Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar artık kimse ölçmüyor mu yakıtlarını? ben imzamdaki araçla 1000 km'yi tamamladım. yaklaşık 6.5 litre ortalama tutturdum. %40 şehir içi (ankara) %60 şehir dışı idi. şehir dışı da iniş çıkışlı ve bol trafik ışıklı bir yol. ama fazla yakmasın diye sakin kullandım 1000 km boyunca. sizler de paylaşın 1.5 dci yakıt ortalamalarınızı.
  • 2007 model 100 bg dizel scenic almayı düşünüyorum yakıt sarfiyatı ne durumda acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır 1.5 DCİ MEGANE 2 DİNAMİK aracımı kullanıyorum.Aracımı yeni aldım 2006 model ve 100 bin km de.Şimdilik çok memnunum.Yakıt tüketimini sizinle paylaşmak istiyorum.Yol bilgisayarı ve gerçek tüketim arasında tahminimden daha fazla bir fark çıktı.
    YOL BİLG.VERİLERİ GERÇEK TÜKETİM
    GEÇİLEN MESAFE 645 KM 645 KM
    TÜK.YAKIT 31,5 LT 39,5 LT
    ORT HIZ 25 KM/H 25 KM/H
    MAZOT FİYATI 4,29 TL 4,29 TL
    ORT TÜKETİM 4,8 LT/100 6,1 LT/100
    ALINAN MAZOT 135 TL 170 TL
    1 KM/KURUŞ 210 KR 263 KR

Yukarıda elde ettiğim veriler kış şartlarında elde edilmiştir.20 gün kadar önce fullemiştim.07 ocak 2013 tarihinde depoyu tekrar fulledim ve yukarıdaki hesaplamaları çıkardım.yol bilg. verileri ile cebimden çıkan para arasında 35 TL fark var.Bu da yol bilgisayarının yaklaşık olarak %25 eksik gösterdiği anlamına geliyor.100 km ortalamasında 0,5 LT fark bekliyordum ama 1,3 LT fark beni hayal kırıklığına uğrattı.Yukarıdaki kullanım %25 şehirler arası,%75 şehir içidir.Şehirler arası dediğim de pek şehirler arası sayılmaz.Aracı çok sakin kullandım,sürekli anlık tüketime dikkat ederek,2000-2200 devir aralığında vites değiştirerek kullandım.39,5 lt ile 645 km giderse 58 LT ile 960 km gider 1 depo ile.Depoyu 60 LT kabul edip 2 LT içinde kaldığını farzederek:)))Aslında şehir içi için iyi bir rakam kış şartlarında.Yol bilg. 6 LT yazsaydı daha memnun olacaktım.En azından kendisine güvenecektim.Şunu da düşünmüyor değilim Acaba farklı benzinliklerden aldım pompanın basıncı farklıydı da fazla mı doldurdu diye.İki fullemem de opetten aldım ama farklı opetlerden.ilkinde pompanın basım gücüne bakmadım pompa ilk atınca artık doldurtmadım.İkinci fulletmemde yine ilk atımda bıraktırdım ancak bu kez pompanın gücü 27lt/dk yazıyordu.Bundan sonraki denememde aynı pompaya gideceğim ve pompa hızını ayarlatacağım.Pompacı hızını isterse ayarlayabileceğini söyledi.O zaman daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.İnşallah ben yanılmışımdır.Yol bilgisayarı doğru ise süper bi rakam ortaya çıkıyor.Bundan sonraki hesaplamalarımı da sizinle paylaşırım foruma giren olursa...PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM.SELAMLAR....

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetflu

Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır 1.5 DCİ MEGANE 2 DİNAMİK aracımı kullanıyorum.Aracımı yeni aldım 2006 model ve 100 bin km de.Şimdilik çok memnunum.Yakıt tüketimini sizinle paylaşmak istiyorum.Yol bilgisayarı ve gerçek tüketim arasında tahminimden daha fazla bir fark çıktı.
    ORT HIZ 25 KM/H 25 KM/H
    1 KM/KURUŞ 210 KR 263 KR

Yukarıda elde ettiğim veriler kış şartlarında elde edilmiştir.20 gün kadar önce fullemiştim.07 ocak 2013 tarihinde depoyu tekrar fulledim ve yukarıdaki hesaplamaları çıkardım.yol bilg. verileri ile cebimden çıkan para arasında 35 TL fark var.Bu da yol bilgisayarının yaklaşık olarak %25 eksik gösterdiği anlamına geliyor.100 km ortalamasında 0,5 LT fark bekliyordum ama 1,3 LT fark beni hayal kırıklığına uğrattı.Yukarıdaki kullanım %25 şehirler arası,%75 şehir içidir.Şehirler arası dediğim de pek şehirler arası sayılmaz.Aracı çok sakin kullandım,sürekli anlık tüketime dikkat ederek,2000-2200 devir aralığında vites değiştirerek kullandım.39,5 lt ile 645 km giderse 58 LT ile 960 km gider 1 depo ile.Depoyu 60 LT kabul edip 2 LT içinde kaldığını farzederek:)))Aslında şehir içi için iyi bir rakam kış şartlarında.Yol bilg. 6 LT yazsaydı daha memnun olacaktım.En azından kendisine güvenecektim.Şunu da düşünmüyor değilim Acaba farklı benzinliklerden aldım pompanın basıncı farklıydı da fazla mı doldurdu diye.İki fullemem de opetten aldım ama farklı opetlerden.ilkinde pompanın basım gücüne bakmadım pompa ilk atınca artık doldurtmadım.İkinci fulletmemde yine ilk atımda bıraktırdım ancak bu kez pompanın gücü 27lt/dk yazıyordu.Bundan sonraki denememde aynı pompaya gideceğim ve pompa hızını ayarlatacağım.Pompacı hızını isterse ayarlayabileceğini söyledi.O zaman daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.İnşallah ben yanılmışımdır.Yol bilgisayarı doğru ise süper bi rakam ortaya çıkıyor.Bundan sonraki hesaplamalarımı da sizinle paylaşırım foruma giren olursa...PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM.SELAMLAR....

bu kadar fark olması normal değil. en fazla 0,2-0,3 litre oynaması lazım.

• Pompa basıncından kaynaklı olabilir mi?Veya başka bir sebebi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melangee

arkadaşlar artık kimse ölçmüyor mu yakıtlarını? ben imzamdaki araçla 1000 km'yi tamamladım. yaklaşık 6.5 litre ortalama tutturdum. %40 şehir içi (ankara) %60 şehir dışı idi. şehir dışı da iniş çıkışlı ve bol trafik ışıklı bir yol. ama fazla yakmasın diye sakin kullandım 1000 km boyunca. sizler de paylaşın 1.5 dci yakıt ortalamalarınızı.

Depodan eksileni tamamlama yöntemine göre 113 TL / 487 KM yol gitmişim (şehiriçi)
    Aracın göstergesi 5.7 LT / 100KM diyor.

2012 Juke Tekna (5200km) için belirtiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetflu

Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır 1.5 DCİ MEGANE 2 DİNAMİK aracımı kullanıyorum.Aracımı yeni aldım 2006 model ve 100 bin km de.Şimdilik çok memnunum.Yakıt tüketimini sizinle paylaşmak istiyorum.Yol bilgisayarı ve gerçek tüketim arasında tahminimden daha fazla bir fark çıktı.
    ORT HIZ 25 KM/H 25 KM/H
    1 KM/KURUŞ 210 KR 263 KR

ben 5 yıl megane 2 dizel kullandım
    %10 yol bilgisayarı az gösteriyordu.

• teşekkürler.Umarım öyledir.bir dahaki ölçümümü tekrar paylaşacağım.
  • Kış şartlarında yol bilgisayarı değerleri:

Ortalama hız : 27 km

7.8 yakıt tüketimi.

Laguna ııı 2009 1.5 dCİ (17 jant)
  • arkadaşımın 2012 1.5 megan 3 ü var tam net demeyim ama ş,dışı 4,5lt kadar düşüyor,bence yakıt olarak mükemmel bir motor ama bu bahsettiğim araç oto şanz.teşekkürler
  • ortalamalar %100 doğru ölçüm vermez yani tam olarak vermez.Ben her denememde bir depoda 2 litre farklı söylediğini tespit etmiştim.Kangoo var bende 105 bygr 6 vites : 100 milyon ile 330 km civarı yapabiliyorum.Ortalaması 30 kuruştan biraz az.Fakat yazın 25 lerde .
  • son 400 km ortalamam 6.7 litre/100 km yol bilgisayarına göre. hesaplamalarıma göre ise 6.5 litre/100 km. birbirine yakın değerler. bu değerler ankarada elde edildi. şehiriçi dışı karışık.
  • merhabalar 2012 fluence 1.5 dci 110 bg sahibiyim 8 ci ayda trafiğe çıktı şuan 3000 kmde fakat yakıt verileri çok yüksek 8.5 litreden aşağıya düşmüyor şehir içi acaba sebebi nedir yazılımsal bir sıkıntımı var yoksa 3000 km yeterli değilmi gerçek veriler için cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasci06

merhabalar 2012 fluence 1.5 dci 110 bg sahibiyim 8 ci ayda trafiğe çıktı şuan 3000 kmde fakat yakıt verileri çok yüksek 8.5 litreden aşağıya düşmüyor şehir içi acaba sebebi nedir yazılımsal bir sıkıntımı var yoksa 3000 km yeterli değilmi gerçek veriler için cevaplarsanız sevinirim.

istanbulda sıkışık trafikteysen ve biraz da agresif kullanıyorsan normal. dediğim gibi değilse normal değil. biraz daha ayrıntı verebilir misin?
  • Arkadaşlar bir sıkıntım var yakıt tüketimiyle ilgili. en son mazotu yakıt lambası yanınca almıştım ve o zaman ortalamayı sıfırladım. 36 litre olarak aldım mazotu ve bugün tekrar yandı lamba ve baktım 580 km gitmişim. hesabıma göre ortalama 6.2 litre/100 km oluyor,ama yol bilgisayarı 7.0 litre/100 km gösteriyor. neden yol bilgisayarı fazla gösteriyor. ben mi yanlış hesaplıyorum, ya da yol bilgisayarı harcanan yakıt/ gidilen yol şeklinde hesaplamıyor mu? mühendis adamız ama ben anlamadım bu işi?
  • tekirdağ silivri arasında 80i düşmeden 90ı da geçmeden clio 3 ile 3.5 ortalama ile gittim. 2.6 lt yakıt yakmış tabii 4.2 ve 4.5lik ortalamalarım da var.gaza basmayla orantılı olarak
  • Depoyu Elazığ da Fulledim.Depo tabanca attıktan sonra 4 lt daha aldı. Yol bilg.sıfırladım.Elazığ-Tarsus-Elazığ 1060 km git-gel.1 hafta da şehir içinde 170 km kullandım.Bugün 1230 km de ışık yandı.Işık yanmadan önce kalan yakıt 140 km gösteriyordu. 70 km daha gideceğini varsayarsak 1 depo 1300 km demek.Şehirler arası hız aralığı 110-130 km/h. Bence gayet iyi bir rakam.yol bilg. 4.2 lt/100. Tamamı Şehirler arası 90-100 km hızla gidersen 1400 gider diye tahmin ediyorum.
  • quote:

merhabalar 2012 fluence 1.5 dci 110 bg sahibiyim 8 ci ayda trafiğe çıktı şuan 3000 kmde fakat yakıt verileri çok yüksek 8.5 litreden aşağıya düşmüyor şehir içi acaba sebebi nedir yazılımsal bir sıkıntımı var yoksa 3000 km yeterli değilmi gerçek veriler için cevaplarsanız sevinirim.

10.000 km.den önce yakıt tüketimi reel değerlerine gelmez. Bu sebepten bu kadar yeni motorda yüksek yakıt tüketimi gayet normal.
  • 2008 Megane II 1,5 dci 100 bg

163.000 km de

Şehir içi - 5,9 Lt
    Şehir dışı - 4,8 Lt

Ortalama hızım da 32,6 km/h
  • quote:

Aynen dostum 2013 scenic 1.5 110 hp var en dusurebildigim 6.8 ama genelde 7.4 az gaza dokun 8 llt yalniz degilsin korkma millete bak valla nerdeyse gaz pedalini sokecek gaza basmamk icin 6000 km sonra fabrika verilerine yaklasir diyor valla zor biraz....

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.