Şimdi Ara

Dikkat 2009 ÖSS ciler testlerde değişiklikler var!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ybah

EA-2'ciler hapı yutmuş. Kek soru olarak görülebilecek Psikoloji soruları kalkıp yerine Edebiyat sorularını koymuşlar. Edebiyat-Sosyal testinde %67 edebiyat,%33 coğrafya var arkadaşlar çalışırken dikkat. Artık mantık,psikoloji,sosyoloji çalışmayın. MAT-2'de analitik geometri koymalarıda pek olumlu değil,hele 10 soru koymaları çok sakat olmuş. Mat-2'de denklemlerdir,eşitsizliklerdir,logaritmadır,karmaşık sayılardır hatta limite kadar olan konular çalışarak yapılabilecek,çok fazla yetenek istemeyen konulardı. Ama analitik geometri girince işin içine geometride giriyor,geometride bir yetenek içi üçgeninin köşesini açısını falan inlik cinlik yaparak bulmak. Şahsen benim gibi bir geometri özürlü girse sınava yamulurdu demekki.

EA-2'ciliere geçmiş olsun şimdiden,sınavları ciddi derece zorlaşmış. Sayısal-2'ciler rahatlamış fiziğin ağırlığının azalması,biyolojinin artmasıyla. Biyoloji ezber konusu sonuçta

Alıntıları Göster
    mat 1 den geometriyi kaldıracaklarını hiç sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Augias

mat 1 den geometriyi kaldıracaklarını hiç sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    biyoloji daha cok calışmak lazım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: interboyz

biyoloji daha cok calışmak lazım :(

Alıntıları Göster
    mat1 den geometrinin kalktıgı yok arkadaşlar

Ea ögrencileri için sadece psikoloji bölümü sos2 ye gitmiş edebiyat ve cografya soruları artmış. mat2 ye de analitik soruları gelmiş %10 şeklinde. başka bir degişiklik yok ea ögrencileri için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimen

Ea ögrencileri için sadece psikoloji bölümü sos2 ye gitmiş edebiyat ve cografya soruları artmış. mat2 ye de analitik soruları gelmiş %10 şeklinde. başka bir degişiklik yok ea ögrencileri için.

Alıntıları Göster
    çok çalışın çok
  • Çokta önemli bir değişiklik yok giden soruların yerine aynı derecede başka dersten sorular gelmiş eşit ağırlıkçılar için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AytaCom

Çokta önemli bir değişiklik yok giden soruların yerine aynı derecede başka dersten sorular gelmiş eşit ağırlıkçılar için...
    Hayırlısı..

İnşallah hayırlısıyla girip çıksaydık şu sınava...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebaa

Hayırlısı..

İnşallah hayırlısıyla girip çıksaydık şu sınava...

Alıntıları Göster
    ulan bi açıklama yapıyosunuz bari doğru düzgün yapın burda milyon kişinin kaderinden bahsediyoruz.

Adam gibi yaz geometri mat-1 de yok de yada var de ne akla hizmet mat-1 %100 mat diyosun bu demek oluyorki geometri kalktı ama bu kadar da saçmalayacaklarını düşünmüyorum. Fakat mat-2 de Geo %30 yazmaları beni matden geonun kalktığına inandırmaya başlıyor ikilemde kaldım bir sayılsalcı olarak tam bir cevap bekliyorum inş bu cevap en kısa zamanda gelir. Hadi hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Ha bir haber de benden.

Dershanedeki ve okuldaki geometri hocası söylemişti. Lise sonda Analitik Geometri dersinde yer alan vektörler, konikler, elips, hiperbol, çemberin analitiği konularından tekrar soru gelecekmiş. (1998'e kadar olan 2 bölümlü ÖSS-ÖYS sisteminde soruluyordu en son.)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Ha bir haber de benden.

Dershanedeki ve okuldaki geometri hocası söylemişti. Lise sonda Analitik Geometri dersinde yer alan vektörler, konikler, elips, hiperbol, çemberin analitiği konularından tekrar soru gelecekmiş. (1998'e kadar olan 2 bölümlü ÖSS-ÖYS sisteminde soruluyordu en son.)

vektör elips konik mi yuıh

• quote:

Orijinalden alıntı: Dt_Mustafa

quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Ha bir haber de benden.

vektör elips konik mi yuıh

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar meslek liselerinden mühendisliğie geçiş yapılıyormu?sanırım yeni bu olay artık yapılıyormuş diye duydum.tabi benim için zaman geçti

• quote:

Orijinalden alıntı: Brockenborings

ya arkadaşlar meslek liselerinden mühendisliğie geçiş yapılıyormu?sanırım yeni bu olay artık yapılıyormuş diye duydum.tabi benim için zaman geçti

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: solidsnake74100

hayır

• quote:

Orijinalden alıntı: cimen

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cimen

• quote:

Orijinalden alıntı: onurfsı

quote:

Alıntıları Göster
    herkes bişey dio ben say.ci o zaman devam geo çalışmaya kalksada kalkmasada

• quote:

Orijinalden alıntı: onurfsı

quote:

Alıntıları Göster
    Matematik 1 bölümünde geometri kalkmadı ancak kaç tane geometri kaç tane matematik sorusu geleceği net değil. Ösym 10 tane de geometri sorabilir 5 tanede bu değişebilir.Ama geometri gelecek o kesin.

Eşit Ağırlık 2 bölümünde ise 20 tane edebiyat sorusu 10 tanede coğrafya sorusu gelecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: AytaCom

Matematik 1 bölümünde geometri kalkmadı ancak kaç tane geometri kaç tane matematik sorusu geleceği net değil. Ösym 10 tane de geometri sorabilir 5 tanede bu değişebilir.Ama geometri gelecek o kesin.

Eşit Ağırlık 2 bölümünde ise 20 tane edebiyat sorusu 10 tanede coğrafya sorusu gelecek...

Alıntıları Göster
    Bugün trt 2 de ösym başkanının açıklaması vardı mat-1 de geometri var yeni eklenen konu yada çıkarılan konu yok yada söylemedi birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorthol -- 13 Kasım 2008; 0:01:54 >

• arkadaşlar geçen sene de Mat1 bölümü için ösym'nin sitesinde %100 matematik gücünden yaralanma yazıyordu fakat nihayetinde geometri soruları soruldu.Yani Mat1 de geometri soruları yine olacakAsıl merak ettiğim daha önceden 1. bölümde 3 analitik sorusu çıkıyordu,bunları ikinci bölüme atmışlar fakat çemberin analitiği ve konikler dahil edilmiş mi bununla ilgili bir bilgi yok.Bunu bir an önce açıklamaları lazım.Şahsi kanaatim bu 3 sorunun doğrunun analitiğinden çıkacağı yönünde fakat gerekli açıklama gelmezse öğrencilerimize çember analitiği konikler ve vektörleri anlatacağız maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobius strip

arkadaşlar geçen sene de Mat1 bölümü için ösym'nin sitesinde %100 matematik gücünden yaralanma yazıyordu fakat nihayetinde geometri soruları soruldu.Yani Mat1 de geometri soruları yine olacakAsıl merak ettiğim daha önceden 1. bölümde 3 analitik sorusu çıkıyordu,bunları ikinci bölüme atmışlar fakat çemberin analitiği ve konikler dahil edilmiş mi bununla ilgili bir bilgi yok.Bunu bir an önce açıklamaları lazım.Şahsi kanaatim bu 3 sorunun doğrunun analitiğinden çıkacağı yönünde fakat gerekli açıklama gelmezse öğrencilerimize çember analitiği konikler ve vektörleri anlatacağız maalesef...
    quote:

Orjinalden alıntı: mobius strip

arkadaşlar geçen sene de Mat1 bölümü için ösym'nin sitesinde %100 matematik gücünden yaralanma yazıyordu fakat nihayetinde geometri soruları soruldu.Yani Mat1 de geometri soruları yine olacakAsıl merak ettiğim daha önceden 1. bölümde 3 analitik sorusu çıkıyordu,bunları ikinci bölüme atmışlar fakat çemberin analitiği ve konikler dahil edilmiş mi bununla ilgili bir bilgi yok.Bunu bir an önce açıklamaları lazım.Şahsi kanaatim bu 3 sorunun doğrunun analitiğinden çıkacağı yönünde fakat gerekli açıklama gelmezse öğrencilerimize çember analitiği konikler ve vektörleri anlatacağız maalesef...

2. bölüme çemberin analitiği, elips, konikler, hiperbol, vektörler gibi konular dahil.

Okuldaki ve dershanedeki hocalarım söylemişti.

En son 1998'e kadar olan ÖSS-ÖYS şeklindeki 2 basamaklı sistemde ÖYS'de soruyorlardı. Ondan sonra 2006'ya kadar zaten Lise 3 konuları sorulmadı. 2006'dan itibaren tekrar soruluyor ancak Analitik Geometri adına sadece 1. bölümde çemberin analitiğinden önceki temel şeyler var.

Şimdi yeni 4 yıllık müfredata göre düzenleme olduğu için bu konular tekrar sorulacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Kasım 2008; 17:25:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Orjinalden alıntı: mobius strip

2. bölüme çemberin analitiği, elips, konikler, hiperbol, vektörler gibi konular dahil.

Okuldaki ve dershanedeki hocalarım söylemişti.

En son 1998'e kadar olan ÖSS-ÖYS şeklindeki 2 basamaklı sistemde ÖYS'de soruyorlardı. Ondan sonra 2006'ya kadar zaten Lise 3 konuları sorulmadı. 2006'dan itibaren tekrar soruluyor ancak Analitik Geometri adına sadece 1. bölümde çemberin analitiğinden önceki temel şeyler var.

Şimdi yeni 4 yıllık müfredata göre düzenleme olduğu için bu konular tekrar sorulacakmış.

Alıntıları Göster
    keşke geo bölüm-1 de 5 tane sorsalar 5 ide açı olsa :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Alengirli

Alıntıları Göster
    yaa fiziğin azalması kötü olmuş yaa adam gibi bi fizik yapabiliorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alengirli

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alengirli

Herkes yapar yine değişen bişey olmaz. Her zaman derim sınavın biraz zorlayıcı olması çalışan adam için iyidir her zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: wooferbal

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wooferbal

Bence abartılacak bir şey değil o kadar.

Eskiden de 8 tane biyoloji sorusu eşşek gibi çözecektik. Çözme de gör alacağın puanı...

Ben de hiç sevmem biyolojiyi ama 2 soru daha kasacağız mecbur. Öyle ya da böyle bu biyoloji adındaki lanet olası dersten kurtuluş yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.