Şimdi Ara

DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
20.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon geldiğinden beri hep oradan aldım ve hiç de mağdur etmediler.
    Tıraş makinesi almıştım, yanında gelen kısaltma başlıklarından 2si kırılmıştı. Aradım söyledim, dedim başlıklar kırık şeklinde, tedarikçinizden sadece bu iki uzatma başlığını temin etme şansınız var mı diye sordum, müşteri hizmetlerindeki arkadaş çok kısa bekletti (muhtemelen üstüne soruyu sordu) döndüğünde ise:
    Ücret iadesi yaptıklarını, elimdeki ürünün de hediye olarak bende kalması gerektiğini söylemişlerdi teknik servis adresini de paylaştılar, garantisi olduğu için başlıkları da eğer istersem oradan alabilceğimi belirttiler.

Başka alışverişimde de gözlük gelmemişti gözlüğün kutusuna kadar her şey var, fakat gözlük yoktu içinde. Boş kutuyu iade etmemi istediler, iade geldikten hemen sonra da iadenin yapılacağını belirtmişlerdi. Ki öyle de oldu, depoya ulaştıktan 2 gün sonra iade yapıldı.

Amazon Türkiye gelmeden önce (6 sene önce tahminen) Logitech kablosuz oyuncu kulaklığını almıştık, g930du sanırsam. Ürün 22 günde falan geldi, fakat usb alıcı çalışmıyordu. Canlı chat üzerinden sorunumuzu ilettik, yine aynı şekilde çok kısa beklettiler ve sonucunda ücret iadesi yapıp express kargo ile yeni ürün gönderdiler (3 günde geldi kargo). Usb alıcı içinde Logitech mail attık (yabancı merkezine, Türkiye değil) 1 hafta içinde de usb alıcı gönderdiler.
    Yani Amazon 1.5klık ürün için böyle takla atacağına inanmıyorum. Amazon yani, burda yazılcak kötü bir yorumu herkes görüyor. İmei üzerinden şikayet et polise, bulurlar bi şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu MNG kargosunun kaçıncı skandalı ablam 2 tane elbise almış 3 ay önce hale gelmedi kargosu mng kargoyu getirmemiş üstelik paket teslim edildi diyor ortada imza yok mng den uzak durun tüketici hakem heyetine dilekçe yazdı en son bakalım ama mng den uzak durun derim.
  • geçmiş olsun. çalışanları türk olduğu sürece şirket amazon dahi olsa ben ondan hayır beklemem. Türkler kadar ilgisiz ve özensiz çalışan başka bir ırk yoktur her halde.
    o pakete mudahale edildiyse mutkaka izleri vardır, kabul etmeden bunlar kontrol etmiyor mu. beyin tutulmasi resmen...

yıllar önce Amazon.com'dan gelen 600$ değerine ekran kartım çalınmıştı kutusundan. kutuda açılma izleri belliydi, resimlerle birlikte tutanak tutturdum. Amazon bunları benden talep bile etmeden aynı gün yenisini gönderdi. paketler elektronik takip edilip tartildigi için zaten hangi aşamada açıldığını tespit etmek kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 21 Mart 2020; 13:38:55 >
  • ilginc bir durum kargonuz geldiginde teslim alırken video cekin acana kadar kargoyı göndermeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DangerousRabbit kullanıcısına yanıt
    İsmi de yazıyor

• Bu şekilde suçlayıcı şekilde konu açmamanızı öneririm, biri amazon'a şikayet etse konuyu, başınız ağrır.
  • Ben burada art niyet görüyorum ve kesinlikle bir hırsızlık yer alıyor fakat bu hırsızlığı yapan kişi alisverişi gerceklestiren mi ? Yoksa kargo mu bilemem. Fakat amazon dedigimiz dünyanın en büyük online pazar yeri platformudur. Böyle bir şeye tenezzül bile etmez. Kargoda çalınmış olsa paket acilmış veya açıldı ve içi boşaltıldı diyelim ve sonra tekrar paket yapildi. İlk senin cikis yaptığın kargonun barkodu basılamaz. Yani burada her türlü amazon tespit eder ve tutanağını tutar. Fakat burada senin gönderdiğin paket hicbir sekilde acilmamış ve bozulmamış olacak ki tutanaksız teslim alınmış ve paket içi boş çıkmış.

Acaba sen bu ürürünü düşürdün mü ?

• Benim anlamadığım şey şu, konu sahibinin Kocaeli'nde iş yeri olduğu gözüküyor. Amazon'un deposu da orada, konu sahibi, lütfen oraya uğrayıp bilgi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 21 Mart 2020; 15:48:11 >
  • Değerli gönderilerde kolinin ağzını kapattıktan sonra kapağın birleşim yerini imzalamak bir çözüm olabilir. Kutuyu açıp tekrar kapadilarsa teknik inceleme ile hemen anlaşılır.

Normalde bu mektuplarda yapılır. Zarfın ağız kısmı imzalanır, resmi bir mektupsa ekstradan mühür vurulur. Paket yolda açılmışsa açıldığı anlaşılabilir.

Ayrıca kargo gönderirken gizli değilse içeriğini faturaya yazdırmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MNG cidden leş insanları işe alıyor diye düşünmeye başladım, konuyla alakası yok ama içimi dökmek istedim.

Sistem topluyorum üç dört gündür sürekli kargo geliyor. Bir kaç tane parça MNG ile gönderilmiş parçalardan birisi 900 küsür diğeri 300 küsür lira.
    İlk gün beni aradılar "abi adreste daire bilgisi falan yazmıyordu aşağıdaki dükkana bıraktım" diye.
    İki taraftaki dükkana sordum yok bize gelmedi dediler, aradım hangi dükkana bıraktınız diye, sesimi biraz pasif agresif şekilde yükselttim. Altınızdaki spotçu dedi, 4 dükkan ilerisi. Hayatımda hiç konuşmadığım adamlara gidip aldım sistemi.

İkinci gün konuştuklarında tersleyebileceklerimi düşünerek SMS atmışlar "ustam altınızdaki ucuzlukçuya bıraktık" diye. SMS'ine geri döndüm "bir daha ben evde olduğum halde kargolarımı sağa sola bırakırsanız genel merkezinize şikayette bulunacağım" diye.

Üçüncü gün bir kargo daha geldi, kapıma getirdiler hiç selam sabah vermeden verip kaçıp gitti diyaloğa bile girmeden.

Normalde hizmet sektöründeki insanlara elimden geldiğince sevecen arkadaşcıl yaklaşmaya çalışırım hatta laubali olan sanki kölesiymiş gibi davranan insanları da hiç sevmem ama milletimizde ne yazık ki enseye şaplak gte parmak durumu çok kolay oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Keysi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Beni mi alıntıladınız yanlış mı oldu ? Öyle bir bildirim geldi çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Keysi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Öyle mi çok güzel bu hakaretler

• Değerli eşyaları kargo ile göndermek çok riskli oldu artık. Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor ve adamın teki gidip 10,000 TL'lik akıllı telefon satın alıyor. Karışık işler.
  • Hocam geçmiş olsun öncelikle,

Paketin kg muhabbeti dönmüş o noktada bir şey söylemek istiyorum, ordaki rakam ne yazik ki yanıltıcı şöyleki; Alan olarak büyük hacim kaplayan şeyler çok sık alıyorum ve kargo fislerinde şöyle bir şey farkettim, bir kutu desisi ne ise kg olarak da sistem aynını giriyor. En son mesela 2 lt yağ aldım cam şişede ağırlığı şişe dahil 2.8 kilo. Ancak sistemde kg 10 desi 10 görünüyordu, sebebi ise, cam şişeyi kocaman bir koliye koyup göndermişler ve çok büyük alan kaplıyor, o kutuyu kim taşısa onun zaten 10 kg olmayacağını rahatlıkla anlayabilirdi. Yine başka bir sefer 30 adet kitap aldım ve kg 18 desi 18 yazıyordu aynı anda. Bunun büyük bir mutfak tüpüyle aynı agirlikta olması gerekiyordu o rakamlar gerçek olsaydı eğer.

Bunu defalarca tecrübe ettim, bundan eminim. Denk bir gelir iki gelir artık nasıl oluyorsa kg desi hep aynı giriliyor, ki sizde de kg 2 desi 2 girmişler. Aynı şey büyük ihtimal.

Bir diger şey ise kargo evraginizda şubede paketi teslim ettiginiz görevli görünüyor ismen. Buradan hareketle bir şeyler yapılabilir diye düşünüyorum.

• İsim - TC no görünüyor, dikkat edin.
  • Sim kart takmadan önce akıl edip IMEI değiştirmişse takip edilemez. Ancak sim kart taktiktan sonra IMEI değiştirme bir işe yaramıyor. Sistem yeni atılan IMEI numarasını da takibe alıyor. Kaçışı yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Mart 2020; 20:14:40 >
  • Eğer onların gönderdiğinde kutu boş çıksaydı sana diceklerdi kargocu yanında açman ve tutanak tutturman gerekirdi. Onlara sorsana kargo tutanağı var mıymış?
  • son durum noldu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.