.Araba daha yeni 2.000 de olmasına rağmen Ankara trafiğinde bu rakamlar ...

Olayi iddaya cevirmeden bu bilginin kesin ve net olarak yanlis oldugunu soyluyebilirim

• Yalan borcum yok herkesin kendi hür iradesi inanmak inanmamakta özgürsünüz.Ankara dayım halen ve ispatını yapmaya hazırım.Şu anda yol bilgisayarı 4.7 gösteriyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Yalan borcum yok herkesin kendi hür iradesi inanmak inanmamakta özgürsünüz.Ankara dayım halen ve ispatını yapmaya hazırım.Şu anda yol bilgisayarı 4.7 gösteriyor ...

hocam karışmayayım dedim ama sen de abarttın. 30 liraya 222 km yapmak demek 100 km de 3.5 lt yakmak demektir. sen inandın mı peki buna? bide bunun ispatını da 4.7 ilemi yapacan. ama 4.7 güzel değer. bir önceki mesajını düzeltiver olsun bitsin.
  • Yemin ederim bol keseden sallayıp abartma gibi bir niyetim yok.Daha önce 2007 1.5 dci Kangoo'm vardı onda yerine göre ş.içi 7 lt leri gördüm ve önceki mesajlarımda bunu açıkça yazdım.Ama bu EuroV motor olduğundan mıdır nedir gerçekten çok az yakıyor.Bahsettiğim km yi 3 kontakta yaptım.Batıkent Şaşmaz Kardelen civarı gezdim tozdum.Daha sonra İstanbul yolundan çıkıp Cepa ya gitmek istedim ama kayboldum Eskişehir yolu falan derken taaa Çayyolu na gitmişim Tekrar geri döndüm ordan yanlışlıkla Samsun yoluna döndüm ordan tekrar geri döndüm kendimi çevre yolunda buldum ne Etimesgut u kaldı ne Sincan ı ne de Ayaş ı Bu arada klima açık değildi ve genelde akıcı trafik vardı öğleden sonra ikindi civarıydı.Genelde 5.vites 70-80 gibi seyrettim.Neyse yalancı olayım önemli değil ...

• 4x4-auto modda ve ort yuksek hızda yakıyor... 1.5.dci. motor ve 1400.kg... normal yani... 1100.kg.taksı değil...
  • Nissan note dci ort. hiz 110-120 km/h ve 4.1 lt /100 km.

• Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz ramazan bayramında yaptığım yolculuklardan kaydettiğim yakıt değerlerini ayrıntılı olarak veriyorum.

Araç: Clio Grandtour 90bg

Tarih: 17 Agustos 2012
    Güzergah: İzmir-Ankara
    İzmir Rakım: 2 m
    Ankara Rakım: 871 m
    Toplam km: 3769
    Geçilen mesafe: 611 km
    Kullanılan yakıt: 26,8 lt
    Ortalama yakıt: 4,3 lt/100km
    Kalan mesafe: 703km
    Ortalama hız: 76km/h
    Yük Durumu: Bagaj dolu (silme dolu) Ben, eşim ve 3 yaşındaki kızım
    Klima nadiren açıldı (gece yolculuğu)

Tarih: 24 Agustos 2012
    Güzergah: Ankara-Denizli
    Ankara Rakım: 871 m
    Denizli Rakım: 354 m
    Toplam km: 4729
    Geçilen mesafe: 472,4 km
    Kullanılan yakıt: 17,7 lt
    Ortalama yakıt: 3,7 lt/100km
    Kalan mesafe: 1135 km
    Ortalama hız: 81,5 km/h
    Yük Durumu: Bagaj dolu (silme dolu) Ben, eşim ve 3 yaşındaki kızım
    Klima sürekli açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkncglr -- 7 Kasım 2012; 10:15:01 >

• 2008 grand scenic 2 1,5 dci privilage
    bursa şehir içi : 4,6 lt/100km
    uzun yol-cruise 122 km/h ayarlı : 5,6 lt/100km
  • Aracım 2010 1.5dci 105 beygir
    ortalamada 27 kuruştan az yakılmıyor .Bilmiyorum hala ben 19 kuruş yakıyorum diyen var mı ama bence mümkün göxükmüyor eğer benim araçta sıkıntı yoksa.Ortalaması litre bazında ise 6 litre civarı fakat, Şehir içi kullanımda yada köy yollarında hele birazda bayır varsa 8 - 9 litrelerden düşmüyor. Uzun yolda çok ekonomik kullanımla 5.5 litre civarı gittim . 3.6 litre yaktı diyenleri tebrik etmek lazım nasıl beceriyorlar bunu ama eğer belli yollarda bayır aşşa kilometrelerce gidip bu değerleri veriyorlarsa oda garip .
  • laguna 3 ile yüzde 80 şehirlerarası, yüzde 20 şehir içi(ankara) 6.2 litre ortalama tüketim nasıl. sizce çok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Şuana kadarki ortalamam 6.2 lt /100km 2010 megane 3 hb araç 1250 km'de.

Zamanla dahada düşecektir motor yeni yeni kendine gelmeye başladı sayılır.

Aracınız hayırlı olsun

İmzada Megane'ı görünce şaşırdım, Jazz vardı sanırım sizde.

Güzel tercih olmuş ama

magena 3 olacak kısmetse 2 nci arabam benimde..

• quote:

Orijinalden alıntı: lightjockey

Aracım 2010 1.5dci 105 beygir
    ortalamada 27 kuruştan az yakılmıyor .Bilmiyorum hala ben 19 kuruş yakıyorum diyen var mı ama bence mümkün göxükmüyor eğer benim araçta sıkıntı yoksa.Ortalaması litre bazında ise 6 litre civarı fakat, Şehir içi kullanımda yada köy yollarında hele birazda bayır varsa 8 - 9 litrelerden düşmüyor. Uzun yolda çok ekonomik kullanımla 5.5 litre civarı gittim . 3.6 litre yaktı diyenleri tebrik etmek lazım nasıl beceriyorlar bunu ama eğer belli yollarda bayır aşşa kilometrelerce gidip bu değerleri veriyorlarsa oda garip .

Şehir içi dediğiniz gibi çok göreceli bir kavram. Örneğin Trabzon şehir içi ile Ankara şehir içi kesinlikle çok fark ettirir. Trabzonda 7 lt.yi yukarı geçmezken Ankarada 1 hafta kullandım 9 litreyi aşağı hiç düşmedim.

Ben 1.5 dci 80bg ile (2006 model) Ankaradan Trabzona 3.6 lt tüketim gerçekleştirmiştim ancak 100 km.yi yukarı hiç geçmeden. Araçtada eşimden başka kimse yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: melangee

laguna 3 ile yüzde 80 şehirlerarası, yüzde 20 şehir içi(ankara) 6.2 litre ortalama tüketim nasıl. sizce çok mu?

Şehir dışında biraz hızlı sürmüşseniz gayet normal bence. 1.5 ton neredeyse. Megane ya da Fluence ile karşılaştırmamak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: melangee

laguna 3 ile yüzde 80 şehirlerarası, yüzde 20 şehir içi(ankara) 6.2 litre ortalama tüketim nasıl. sizce çok mu?

Şehir dışında biraz hızlı sürmüşseniz gayet normal bence. 1.5 ton neredeyse. Megane ya da Fluence ile karşılaştırmamak gerekir.

hızlı sürmedim de yol biraz yokuşluydu. düz yolda tahminin 5,6-5,7 litre civarı yakar. burdaki yazılanları görünce biraz çok geliyor. megandan çok yakması normal de 2 litre daha fazla yakması çok geliyor.
  • bugün 50 km yol yaptım. yüzde 70 şehirdışı ve yüzde 30 şehir içi(ankara) ve 5.3 litre ortalama yakaladım. sizce nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.