< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!? (11. sayfa)
-
-
Oyle ise Amazon un sucu yok. MNG de olan olmus. Yalniz bilgim yoktu bir nevi sevindim en azindan insanin ici rahat olur kime sovecegini bilir :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Belkide konu sahibi boş kutu gönderdi ?
Savcılık vs vermeyip konuya yazmadığına göre ? -
Olabilir tabi ki. Aslinda onemsemiyoruz ama en dogrusu paketlemeyi subede kamera onunde yapmak. Gerci sube kamerasina da guven olmaz kendin telefonu cekicen taki teslim edene kadar. Teslim ettikten sonra sikinti olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
15 yıldır ürün alıp gönderiyorum başıma böyle bir şey gelmedi bence konu sahibi Amazonu dolandırmaya kalktı başka açıklaması yok. -
O kadar da atmayalim bence. Insanlarin basina neler geliyor. Olmaz diyemem ama boyle de suclamak dogru degil. Kimse kolay kolay sifir telefon iade ederken ekstra onlem almaya ugrasmaz. Arkadas sanssiz. Insallah anlattigi gibidir olay.
yada gönderen firmaya ait güvenlik bantları. Elektronik cihazlarda garanti için bulunan ve sökülünce deforme olanlardan.quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
Değerli gönderilerde kolinin ağzını kapattıktan sonra kapağın birleşim yerini imzalamak bir çözüm olabilir. Kutuyu açıp tekrar kapadilarsa teknik inceleme ile hemen anlaşılır.
Normalde bu mektuplarda yapılır. Zarfın ağız kısmı imzalanır, resmi bir mektupsa ekstradan mühür vurulur. Paket yolda açılmışsa açıldığı anlaşılabilir.
Ayrıca kargo gönderirken gizli değilse içeriğini faturaya yazdırmak lazım.
Çok çeşitli çözüm yöntemleri var ama bunun uygulanması yakın zamanda pek mümkün görünmüyor. Ta ki yüksek mertebelerde birinin kargosu çalınıncaya kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim duygularıma aracı oldunuz..
quote:
Orijinalden alıntı: The-Keysi
Bu mesaj silindi. -
konuyu hortlatmak gibi olacak ama...
Bugün amazon iadesi için mng ye kutu götürdüm, kutu gelen kargonun kendı amazon kutusu, küçük paket içinde akıllı bileklik vardı, iade.
normalde içindekini sormayan kargo görevlisi arkadaş içinde ne var diye sordu"ne yapıcan ürün iadesi" dedim, "kırılcak bişey mi" diye soruyorum diye kıvırdı, hayır kırılmaz dedim.
sonra tamam ürün işlemi dedi, ama kutunun üzerine yapıştırması gereken kağıt çıkmasına rağmen yapıştırmadı.
bende "çıkan kağıdı yapıştır, fotoğrafını çekicem bunlara kağıt vermiyorsunuz dursun bende" dedim kağıdı yapıştırdı ve fotosunu çektim....
bunu niye yazıyorum, belki arkadaş iyi niyetli günahını aldım ama son dönemde özelikle amazon piyasaya girdiğinden beri iade olan ürünlerin maddi değer oldukça yükseldi, hal böyleyken illa şeytana uyanlar çıkacaktır, mümkün olduğu kadar iyi paketleme yapmak ve gönderi barkodunu kutunun üzerine iyi yapıştığını görmek fotoğraflamak en basit önlem gibi..
-
Haklısınız, mng de amazon iadesi olunca üzerine gidilmeyen bir çete var, bunu söyleyebilirim. Herkes dikkatli olsun.
Hocam konuyu okudum baştan sona ancak bir şeyi net anlayamadım...
şimdi biz kargo paketinin üzerine ne olduğunu yazdıracak mıyız yazdırmacak mıyız ?
Kargo fişine mı yazılacak ürün içeriği?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu hırsızlık çetesi tüm kargo firmalarının başına bela olmuş durumda , temizledikçe yenileri çıkıyor , hatta bildiğim bir şubenin elemanlarını komple değiştirmişlerdi şube müdürüne kadar . Geçmiş olsun hepimizin başına gelebilecek bir olay .
aynı şey başıma geldi malesef. 2 bin liralık elektronik bir ürünü amazon kutusuyla iadeye gönderdim. Amazon fırsatlar sayfasında paylaştığım yazıyı buraya da bırakıyorum. sevkiyat zincirinde bir yerde çürük elma var ama işte nasıl ispat edeceğiz bilemedim. tüketici hakem heyetine de başvurdum ayrıca.
ÖNEMLİ !!!!!!!!
Arkadaşlar merhaba. Yıllardır Amazon yurtdışı yurtiçi alışveriş yapan biriyim. İade gönderdiğim ürünün iadesinin kartıma yapılıp yapılmadığını şimdiye kadar takip etmedim. Amazon’a o derece sadık müşteriyimdir. Her ortamda
internet üzerinden alışverişte her daim Amazon’u övmüşümdür.
Gelelim ilk defa başıma gelen bir olaya.
2 bin liralık bir ürünümün iadesini geçen hafta mng kargo ile göndermiştim. Bugün hasbelkader alışveriş ayrıntılarında iade tamamlandı ibaresini görmeyince şaşırdım. Temsilciye bağlandım bir sorun mu oldu dedim. Gelen cevap şok etti!!
“MÜŞTERİ BOŞ KUTU GÖNDERMİŞTİR” notunu düşmüşler. Zahmet edip de mail ile geri bildirim de bırakmıyorlar.
Yok artık dedim bu mümkün olamaz. Kutu BOMBOŞ mu diye teyit etmek için sordum, evet dedi. Depoya tekrar baktıracak bakalım.
Şimdi ben nasıl bir yol izlemem gerekiyor tecrübesi olan arkadaş var mı bu konuda?
*Paketlemeyi çok iyi yaptım, sarsılmaması için Amazon paketlerinden çıkan kağıtlarla destek yaptım ve Amazon kutusuyla gönderdim. Kargo görevlisi barkodu yapıştırdıktan sonra da istersen fotoğrafını çek dedi, hiç adetim değildir, ben de foto çektim. 1 kg/ 5 desi paket detayı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X