Şimdi Ara

DİKKAT! : Dominos Yiyenlere Kötü Haber!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dominos'un bildiğiniz üzere Baharat Karışımı var ve pizzanın içine dökülmezse sentetik gibi tadı olan sebzelerle yavan pizza yemek zorunda kalıyoruz. Bir şeyi yerken içeriğine bakarım. Tabiikide Monosodyum Glutamat (çin tuzu) olmayınca çok mutlu oldum. Fakat bu sefer tadında bir değişiklik hissettim, tadı cips gibiydi... Keskin ve uyarıcıydı... Tahmin ettiğim gibiydi. Monosodyum Glutamat... Bu benim için son pizza oldu. Çünkü baharatsız sentetik bir pizza yemek istemiyorum.

DİKKAT! : Dominos Yiyenlere Kötü Haber!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 29 Ekim 2014; 12:37:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Domino's Yiyenlere Uyarı: Pizza Gerçekten Sağlıksız mı?

Pizza severler, dikkat! Domino's gibi popüler pizza zincirlerinden satın alınan pizzaların ciddi sağlık riskleri taşıyabileceğine dair endişeler artıyor.

Pizza Zararlı mı?

Son araştırmalar, hazır pizzaların genellikle yüksek miktarda kalori, doymuş yağ ve sodyum içerdiğini göstermiştir. Bu maddeler, kalp hastalığı, obezite ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Ayrıca, pizza hamuru genellikle işlenmiş beyaz undan yapılır ve bu da kan şekeri seviyelerinde ani yükselmelere neden olabilir.

Üstelik, hazır pizzalarda bulunan malzemeler de sağlıklı olmayabilir. Örneğin, işlenmiş etler ve peynir, doymuş yağ ve kolesterol bakımından yüksektir. Ayrıca, pizza sosları genellikle yüksek oranda şeker ve sodyum içerir.

Sağlıklı Alternatifler

Her ne kadar Domino's gibi hazır pizzalar sağlıksız olabilse de, evde pizza yapmak daha sağlıklı bir alternatif olabilir. Tam tahıllı un, taze sebzeler ve yağsız protein gibi sağlıklı malzemeler kullanarak besleyici ve lezzetli pizzalar hazırlayabilirsin.

Sonuç

Hazır pizza tüketirken dikkatli olman gerekiyor. Domino's gibi zincirlerden satın alınan pizzalar, yüksek kalori, doymuş yağ ve sodyum içerebilir ve bu da sağlık sorunlarına yol açabilir. Sağlıklı bir seçenek olarak, evde taze malzemelerle pizza yapmayı tercih edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Little Caesars candır <3
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ops

Little Caesars candır <3
    Monosodyum glutamatın zararlı olduğunu kanıtlayan bir çalışma yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Alıntıları Göster
    Çin tuzu zararlı diyorlarda hemen hemen bütün lezzetli yani abur cubur tarzı şeylerin içinde mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Siz uyumaya devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Siz uyumaya devam edin.

Alıntıları Göster
    Tadı leş zaten pizza pizza en son güzeldi uzun zamandırda yemiyorum ama evde yaptığım pizza nedense daha güzel geliyor.

• zararli olmasa bile beyindeki tat duygusunu bloke ederek size iyi olmayan birseyi iyi gibi algilatiyor. aslinda bir nevi lezzetli diye kendinizi kandirmis oluyorsunuz. dominos pizzalarida cok ucuz pizzalar degil resmen her sipariste kaziklaniyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: glikoz surubu

zararli olmasa bile beyindeki tat duygusunu bloke ederek size iyi olmayan birseyi iyi gibi algilatiyor. aslinda bir nevi lezzetli diye kendinizi kandirmis oluyorsunuz. dominos pizzalarida cok ucuz pizzalar degil resmen her sipariste kaziklaniyoruz

Fırsatlar menüsünde çoğu pizza 15 TL civarı... Normal fiyat bence. Eğer sitesinde dikkat etmezseniz Orta Boy pizzaları 30 TL civarı alırsınız. Sizin nickinizi ve kardeşiniz olan Fruktoz Şrubu'nu da kınıyorum.
  • Fiyatlar aşırı derecede pahalı. Kendilerini cok bozdular :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Fiyatlar aşırı derecede pahalı. Kendilerini cok bozdular :)
    bizde insanız ama acıkınca kafamız dominosa falan gitmiyor vallahi ne buluyosak yiyoz :DD:D:D:as.d.s
  • quote:

Orijinalden alıntı: keskinnn_berke

bizde insanız ama acıkınca kafamız dominosa falan gitmiyor vallahi ne buluyosak yiyoz :DD:D:D:as.d.s

Alıntıları Göster
    en son dominsoa gititğmider o soslardan depoladım patates kızarttığım zaman döküp karıştırıyorum patatesi havlu kağıdın içerisinde süper oliyo
  • Tüm markaları denedim dominos harbi yapıyor ya.Haftada 1 yerim kafaya takmam
  • Evde yapin ben çocuklara yapiyorum hamuru da 10 numara oluyor.
  • Dominos ne lan? Sbarro yaninda esamesi okunmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tfxat

Dominos ne lan? Sbarro yaninda esamesi okunmaz.
    Piiza Hut derim geçerim
  • Bir ara turkcell sifresiyle bedava pizza kampanyasi varsi sistende acik vardi herkes 5 er 10 ar pizza almisti en son o zaman yemistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaşayan Canlı

Bir ara turkcell sifresiyle bedava pizza kampanyasi varsi sistende acik vardi herkes 5 er 10 ar pizza almisti en son o zaman yemistim.

ben neredeydim o ara ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatax43

Bunu ciddi mi yazdınız
  • quote:

Aynen.

Ama evde yapılanın yerini hiçbiri tutmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Aynen.

Ama evde yapılanın yerini hiçbiri tutmuyor.

Alıntıları Göster
    hiç dikkat etmemiştim, hayal kırıklığı yaşıyorum şuan :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.