Şimdi Ara

DİKKAT DOLANDIRICI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Adana İlan Türü #Alınık Oyun Platformu #Steam Key/Gift #Steam Kondisyon #Sıfır
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    1
    1 DİKKAT DOLANDIRICI

Arkadaşlar sanırım dolandırıldım. @deliaskim kulanıcı adlı kişiden steam gift şeklinde oyun almak üzere anlaştık. Parayı gönderdim. Sonra birden internet yavaş biraz sonra halledeceğim dedi. Bekledim. Yok telefon geldi dedi. Bakıyorum sürekli forumda. Hareketlerinden forumda dolandığını görüyorum ama bir türlü yazmıyor bana. Mesajıma bakmıyor. 3 sati geçti artık ben foruma başlık açacağım ve savcılığa bildireceğim deyince hemen gördü mesajımı. Hala bahaneler üretiyor. Bu arada başkalarını da dolandırmaya çalışıyor diye düşünmekteyim. O yüzden ben buraya yazıyorum. Dikkat edin. Pazartesi de savcılığa gideceğim.

DİKKAT DOLANDIRICI

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Evet Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Adana Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : PTT İlan Durum : Satışa Açık

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Bir kaç dikkat edilecek nokta paylaşayım. Yaklaşık 3 ay önce ben de dolandırılmıştım.

* Genelde alınık ilanlarına yazıyorlar, her hangi bir indirim talebinize olumsuz cevap vs vermiyorlar.

* Eski üye olduğunu, Referansı olduğunu, kendisinin de dolandırıldığını vs iddia ederek güveninizi kazanmaya çalışıyor.

* Güvendiniz ve ödemeyi gönderdiniz, Şahıs ödemenin henüz gelmediğini ve dekont atmanızı istiyor. Buradaki amaç büyük ihtimal başka bir alışverişi sizin ödemeniz ile tamamlamak, yani siz aslında başka bir ürün/hizmet için başkasına ödeme gönderiyorsunuz.

* Yemekten sonra atacağım, az işim var halledip gönderiyorum vs. diye sizi oyalarken başka kişileri de dolandırıyor veya kendi alışverişini tamamlıyor.

Forumda ciddi bir açık var, bir kaç hafta 280 küsür referansı olan bir üye tarafından dolandırılmaya çalışılınca ben de forumdan alışverişi bıraktım. Hesap sahibi gerçekten hesabını çaldırmışsa bunu kanıtlayarak hesabını geri alıyor. Siz de dolandırılmanız ile kala kalıyorsunuz.

@Stones ,

Alıntı

metni:
    Bakıyoruz. İlan açtırmadan ürün almayın diye konularda defalarca yazdım ben. Telefon onayı olmadan ilan açamıyor.

Mantıklı bir çözüm önerisiymiş. Keşke hesapları nasıl ele geçiriyorlar diye de bir çalışmanız olsa. 

Herkese geçmiş olsun.

• Hocam bende 750₺ gönderdim, kendisine yazıyorum cevap yok. karşısında çocuk yok bende savcılığa şikayet edeceğim,

IBAN ismi Bülent bal, sizde cep numarası var mı?

• @Stones @ugur7seven Acil ilgilenebilir misiniz?

• Bu dolandırıcılık yöntemi yeni çıktı. Dolandırıcılar forumda eski-yeni farketmeksizin hesap çalıp aynı anda 3-4-5 kişiyi dolandırıyor.

• egypt kullanıcısına yanıt
    Bende iban ismi başka yavuz bilmem ne diye. Bariz dolandırıcı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt
    Evet bende hesap eski diye güvendim ama dolandırıcı çıktı

• dirty_y kullanıcısına yanıt

Bende 4-5 ay önce bu tuzağa düşmüştüm maalesef. Bir süre sonra hesabın asıl sahibi hesabı geri alıyor ama iş işten geçmiş oluyor.

• İyi de iban birine ait olmalı, rasgele biri kullanıyorsa merak etmez mi bu para nereden geldi diye

Rast gele değildir büyük ihtimalle ama bilmiyorum nasıl oluyor

• Para gönderirken karşı tarafın adı ve soyadının ilk iki harfi görünürdü hep ve gerisi yıldız karakteri ile gizli olurdu. Ben gönderirken çıkmadı hiç bir şey. Bundan sonra alış veriş yapacak arkadaşlar bu özellikle dikkat etsin.

Bakıyoruz. İlan açtırmadan ürün almayın diye konularda defalarca yazdım ben. Telefon onayı olmadan ilan açamıyor.

• Geçmiş olsun. Forumun ikinci el'i artık çok güvenilir değil, önermiyorum.

• Hudson51 kullanıcısına yanıt

forumun ikinci elinin sorunu değil bu Ekonomik zorlukları bahane eden hırsız sayımız çoğaldı ülkecek. her yer böyle şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 1 Aralık 2024; 15:30:21 >
  • Stones kullanıcısına yanıt

ben bunu bilmiyordum öyle yapalım madem. teşekkürler

geçmiş olsun arkadaşlar

• Bir kaç dikkat edilecek nokta paylaşayım. Yaklaşık 3 ay önce ben de dolandırılmıştım.

* Genelde alınık ilanlarına yazıyorlar, her hangi bir indirim talebinize olumsuz cevap vs vermiyorlar.

* Eski üye olduğunu, Referansı olduğunu, kendisinin de dolandırıldığını vs iddia ederek güveninizi kazanmaya çalışıyor.

* Güvendiniz ve ödemeyi gönderdiniz, Şahıs ödemenin henüz gelmediğini ve dekont atmanızı istiyor. Buradaki amaç büyük ihtimal başka bir alışverişi sizin ödemeniz ile tamamlamak, yani siz aslında başka bir ürün/hizmet için başkasına ödeme gönderiyorsunuz.

* Yemekten sonra atacağım, az işim var halledip gönderiyorum vs. diye sizi oyalarken başka kişileri de dolandırıyor veya kendi alışverişini tamamlıyor.

Forumda ciddi bir açık var, bir kaç hafta 280 küsür referansı olan bir üye tarafından dolandırılmaya çalışılınca ben de forumdan alışverişi bıraktım. Hesap sahibi gerçekten hesabını çaldırmışsa bunu kanıtlayarak hesabını geri alıyor. Siz de dolandırılmanız ile kala kalıyorsunuz.

@Stones ,

Alıntı

metni:

Mantıklı bir çözüm önerisiymiş. Keşke hesapları nasıl ele geçiriyorlar diye de bir çalışmanız olsa.DİKKAT DOLANDIRICI 

Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 1 Aralık 2024; 15:36:17 >

• çok geçmiş olsun hocam. forumda çok fazla steam bakiyesi satmıs biri olarak böyle konular gördükçe çok üzülüyorum.

bir de tekrardan hatırlatmakta fayda var. steam gift ile gönderilen oyunlar kartın calıntı olması veya oyun iadesi talebi gibi nedenlerle bir süre sonra kütüphanenizden silinebilme riski taşıyor. bu sebeple gift şeklinde oyun almaktan kaçınmakta fayda var.

• sadbeaker kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam. Defalarca alış veriş yaptım buradan ikinci elden. Hiçbir sıkıntı çıkmamıştı bu güne kadar. Yine bir şey olmaz diyip çok da umursamadım aslında. 400 lira için hırsızlık yapılır mı ki düşüncesindeydim biraz da :) Konuyu açmam başkaları da dolandırılmasın diyeydi.

• dirty_y kullanıcısına yanıt

aynı tarz bir dolandırıcı olayı benim de bu hafta başıma geldi hocam. hatta ben de konusunu sıcak fırsatlara açmıştım. insanlar artık 100 liranın bile dolandırıcısı olmuş. olan bizim iyi niyetlerimize oluyor.

• sadbeaker kullanıcısına yanıt
    Çalıntı kart olayı ciddi sıkıntı sonu Steam'de Vac Ban'a kadar gidiyor ve eğer bir Aile üyeliyseniz Steam'de Aile üyelerinin de hesaplarının Vac Ban yeme ihtimali var (Bknz Steam Aile detayları). Fakat "Hediye" ile gönderilen oyunların iade taleplerinde gönderen bir şey yapamıyor, Steam hediyeyi alan kişinin destek üzerinden talep etmesini istiyor (hiç oyunu açmamış olsa bile). Daha dün kardeşime gönderdiğim Path Of Exile 2 paketinin iadesini talep ettim (Paketi iptal edip bir üst paket almak için) Steam bahsettiğim prosedürü uyguladı, benim iade talebime alıcının destek kısmından bu talebi onaylamasını istedi, bilginize.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt

haklısınız hocam benim bahsettiğim olay daha çok çeşitli sitelerden oyun kodu satın alıp daha sonrasında siteden iade talep edildiginde kodun geçersiz olduğu durumlar oluyor diye biliyorum. bi ara forumda bu şekilde çok fazla kişi mağdur olmuştu. benim de tam bilgim yok. çok da önemli değil zaten maksat herkes bilinçlensin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.