Şimdi Ara

dikkat.. AVEA nın GPRS kazığı... 3,7 mb=30 ytl..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AVEA faturalı hattım var. geçen ay gprs üzerinden bir kaç defa işim oldu internete bağlandım. Bu ay fatura geldi 3,69 mb data kullanmışım toplamda çıkarılan ücret ise :

21,4 ytl + kdv+öiv = 30,6 ytl ödedim 4 mb bile olmayan data için.

Daha sonra Turkcell in gprs inden bağlandım 100 mb data sadece 9 ytl + öiv olduğu yazıyor.

Aradaki farka bakın.

AVEA dan gprs veya internet kullananlar aklınızda olsun ben kazık yedim tedbirinizi elden bırakmayın ...================================================================
    AVEA internet sitesinde http://www.avea.com.tr/tr/sta/ucretler/k_faturali.shtml data fiyatları yazıyor.

GPRS SERVİSLERİ
    GPRS INTERNET Aşağıdaki birim fiyatlar her bir bağlantı
    bazında kademeli olarak uygulanacaktır
    Kullanım Miktarı (MB) Birim Fiyatı (TL / KB)
    0-5 MB
    0,0017 TL / KB
    5-10 MB
    0,0015 TL / KB
    .......

Yani 5 MB a kadar 0.0017 lira / KB olan bağlantı ücreti faturada 1 KB- 0,7 Kr/KB olarak ücretlendirilmiş.

Bu durumu tabiki müşteri hizmetlerine bildirdim. bana gelen cevapta tarifeler var sadece
    Faturalı Hat
    Ücretlendirilen birim - Ücret (KDV dahil)

WAP (GPRS üzerinden)
    1 KB- 0,7 Kr/KB

GPRS Internet
    1 KB- 0,2 Kr/KB

WAP (Data Bağlantısı)
    2 DK - 12 Kr

Faturasız Hat - Ücretlendirilen birim - Ücret (Vergiler Dahil)

WAP (GPRS üzerinden) - 10 KB - 1 Kontör

GPRS Internet
    60 KB- 1 Kontör

WAP (Data Bağlantısı)
    2 DK - 2 Kontör

olarak cevap gelmiş

Siz siz olun AVEA hattınızdan internete bağlanmayın. Turkcellde 100 mb 11 lira avea da 4 mb bile olmayan data 30 ytl...

Kazık olurda bu kadar olur..

Lütfen sizde tüm internet sitelerine yazın.... Bilinçli müşteri oldukça bunlarda istedikleri gibi davranamazlar...

• aynen böyle benimde basima geldi avea yakti beni 70 kontorüm uctu...
  • Paketsiz standart wap-gprs kullanırsan hepsi pahalıdır.

turkcell-im dışındaki wap ve web siteleri için standart GPRS bağlantı ücreti; faturalı hat kullanıcıları için KB başına 0,007 TL (KDV dahil, ÖİV hariç), Hazır Kart kullanıcıları için 30 KB başına 2 kontördür.

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/tarifeler/faturali/mobilinternet

turkcell in standart tarifesine göre hesaplayalım...

3.7mb x 1024=3789kb (30kb=2kontor olduguna göre) >>>> 3789x2/30=250 kontor

• sorma ya bende geçen cepten gırıyım lıvescore dan sonuçlara falan bakıyım dedım gıttı kontorler avea
  • şunun birisi herhangi bir operatöre yada tümüne iletsin..
    bu sayfanın boyutu 1.25 mb..
    ...günde ne kadar gezebilirim.bir haber portalında kaç sayfa haber okurum...gidip gazete alsan ayak üstü ondan karlı
    5 milyona herkese bir gazete kapmanyası yapsınlar
    insanda biraz utanma olurya burası arabistan mı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 18 Mart 2009; 20:46:02 >
  • Evet haklısınız. Edge kullanıyordum trendeydim bi seferinde. E yazısı birden G oldu Gprs e geçti sanırım kontorlerim 2 dk içerisinde 40 azalmıştı. Edge daha ucuz. Gprs çok pahalı gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı

Evet haklısınız. Edge kullanıyordum trendeydim bi seferinde. E yazısı birden G oldu Gprs e geçti sanırım kontorlerim 2 dk içerisinde 40 azalmıştı. Edge daha ucuz. Gprs çok pahalı gerçekten

Edge ile GPRS arasında fiyatlandırma farkı yoktur.. Dediğiniz wap ve gprs arasındaki fark..
  • Sen yine ucuz yırtmışsın...Burda bir arakdaş vardı 3000tl gibi bir fatura çıkarmışlar...İlgili link aşağıda...

http://forum.donanimhaber.com/m_28592600/mpage_1/key_//tm.htm#28943564
  • kardeş iyi olmuş bunu söylediğin zaten avea birşey şu diyorsa mutlaka onun farklı açılımları çıkar... mutlaka bir ali cengiz oyunu çekerler...
  • Bilmiyorum ama E yazdığında kontorlerim duruyordu ve 1 saatten fazla telefondan Edge açıktı, Sonra yolda birden E simgesi G oldu ve kontorlerim birden düşmüştü. Edge bilmiyorum ama bazen kullandığımda kontorum bile gitmiyordu facebooka giriyordum msn kullanıyordum, donanimhabere giriyordum bankaya giriyordum. Kullandım ondan biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.