Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

aracı alalı 1 hafta felan oldu. 120 km ye yakın yol yapmışız. genelde şehir içindeyiz. yol bilgisayarı 7,0 ortalama yakıt tüketimi gösteriyor. şehir içii için normal midir

aracı aldığımız kişiler genelde 6.3 - 6.5 civarı gösteriyor dedi ama şehir içi e5 felan karışık. normal midir benim bu değerim?

Alıntıları Göster
    2012 Scenic-5 kişilik-edc dizel.10bin km geride kaldı.
    İstanbul içi 6,3lt.

• quote:

yakıt olarak ne kullanıyorsunuz? 2011 symbol yeni aldık. 36,000 km de, önceki sahibi sürekli petrol ofisinden almış. ben shell veya opet almayı düşünüyorum. ne önerirsiniz?

Benim Euro 3 motorlu, 100 hp lik Merganım var. Yakıt olarak, şu an Shell normal euro dizel kullanıyorum. Tüketimi düşük ama performansı da düşük.

Bundan önce opetin katkılı dizelini ve Luk oil in katkılı dizelini kullandım. Tüketimleri daha yüksek, ama performansı da daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brus77 -- 8 Haziran 2013; 13:15:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brus77

quote:

yakıt olarak ne kullanıyorsunuz? 2011 symbol yeni aldık. 36,000 km de, önceki sahibi sürekli petrol ofisinden almış. ben shell veya opet almayı düşünüyorum. ne önerirsiniz?

Benim Euro 3 motorlu, 100 hp lik Merganım var. Yakıt olarak, şu an Shell normal euro dizel kullanıyorum. Tüketimi düşük ama performansı da düşük.

Bundan önce opetin katkılı dizelini ve Luk oil in katkılı dizelini kullandım. Tüketimleri daha yüksek, ama performansı da daha yüksek.

aracı aldıığımz kişiler petrol ofisinden alıyorlarmış sürekli. biz aldık 200 km oldu. bizim kullandığımız. araç 14 litre mazot yakmış. yani 100 kmde 7 litre mazot yakmışız. yol bilgisayarı da bu şekilde gösteriyor.

genelde şehir içindeyiz. şehir içi de tam şehir içi. bahçelievler içinde trafikteyiz genelde. tamam şehir içi çok yakar ama 7 litre bana fazla geldi biraz. bi sorun mu var acaba yoksa mazottan ötürü yada başka etken unsurlar mı var? bi türlü anlayamadım.

lastiklerin havasına felan baktım gayet normal. klimayı hiç kullanmıyoruz desem yeridir. çok yakmasının sebebi başka ne olabilir?

araç 36 binde. 40.000de bakıma giricek. filtreler felanl değişince bekli bi azalma olabilir diye düşünüyrum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

İstanbul içi 6,3lt.

EDC ye göre iyi bir deger biraz daha yumuşak kullanarak 5 - 5.5 litreye çekebilirsiniz. Otomatik araçlar fazla yakar mantığı geride kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

İstanbul içi 6,3lt.

EDC ye göre iyi bir deger biraz daha yumuşak kullanarak 5 - 5.5 litreye çekebilirsiniz. Otomatik araçlar fazla yakar mantığı geride kaldı.

Alıntıları Göster
    Selam
    2005 Megane 2 1,5 dCi aracımı 6 yıl 175.000 km kullandıktan sonra sattım.
    Adana içi yakıt tüketimi 4,9-5,2 lt (30-34 km ortalamada)
    Şehirler arası 4,2-4,6 lt (90-120 km arası hızda kullanımda)

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

Selam
    2005 Megane 2 1,5 dCi aracımı 6 yıl 175.000 km kullandıktan sonra sattım.
    Adana içi yakıt tüketimi 4,9-5,2 lt (30-34 km ortalamada)
    Şehirler arası 4,2-4,6 lt (90-120 km arası hızda kullanımda)

Alıntıları Göster
    İstanbul içi sıkışık trafik 2010 clio symbol 1.5 dci auth. 5.2 LT/100 km. araç 105000 km.de.2-3 kişi ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardina

İstanbul içi sıkışık trafik 2010 clio symbol 1.5 dci auth. 5.2 LT/100 km. araç 105000 km.de.2-3 kişi ile

Alıntıları Göster
    2005 Megane 2 Dynamic 1.5 dci 80 BG
    İzmit-Gebze arası 8 km kadar şehir içi, 47 km'si otoban olmak üzere günde 110 km, haftada 6 gün yol gidiyorum, giderken 102, dönüşte 98'e sabitliyorum ve ortalama yakıt tüketimim 3,8 gösteriyor, ben bu değerin % 10 eksik olduğunu düşünüyorum. 1,5 yıl önce Ordu'da otururken Ordu-Ankara-İstanbul seyahatimizde 62 lt(ağzına kadar dolunca bu kadar aldı) yakıtla 900-100 km arası genellikle hız sabitleme ile giderek 1525 km yaptı ve bunun 700 km kadarında klima açıktı (yakıt bitip stop ettiği için biliyorum, yol bilgisayarı kalan yakıtla gidebileceğiniz mesafeyi göstermeyi bıraktıktan sonra 30 km gidemedim çünkü benim göstergede sorun varmış, bu yüzden yakıt bitene kadar deneme şanssızlığım oldu).
    Yeni dizel araçlatın maximum torku 1700-1800'lerde başlıyor, neden vites değiştirmek için 3000'li devirlere çıkıdığını anlamıyorum, performanslı kullanmak isteyenlere lafım yok ancak o zaman yakıt tüketimi pek önemli olmamalı.
    Bir de Fluence ve Laguna'ların kasaları Megane ya da Clio'lardan ağır oldukları için çok yakmaları doğaldır. Daha önce Ford Fusion 1.4 TDCI ve Opel Corsa 1.7 DTI araçlarım vardı ama hiçbiri Megane kadar az yakmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rucar -- 14 Haziran 2013; 9:48:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rucar

2005 Megane 2 Dynamic 1.5 dci 80 BG
    İzmit-Gebze arası 8 km kadar şehir içi, 47 km'si otoban olmak üzere günde 110 km, haftada 6 gün yol gidiyorum, giderken 102, dönüşte 98'e sabitliyorum ve ortalama yakıt tüketimim 3,8 gösteriyor, ben bu değerin % 10 eksik olduğunu düşünüyorum. 1,5 yıl önce Ordu'da otururken Ordu-Ankara-İstanbul seyahatimizde 62 lt(ağzına kadar dolunca bu kadar aldı) yakıtla 900-100 km arası genellikle hız sabitleme ile giderek 1525 km yaptı ve bunun 700 km kadarında klima açıktı (yakıt bitip stop ettiği için biliyorum, yol bilgisayarı kalan yakıtla gidebileceğiniz mesafeyi göstermeyi bıraktıktan sonra 30 km gidemedim çünkü benim göstergede sorun varmış, bu yüzden yakıt bitene kadar deneme şanssızlığım oldu).
    Yeni dizel araçlatın maximum torku 1700-1800'lerde başlıyor, neden vites değiştirmek için 3000'li devirlere çıkıdığını anlamıyorum, performanslı kullanmak isteyenlere lafım yok ancak o zaman yakıt tüketimi pek önemli olmamalı.
    Bir de Fluence ve Laguna'ların kasaları Megane ya da Clio'lardan ağır oldukları için çok yakmaları doğaldır. Daha önce Ford Fusion 1.4 TDCI ve Opel Corsa 1.7 DTI araçlarım vardı ama hiçbiri Megane kadar az yakmıyordu.

Alıntıları Göster
    clio3 1.5dci 65bg genelde şehir içi ortalama 4.8lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saslaner -- 17 Haziran 2013; 14:52:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saslaner

clio3 1.5dci 65bg genelde şehir içi ortalama 4.8lt

Alıntıları Göster
    laguna 3 1.5dCi: ankara şehir içi ortalama 7.1 yakıyorum. megachip yaptıracağım. arkadaşın ki 5.6 ortalama ile devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redlord

laguna 3 1.5dCi: ankara şehir içi ortalama 7.1 yakıyorum. megachip yaptıracağım. arkadaşın ki 5.6 ortalama ile devam ediyor.

Alıntıları Göster
    megane 2 hb 92 binde ortalama 5,4 lt ort.hız 49 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamtamam

megane 2 hb 92 binde ortalama 5,4 lt ort.hız 49 km

Alıntıları Göster
    Clio 3 ( 65 bg sanırım ) ile yakıt tüketimimi daha önce paylaşmıştım. Yine aynı serinin motoru olduğu için paylaşıyorum.
    Mercedes a 180 cdi.
    870 km, ortalma hız 48 km. yol bilgisayarında gösteren 4,8 lt/100 km
    fullediğimde 44.42 lt aldı. Demek ki reel tükerim 5.1 lt/100 km

araç henüz 2000 km de olduğu için zamanla düşeceğini tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 3 Temmuz 2013; 15:29:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Clio 3 ( 65 bg sanırım ) ile yakıt tüketimimi daha önce paylaşmıştım. Yine aynı serinin motoru olduğu için paylaşıyorum.
    Mercedes a 180 cdi.
    870 km, ortalma hız 48 km. yol bilgisayarında gösteren 4,8 lt/100 km
    fullediğimde 44.42 lt aldı. Demek ki reel tükerim 5.1 lt/100 km

araç henüz 2000 km de olduğu için zamanla düşeceğini tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    Aracım 2012 1,5 dcı Megane III, 90 ps, EURO 5 motor şuan 11 bin km'de.Şarkışla-Sivas arası (83 km) ve Sivas-Kayseri arası (200 km) test sonuçlarını sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle yolun durumu hakkında bilgi vermek istiyorum.Yolun neredeyse tamamı çift şerit ve genel olarak rampanın az olduğu bir yol ve Rakımın pek değişmediği bir yol..Sürücü olarak arabayı sakin kullanmayı seven biriyim.Testlerin büyük çoğunluğunda hız sabitleme açık olarak yol alınmıştır ve kullanılan yakıt bilindik bir firmanın katkılı yakıtıdır.Değerler kış şartlarında alındığından klima kapalıdır.Bu koşullarda;
    1)Arabada 4 kişi varken ve hız kontrol açık 90 km ortalama hız ile ortalama 3,9 lt.
    2)Arabada yüksüz ve tek kişi hız sabitleme açık ve 70 km hız sabit iken ortalama 3,0 lt (83 km'lik yolda bu benim rekorum)
    3)Araba yarı dolu hız sabitleyici ile 100 km sabit hızla ortalama 4,4 lt.
    4)Araba yarı dolu ortalama 120 km'lik hızla ortalama 5,2 lt.
    5)Araba boş.Hız sabitleyici 80 km ile sabit ortalama 3,4
    5)Araba yarı dolu hız sabitleyici 80 km de sabit ortalama 3,6 lt
    Bu değerlerin dışında ek olarak
    a)Araba boş,hız sabitleyici zaman zaman açık ,Hız değişken (170 km ile 90 km arası) Sivas Ankara git-gel (Ankara şehir içi durgun trafikte 100 km dahil) yapılan kilometre 1069 km,harcanan yakıt 51,7 lt, ortalama 4,83 100/lt.Benim elde ettiğim değerler bu şekilde.Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intibah400 -- 18 Temmuz 2013; 16:25:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melangee

arkadaşlar artık kimse ölçmüyor mu yakıtlarını? ben imzamdaki araçla 1000 km'yi tamamladım. yaklaşık 6.5 litre ortalama tutturdum. %40 şehir içi (ankara) %60 şehir dışı idi. şehir dışı da iniş çıkışlı ve bol trafik ışıklı bir yol. ama fazla yakmasın diye sakin kullandım 1000 km boyunca. sizler de paylaşın 1.5 dci yakıt ortalamalarınızı.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Birkaç hafta önce 2007 Megane II dci Authentique aldım.Araba 138000'de.Motor ne çok iyi ne de çok kötü durumda.Geçmişini de çok iyi bilmiyorum açıkcası.

Geçen Antalya-Isparta, tek kişi git-gel yaptım.(gidiş geliş toplam 260 km. civarında)

Yola çıktığımdan yol bilgisayarı 5,4 lt/100 km. gösteriyordu.

90-110 km. arası hızlarda, gidişte klima açık, dönüşte klima hep kapalıydı.

Başlangıç noktasına döndüğümde yol bilgisayarı 4,5 lt/100 km. gösteriyordu.

Şimdi nasıl bir hesaplama yapacağız?

Bu değerler araba için nasıldır?

Teşekkürler şimdiden.

• Yola ilk çıktığınızda ki 5.4 son kaç km nin ortalaması. Bunu bilmek lazım hesap yapabilmek icin. Onu da döndükten sonraki odometre km sinden son yaptığınız gezinin km sinı düşerek hesaplayabilirsiniz. Bunu bulduktan sonra hesap aşağıdaki ornekteki gibi yapılabilir. Odometre yol bilgisari sifirlandigindan beri ölçülmen km dir.

Ornegin siz yola çıkarken 5.4 ortalama son 130 km olsun. Bu 130 u siz son odometre km sinden gezi km bizi çıkararak bulacaksınız. Ben rastgele yazdım
    Gezi ortalamanız da K lt/100 km olsun

4.5=[(5.4x130)+(Kx260)]/(130+260)

Denklemden bulduğunuz K degeri sizin gezi ortalamanız olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng

Yola ilk çıktığınızda ki 5.4 son kaç km nin ortalaması. Bunu bilmek lazım hesap yapabilmek icin. Onu da döndükten sonraki odometre km sinden son yaptığınız gezinin km sinı düşerek hesaplayabilirsiniz. Bunu bulduktan sonra hesap aşağıdaki ornekteki gibi yapılabilir. Odometre yol bilgisari sifirlandigindan beri ölçülmen km dir.

Ornegin siz yola çıkarken 5.4 ortalama son 130 km olsun. Bu 130 u siz son odometre km sinden gezi km bizi çıkararak bulacaksınız. Ben rastgele yazdım
    Gezi ortalamanız da K lt/100 km olsun

4.5=[(5.4x130)+(Kx260)]/(130+260)

Denklemden bulduğunuz K degeri sizin gezi ortalamanız olacaktır
    Arkadaşlar biz tatile gitmeyi planlıyoruz ve Fluence 1.5 dCi kiralayacağız muhtemelen. Araç 2011 model manuel dizel, 90 beygir. İstanbul'dan Didim'e git gel ne kadar yakar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Cazador -- 10 Ağustos 2013; 2:02:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Arkadaşlar biz tatile gitmeyi planlıyoruz ve Fluence 1.5 dCi kiralayacağız muhtemelen. Araç 2011 model manuel dizel, 90 beygir. İstanbul'dan Didim'e git gel ne kadar yakar acaba?

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_78399707/f_//tm.htm#79475782 adresinde de detayları yazdım.

2010 symbol 1.5 dizel 65beygir aracım bulunmakta. Çok agrasif kullanmıyorum. Araçta yol bilgisayarı yok, fullemeden fullemeye bakıyorum. Klima genelde açık. Son bakımdan sonra bile şehir içinde 100 KM de 6,68 litre yakmış durumda. Ustalar(farklı kişilere baktırdım) araçta bir sorun olmadığını söylediler. Artık kendi kullanımımdan şüphe etmeye başladım. Devir 2500 ü bulunca vites atıyorum, tabi duruma göre daha düşük devirlerde de attığım oluyor.Araç satın alındığından beri 3.000 devirin üstüne çıkartmadım (egzost muayenesi hariç). Hız yapma, makas atma gibi bir hastalığım yok.

Hava filtresi, mazot filtresi, motor yağı değişti. Diğer rakamlara bakınca benim çok yüksek rakamlara çıktığımı düşünüyorum Acaba nerede sorun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasif

http://forum.donanimhaber.com/m_78399707/f_//tm.htm#79475782 adresinde de detayları yazdım.

2010 symbol 1.5 dizel 65beygir aracım bulunmakta. Çok agrasif kullanmıyorum. Araçta yol bilgisayarı yok, fullemeden fullemeye bakıyorum. Klima genelde açık. Son bakımdan sonra bile şehir içinde 100 KM de 6,68 litre yakmış durumda. Ustalar(farklı kişilere baktırdım) araçta bir sorun olmadığını söylediler. Artık kendi kullanımımdan şüphe etmeye başladım. Devir 2500 ü bulunca vites atıyorum, tabi duruma göre daha düşük devirlerde de attığım oluyor.Araç satın alındığından beri 3.000 devirin üstüne çıkartmadım (egzost muayenesi hariç). Hız yapma, makas atma gibi bir hastalığım yok.

Hava filtresi, mazot filtresi, motor yağı değişti. Diğer rakamlara bakınca benim çok yüksek rakamlara çıktığımı düşünüyorum Acaba nerede sorun olabilir.

yok bilgisayarının bulunmaması büyük dezavantaj. size çok yardımcı oluyor. her kullanımda. ne zaman nasıl kullandığınızı ve ne kadar yaktığınızı görüyorsunuz ve ona göre davranıyorsunuz.
    bendeki de sizinkinin 2011 modeli. yol bilgisayarı var. önceden benzinli aracımız vardı. dizel ilk defa kullandım desem yeridir. ilk başlarda ben de 7,3 leri görmüştüm canım sıkılmıştı. hatta burda konulara yazmıştım. ama şu an o yol bilgisayarındaki değerleri gördükçe kendimi gözden geçirme imkanım oluyor. hmm şurda şöyle yaptım bak orda çok yakmış felan yorum yapıyorum. şu an karışık kullanımda en fazla 6 litrelerde dolaşıyorum. bu bile fazla ama önceki kullanımlarıma göre dizel araç kullanmayı öğrendim diyorum. agresif kullanım çok farkediyor yakıt olayını yalnız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kasif

yok bilgisayarının bulunmaması büyük dezavantaj. size çok yardımcı oluyor. her kullanımda. ne zaman nasıl kullandığınızı ve ne kadar yaktığınızı görüyorsunuz ve ona göre davranıyorsunuz.
    bendeki de sizinkinin 2011 modeli. yol bilgisayarı var. önceden benzinli aracımız vardı. dizel ilk defa kullandım desem yeridir. ilk başlarda ben de 7,3 leri görmüştüm canım sıkılmıştı. hatta burda konulara yazmıştım. ama şu an o yol bilgisayarındaki değerleri gördükçe kendimi gözden geçirme imkanım oluyor. hmm şurda şöyle yaptım bak orda çok yakmış felan yorum yapıyorum. şu an karışık kullanımda en fazla 6 litrelerde dolaşıyorum. bu bile fazla ama önceki kullanımlarıma göre dizel araç kullanmayı öğrendim diyorum. agresif kullanım çok farkediyor yakıt olayını yalnız

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Aracım 2012 tekna Juke ile geçen ay İstanbul'dan Mersin'e gidip geldim.
    saatteki hızımı 120 km yi geçmemeye özen gösterdim.

Eksileni tamamla yötemi ile: 753 km / 36 lt = 20,9 yani 4,8 yaktı.

Şehir içinde ise;
    yaz mevsimi 5,6 - 5,8
    kış mevsimi 5,8 - 6,0 arası oynuyor.

Yakıtı her daim Total'den alıyorum ve hava filtresini en az haftada bir kez yuvasından çıkartıp çırpıyorum.

Malum dizellerde ateşleme için çakmak yani buji kullanmadığımızdan sebep,hava filtresi temizliği olayını, temiz ve kaliteli hava elde etmek için şiddetle tavsiye ederim.

Aksi durumda geçirgenliği zayıflamış filtreden sebep,çekiş düşecek ve araç mecburen fazla yakmaya başlayacaktır.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: celiker13

Merhabalar,

Aracım 2012 tekna Juke ile geçen ay İstanbul'dan Mersin'e gidip geldim.
    saatteki hızımı 120 km yi geçmemeye özen gösterdim.

Eksileni tamamla yötemi ile: 753 km / 36 lt = 20,9 yani 4,8 yaktı.

Şehir içinde ise;
    yaz mevsimi 5,6 - 5,8
    kış mevsimi 5,8 - 6,0 arası oynuyor.

Yakıtı her daim Total'den alıyorum ve hava filtresini en az haftada bir kez yuvasından çıkartıp çırpıyorum.

Malum dizellerde ateşleme için çakmak yani buji kullanmadığımızdan sebep,hava filtresi temizliği olayını, temiz ve kaliteli hava elde etmek için şiddetle tavsiye ederim.

Aksi durumda geçirgenliği zayıflamış filtreden sebep,çekiş düşecek ve araç mecburen fazla yakmaya başlayacaktır.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    Merhabalar
    aracım 2007 symbol 65 beygirlik ben aracı bacanağımdan aldım adam pazarlamacı aracın km 325000 de idi yol bilgisayarı ortalaması 4,4 dü ben de şok olmuştum ama öyleydi aracı ben aldim yakalşık 1 depo bitirdim yol bilgisayarı bir ara 4,9 çıkmıştı ama dikkat edince 4,8 e düştü istanbul şehiriçi kullanım verileri 6 küsür yakanlar nasıl oluyorda fazla yakıyolar anlamadım
    herkese kazasız sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: safak19032003

Merhabalar
    aracım 2007 symbol 65 beygirlik ben aracı bacanağımdan aldım adam pazarlamacı aracın km 325000 de idi yol bilgisayarı ortalaması 4,4 dü ben de şok olmuştum ama öyleydi aracı ben aldim yakalşık 1 depo bitirdim yol bilgisayarı bir ara 4,9 çıkmıştı ama dikkat edince 4,8 e düştü istanbul şehiriçi kullanım verileri 6 küsür yakanlar nasıl oluyorda fazla yakıyolar anlamadım
    herkese kazasız sürüşler.

Alıntıları Göster
    merhabalar 2002 clio sedan 85 bg 165.000 de

karma %60 şehir içi %40 ş.dışı 100 km 4.8lt yakıyo

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.