Şimdi Ara

DİKKAT!! alarm kendiliğinden kitledi!! Rezalet...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Sabah çıktım evden işe gidecem saat (8:50) neyse arabayı çalıştırdım o ısınırken ön camın buzunu temizliyodum kiiiiiiii bir anda bi ses (alarm sesi ve kapılar kitlendi) ben dışardayım kapılar kilitli araba çalışır vaziyette ve alarm bağırıyo mahallede sabah sabah (epey küfür yedim sanırım) önce şaşırdım yahu napılır falan filan derken (yedek anahtar memlekette kalmıştı) Bi tüpçü geçiyodu durdurdum bi çilingir sordum var mı yakınlarda bildiğin diye. Adam atla dedi gittik getirdim çilingiri (araba hala bağırıyo ve depo full :)) adam 30 istedi!! sabah sabah. Dedim tamam sustur da şu arabayı vereyim. Kilidi açmaya kastı kastı olmadı (30 dk geçti araba hala bağırıyo). Dükkana gidip başka aparat almam gerek dedi gitti geldi araba hala bağırıyo :)))) rezil oldum resmen neyse en son kapıyı yukardan esnetip tel sokup kola taktırıp açtı (45 dakika) :)) Nihayetinde benim 30 YTL gitti, kilit bozuldu, ön kapının üst kısımları çizildi :)) Kilit bozuk şimdi (otomatik kitleniyo ama manuel olmuyo)

soru 1.

-Kilidi değiştirmek ne kadara patlar(Araç Renault 19)
    -Bu alarm neden kitler? Bi daha yapar mı sizce? Başına gelen var mı hiç? (5 senedir kullanıyorum hiç olmamıştı)

• valla cok gecmiş olsun ya benzin ne kdar gitti 30YTL+ benzin valla kilit işi pahalıya patlar bence fransada CODE lu anahtar gelicek diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: srdrmrngz

Arkadaşlar bu sabah başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Sabah çıktım evden işe gidecem saat (8:50) neyse arabayı çalıştırdım o ısınırken ön camın buzunu temizliyodum kiiiiiiii bir anda bi ses (alarm sesi ve kapılar kitlendi) ben dışardayım kapılar kilitli araba çalışır vaziyette ve alarm bağırıyo mahallede sabah sabah (epey küfür yedim sanırım) önce şaşırdım yahu napılır falan filan derken (yedek anahtar memlekette kalmıştı) Bi tüpçü geçiyodu durdurdum bi çilingir sordum var mı yakınlarda bildiğin diye. Adam atla dedi gittik getirdim çilingiri (araba hala bağırıyo ve depo full :)) adam 30 istedi!! sabah sabah. Dedim tamam sustur da şu arabayı vereyim. Kilidi açmaya kastı kastı olmadı (30 dk geçti araba hala bağırıyo). Dükkana gidip başka aparat almam gerek dedi gitti geldi araba hala bağırıyo :)))) rezil oldum resmen neyse en son kapıyı yukardan esnetip tel sokup kola taktırıp açtı (45 dakika) :)) Nihayetinde benim 30 YTL gitti, kilit bozuldu, ön kapının üst kısımları çizildi :)) Kilit bozuk şimdi (otomatik kitleniyo ama manuel olmuyo)

soru 1.

-Bu alarm neden kitler? Bi daha yapar mı sizce? Başına gelen var mı hiç? (5 senedir kullanıyorum hiç olmamıştı)

aracın kapısını açtığınızda iç aydınlatma soğuktan dolayı yanmamıştır alarm 30 sn sonra diğer kapılarınız kilitli olduğu için kapıları kilitlemiştir. kapıyı açtığınızda iç aydınlatmayının yanmasını bekleyip kapıyı öyle kapatın. Ben hiçbir zaman güvenemiyorum camı aralık bırakıyorum muhakkak araçta kimse yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: selo078

quote:

Arkadaşlar bu sabah başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Sabah çıktım evden işe gidecem saat (8:50) neyse arabayı çalıştırdım o ısınırken ön camın buzunu temizliyodum kiiiiiiii bir anda bi ses (alarm sesi ve kapılar kitlendi) ben dışardayım kapılar kilitli araba çalışır vaziyette ve alarm bağırıyo mahallede sabah sabah (epey küfür yedim sanırım) önce şaşırdım yahu napılır falan filan derken (yedek anahtar memlekette kalmıştı) Bi tüpçü geçiyodu durdurdum bi çilingir sordum var mı yakınlarda bildiğin diye. Adam atla dedi gittik getirdim çilingiri (araba hala bağırıyo ve depo full :)) adam 30 istedi!! sabah sabah. Dedim tamam sustur da şu arabayı vereyim. Kilidi açmaya kastı kastı olmadı (30 dk geçti araba hala bağırıyo). Dükkana gidip başka aparat almam gerek dedi gitti geldi araba hala bağırıyo :)))) rezil oldum resmen neyse en son kapıyı yukardan esnetip tel sokup kola taktırıp açtı (45 dakika) :)) Nihayetinde benim 30 YTL gitti, kilit bozuldu, ön kapının üst kısımları çizildi :)) Kilit bozuk şimdi (otomatik kitleniyo ama manuel olmuyo)

soru 1.

aracın kapısını açtığınızda iç aydınlatma soğuktan dolayı yanmamıştır alarm 30 sn sonra diğer kapılarınız kilitli olduğu için kapıları kilitlemiştir. kapıyı açtığınızda iç aydınlatmayının yanmasını bekleyip kapıyı öyle kapatın. Ben hiçbir zaman güvenemiyorum camı aralık bırakıyorum muhakkak araçta kimse yoksa.
    doblolardada oluyor o hatta ben bir kere kıl payı kurtardım

vallaha çok rezil durum geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: selo078

quote:

soru 1.

o kadar kasacağına camı kırsadın ucuza gelirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deli_mi_ne

Alıntıları Göster
    kelebek camının lastiğini kesmen yeterli olurdu camı alırdın kolunu uzatıp kapıyı açardın ve camı götürüp sanayide taktırırdın, kırabilirdin de alternatif olarak....

quote:

Orjinalden alıntı: Deli_mi_ne

• quote:

Orijinalden alıntı: alper83

kelebek camının lastiğini kesmen yeterli olurdu camı alırdın kolunu uzatıp kapıyı açardın ve camı götürüp sanayide taktırırdın, kırabilirdin de alternatif olarak....

quote:

Alıntıları Göster
    eyvallah arkadaşlar da olan oldu bi kere :) bi daha başıma gelirse dedikleirnizi yaparım ama bana şimdi kilitten haber verin nedir masrafı bilen var mı??

• quote:

Orijinalden alıntı: srdrmrngz

eyvallah arkadaşlar da olan oldu bi kere :) bi daha başıma gelirse dedikleirnizi yaparım ama bana şimdi kilitten haber verin nedir masrafı bilen var mı??

Alıntıları Göster
    Birkaç gün önce akşam işimizden dolayı şehrin en ücra yerkerinden birindeydik. İşi hallettik saat akşam 22:00 sularından çıktık kapıya. Aracın kapıları açılmıyor. Arkadaş aldı biraz zorladı çat diye bir ses geldi. Anahtar kırılmış biz dışarda kalmıştık. Hava buz gibi sanırım donmuş kilit, kaldık ortada, neyse haber verdik birilerine geldiler ama tam 2 saat sonra. Sakat dudum arkadaşım geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: alper83

quote:

Alıntıları Göster
    evet yaw öyle daha mantıklı ve daha az masraflı olurdu neyse

quote:

Orjinalden alıntı: alper83

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: NİNGİRSU

evet yaw öyle daha mantıklı ve daha az masraflı olurdu neyse

quote:

Orjinalden alıntı: alper83

quote:

Alıntıları Göster
    ya camı acmaya calıssaydınız iyi olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Postal_Phreak

ya camı acmaya calıssaydınız iyi olurdu

Alıntıları Göster
    Benmde başıma 3kere geldi artık yedek anahtarıda diğer cebimde taşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bossy_man

Benmde başıma 3kere geldi artık yedek anahtarıda diğer cebimde taşıyorum

Alıntıları Göster
    bunu alarm mı yapıyor yoksa otomatik kilit mi yapıyo.

Ben kapı donlaraından dolayı otomatik kilit yaptıracam benimde başıma gelmez demi

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

bunu alarm mı yapıyor yoksa otomatik kilit mi yapıyo.

Ben kapı donlaraından dolayı otomatik kilit yaptıracam benimde başıma gelmez demi

Alıntıları Göster
    hocam geçmiş olsun önce
    bu sendeki alarmlar da asya kökenli ürünlerden ise yapmasına şaşırmadım,çünkü geçen yaz dükkana polo gelmişti(2004)yağ değiştirecektik
    neyse arabayı life yanaştırdım,çıktım anahtar da içindeydi kapıyı kitledi alet
    camlar kapanmaya başladı hemen kolumu camdan içeri attım bu arada cam kalkıyor ve kolum sıkıştı ama cam da kapanmaktan kurtuldu,neyse bizim eleman benim kolun sıkıştığı yerden anahtarı aldı artık kapıyı açtı camı da indirdi kurtuldum
    demek istediğim adamın arabasında uzaktan kumandalı merkezi kilit va,orijinal alarm sistemi de vardır muhakkak,gitmiş bi de farklı seslerde öten alarmlardan taktırmış,o da olur omaz yerde kilitlenebiliyorbu adi alarmlardan uzak durmak lazım bence

bu arada kilit ne kadar tutar bilmiyorum ama fazla satılan bir parça olmadığı için pahalı olma ihtimali var

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

hocam geçmiş olsun önce
    bu sendeki alarmlar da asya kökenli ürünlerden ise yapmasına şaşırmadım,çünkü geçen yaz dükkana polo gelmişti(2004)yağ değiştirecektik
    neyse arabayı life yanaştırdım,çıktım anahtar da içindeydi kapıyı kitledi alet
    camlar kapanmaya başladı hemen kolumu camdan içeri attım bu arada cam kalkıyor ve kolum sıkıştı ama cam da kapanmaktan kurtuldu,neyse bizim eleman benim kolun sıkıştığı yerden anahtarı aldı artık kapıyı açtı camı da indirdi kurtuldum
    demek istediğim adamın arabasında uzaktan kumandalı merkezi kilit va,orijinal alarm sistemi de vardır muhakkak,gitmiş bi de farklı seslerde öten alarmlardan taktırmış,o da olur omaz yerde kilitlenebiliyorbu adi alarmlardan uzak durmak lazım bence

bu arada kilit ne kadar tutar bilmiyorum ama fazla satılan bir parça olmadığı için pahalı olma ihtimali var

Alıntıları Göster
    benim toyotanın otomatik kapı kilit motoru bozulmuş 300 ytl istiyolar yaa kafayı yicem.

• quote:

benim toyotanın otomatik kapı kilit motoru bozulmuş 300 ytl istiyolar yaa kafayı yicem.

Alıntıları Göster
    bnm de başıma geldi bir kere anahtarı bagaja koymuştum ama kitlemedim arabayı bir süre sonra araba kendini otomatik kitledi bagajda kaldı anahtarda eve gidip yedek anahtarı almıştım. aslında güvenlik önlemi bunlar ama çok dikkatli olmak gerekiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cance

bnm de başıma geldi bir kere anahtarı bagaja koymuştum ama kitlemedim arabayı bir süre sonra araba kendini otomatik kitledi bagajda kaldı anahtarda eve gidip yedek anahtarı almıştım. aslında güvenlik önlemi bunlar ama çok dikkatli olmak gerekiyor :)

Alıntıları Göster
    alarmı kurmayı unuttuğunuzda kapıları bir süre sonra otomatik olarak kilitlemeye yarayan yararlı bir özellik,alarmı sonradan taktırdıysanız takan kişinin belirtmesi gerekirdi,siz de önlemini alırdınız..neyse artık olan olmuş geçmiş olsun..
    kapıyı açmak için o kadar uğraşmaya gerek yoktu bir yerden levye bulup kapının üst tarafını dışa doğru kanırtıp elinizi de o aradan içeri sokarak kiliti açabilirdiniz en fazla 30 saniye süren bir olay..hırsızlar da böyle yapıyor kapıyı eski haline getirmek için de kapının arasına bir takoz konarak üst tarafından içeri doğru ittiriliyor..bir daha başınıza gelirse böyle yaparsınız kilitle uğraşmaya gerek yoktu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Blues Guitarist

alarmı kurmayı unuttuğunuzda kapıları bir süre sonra otomatik olarak kilitlemeye yarayan yararlı bir özellik,alarmı sonradan taktırdıysanız takan kişinin belirtmesi gerekirdi,siz de önlemini alırdınız..neyse artık olan olmuş geçmiş olsun..
    kapıyı açmak için o kadar uğraşmaya gerek yoktu bir yerden levye bulup kapının üst tarafını dışa doğru kanırtıp elinizi de o aradan içeri sokarak kiliti açabilirdiniz en fazla 30 saniye süren bir olay..hırsızlar da böyle yapıyor kapıyı eski haline getirmek için de kapının arasına bir takoz konarak üst tarafından içeri doğru ittiriliyor..bir daha başınıza gelirse böyle yaparsınız kilitle uğraşmaya gerek yoktu..

Alıntıları Göster
    tüpçü abimi tebrik ediyorum.kral adammış

• quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

tüpçü abimi tebrik ediyorum.kral adammış

Alıntıları Göster
    3 hafta önce benim de başıma geldi arkadaşlar. Aracımı servise götürmek için yola çıkmıştım. Neyse sonra servise vardım. İçeri sokup pakettim. Dışarıda gezeceğim için ustaya kontak anahtarı lazım olur diye aracın kontağını üzerinde bıraktım ve kapıyı kapattım. Sonra aracın arkasına geçip ustayla konuşmaya başladım. Henüz 30 saniye olmamışken sinyaller yanıverdi kendi kendine. Ahanda araç kendini kilitledi dedim ve bi baktım gerçekten de kilitlemiş kerata.

Sonra oradaki motor ustası kaportacıyı çağırdı. Adam elinde bir tane tel ve plastikten balta başı gibi bir parçayla geldi. Plastik parçayla kapının arasını hafifçe sıkıştırdı. Sonrasında teli içeri sokup telin çengelini kapı mandalına denk getirdi. Teli çeker çekmez kapı açılıverdi. İçimden derin bir oh çektim.
    Allahtan servisin içinde başıma geldi. Dışarıda olsaydı bu bana çok pahalıya mal olabilirdi.

Kaportacı kapıyı açarken bana ''koş bi bana uzun marlboro al bakiiim'' dedi. Gittim aldım. Bana bi sigara parasına maloldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 12 Ocak 2007; 20:40:10 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Neymişş Toyota da sorunsuz değilmişş.

Şaka bir yana sanırım Hasok bu konuyla ilgili bir topik açmıştı. Servisin çok para istediği krikoyu çok ucuza halletmişti. Gerçi sizinki motor diyorsunuz ama. Kendisi ile görüşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Woodpecker

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Neymişş Toyota da sorunsuz değilmişş.

Şaka bir yana sanırım Hasok bu konuyla ilgili bir topik açmıştı. Servisin çok para istediği krikoyu çok ucuza halletmişti. Gerçi sizinki motor diyorsunuz ama. Kendisi ile görüşün.

Alıntıları Göster
    sevgili arkadaşlar,bir forumda şöyle bi r şey okudum.önemli.anahtar içerıde yani arabada kaldıgında,ddiger yedek kumanda başka bir yerde ise mesafe önemli degil,uzaktaki yani yedek kumanda kimde ise,sizi cep telefonu ile arıyor.bu kişi ,yani yedek anahtar sahibi,yedek anahtarı tabii uzaktan kumandali,telefonu açaçak ve aracın yanındaki kiişiyı arayacak.telefonlar açıkken,uzktaki kumandayıı cep telefonuna yaklaştırrark basacak,aracın yanındaki ,yanı magdur kişi,cep telefonunun araca 20 cm kadar yaklaştıracak,uzaktaki kumandaya basınca aracın kapıları açılacak,deniliyor.bana mantıklı geldi am denemedim.dneyınce olacagını sanıyorum.kolaylıklar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.