Şimdi Ara

DİKKAT download yapıp 380 tl ceza yemeyin (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
6
Favori
31.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu vanhelsing denen üyede kendini iyi kaptırmış çaylak dayım avukat 15 dakika önce ona bu olayı okudum bu konudan dediği aynen şu ; İndir indir gelsin ihtarnamede gidip dolandırıcılardan para koparalım indirdim rhapsody of fire'nın the frozen tears of angels albümünü bekliyorum cezayı , gelsinde bi eğlenelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Böyle 1 şey yok arakdaşlar;

Mesela amerikada 1 kişiye yalandan ceza verdiler 60 milyon dolar civarı bunu da gazetelere verdiler ,indirmeyin bakın ceza yazıyoruz diye.

Ya Türkiye de ? Güldürmeyin beni,devlet daha cikletin vergisini toplamaktan aciz.Internet peşindemi koşacak,denetleyecek...

Ayrıca sen benim maaşımın yarısını vergi diye alıyorsun,geri kalanını harcarkende ötv,kdv bindiririyorsun sonra internetten film,muzik indirme satın al diyorsun.Emek sahipleri (muzikçi,filimci) de haberlere çıkıp emeğimiz çalınıyor şöyle böyle diyor.Ben maaşımın %70 ini develete vergiye ödüyorum.Kendinize gelin.

Benzin 4 Lira!!!!!

Indirmeye devam.

Canım arkadaşım cezayı talep edip peşine düşen Türkiye değil zaten, nerenden okuyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: CdrcX

Son yorumları da okudum. Ve hala bunlara inananlar var. Bakın arkadaşlar, telif hakkı alınmış bir video klip, müzik vs için size dava açabilmeleri için, sizin o dosyayı ticari bir amaçla kullanmanız veya her ne şekilde olursa olsun dağıtmanız gibi birtakım koşullar sağlanmalıdır. Ha bi müziği, filmi internetten emule, torrent veya direkt olarak download etmişsiniz, ha internetten online izleme/dinleme sitelerinden izlemiş/dinlemişsiniz, ha facebook youtube gibi sosyal ağlardan dinlemiş/izlemişsiniz. Aralarında hiç bir fark yok. Her durumda o veri sizin bilgisayarınıza download edilmiş oluyor. Örneğin, x sanatçısının x albümünde x şarkısına çekilmiş bir klip, facebook gibi bir sosyal ağda paylaşıldı. Ve bunu milyonlarca kişi izledi. Bu x şarkısına çekilmiş klip telif hakları alınmış olsa dahi, ne ilk yükleyen ne de paylaşan hakkında en ufak bi hak talebinde bulunulamaz. Yapılan işte herhangi bir ticari faaliyet varsa o zaman işin derinliklerine inilebilir ki bununla da hiçbir şirket uğraşmaz. Torrent vs ile de download ettiğiniz veri ile bahsettiğim durum arasında fark yoktur.

Boşuna inanmayın bu tarz haberlere. Tamam korsana hayır deseler bi nebze olsun anlarım. Adamlar emek vermiş derim. Ama bu yalan haberlere inanmayın artık..

Sen olayı anlamamışsınki, torrentle indirdiğin anda az da olsa seed ediyorsun yani paylaşıyorsun. İndirmiyorsun aynı zamanda paylaşıyosun

Neyi anlamamışım? Emin ol olaya tam anlamıyla vakıfım. Basit bir örnek olarak Youtube da paylaşılan milyonlarca video klip ve müziklerin herhangi bir videoya gömülü olarak paylaşılmasında sorun çıkardı. Hele ki youtube da paylaşılan veri bariz ortada. Ama p2p paylaşımlarda sadece veri akışı olur ve alanda verende razı durumu çıkar ortaya.(şayet şirketler direkt olarak tracker olur, ya da daha gizli olsun canım diyerek seeder olursa ayrı bir durum) Kimse torrent kullanırken seederların logunu tutmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

bu vanhelsing denen üyede kendini iyi kaptırmış çaylak dayım avukat 15 dakika önce ona bu olayı okudum bu konudan dediği aynen şu ; İndir indir gelsin ihtarnamede gidip dolandırıcılardan para koparalım indirdim rhapsody of fire'nın the frozen tears of angels albümünü bekliyorum cezayı , gelsinde bi eğlenelim

adam son noktayı koymus dagilin

bu arada bu albümü bende indircem bakalim noluyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmutMK

quote:

Mesela amerikada 1 kişiye yalandan ceza verdiler 60 milyon dolar civarı bunu da gazetelere verdiler ,indirmeyin bakın ceza yazıyoruz diye.

Ya Türkiye de ? Güldürmeyin beni,devlet daha cikletin vergisini toplamaktan aciz.Internet peşindemi koşacak,denetleyecek...

Ayrıca sen benim maaşımın yarısını vergi diye alıyorsun,geri kalanını harcarkende ötv,kdv bindiririyorsun sonra internetten film,muzik indirme satın al diyorsun.Emek sahipleri (muzikçi,filimci) de haberlere çıkıp emeğimiz çalınıyor şöyle böyle diyor.Ben maaşımın %70 ini develete vergiye ödüyorum.Kendinize gelin.

Benzin 4 Lira!!!!!

Indirmeye devam.

Canım arkadaşım cezayı talep edip peşine düşen Türkiye değil zaten, nerenden okuyorsun?

Ben gayet iyi okudum merak etme yazımıda anlayana yazdım.

Uslubuna dikkat et,haddini bil,burası senin seviyesizce konuşabileceğin bir alan değil,git ininde rahat rahat takın bu uslupları.
  • Orijinalden alıntı: vanhelsingson

Orijinalden alıntı: donukkonuk

• quote:

bu vanhelsing denen üyede kendini iyi kaptırmış çaylak dayım avukat 15 dakika önce ona bu olayı okudum bu konudan dediği aynen şu ; İndir indir gelsin ihtarnamede gidip dolandırıcılardan para koparalım indirdim rhapsody of fire'nın the frozen tears of angels albümünü bekliyorum cezayı , gelsinde bi eğlenelim

herkez senin gibi ihtarname gelsede eylensek diyecek kadar sanşlı deyil. herkezin senin gibi avukat tanıdıgı , boş zamanı ve parası olmayabilir.
    ayrıca emsali olmayan bir dava süreci için nasıl kesin konuşuyorsun.
  • işyerim izmir hiltona çok yakın oranın wi-fi ağı var şifresiz bayada hızlı köpek gibi sömürüyorum ve bütün adı geçen albümleri indirdirdim hiltona koymaz zaten boşverr
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

adam son noktayı koymus dagilin

bu arada bu albümü bende indircem bakalim noluyo..

yürü be inadina indiriyoruz artik sanirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 2 Şubat 2011; 20:11:48 >
  • quote:

100 bin kişi dosya paylaşımından suçlanıyor

Eğer evinizde rahat rahat torrent ile dosya indiriyorsanız, bu haber rahatınızı biraz kaçıracak.

Son 12 ay içinde Amerika'da 99.924 BitTorrent kullanıcısı telif haklarını çiğnemekten mahkemeye verildi. Davaların birçoğu, yetişkin içerik sağlayan şirketlerin bu tür içeriği yasadışı indiren paylaşan kullanıcılara açtığı davalardan oluşuyor.

İçerik sahipleri, BitTorrent kullanıcılarının kişisel detaylarını almak üzere çalışıyorlar. Bu bilgiyi elde ettiklerinde ise içeriği indiren kullanıcıya şu uyarıyı yapıyorlar: Birkaç yüz veya birkaç bin doları ödeyin veya hapse girmeye razı olun.

Şirketler, hedeflediği çok sayıda kullanıcıdan milyonlarca dolar kazanıyorlar.

Elektronik Sınır Vakfı (EFF) ise bu davaların kullanıcıları mahkemeye taşıma amacı olmadığını söylüyor. EFF'ye göre şirketlerin yaptığı, zayıf veya varolmayan bir kanıtla kullanıcıların para ödemesini sağlamak.

www.hurriyet.com.tr
    Film indirenler yandı
    http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16918418.asp?gid=373
  • Haber7' de de torrent kullanımı anlatılıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UmutMK

quote:

Benzin 4 Lira!!!!!

Indirmeye devam.

Ben gayet iyi okudum merak etme yazımıda anlayana yazdım.

Uslubuna dikkat et,haddini bil,burası senin seviyesizce konuşabileceğin bir alan değil,git ininde rahat rahat takın bu uslupları.

ona dikkat edicek biz değiliz....

istediğimi indiririm... onlarda ona göre denetleme yapsın...adamlar telif hakkı olan müzik yüklesinler..sonra hiç kimsenin telifden melifden haberi olmadan indirsin sonra ceza kesilsin o kişiye..... geçin o işleri efendiiii
  • Mutlaka Peerguardian veya Peerblock kullanın.
  • msj
  • mesajım bulunsun.
  • Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'nun 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen fiiler "ticari amaçla" olursa ve 2 inci fıkrasındaki fiiller ise "çoğaltan veya bu şekilde
    çoğaltılmış nüshaları yayan" şeklinde olursa cezayı gerektiren bir suç olur. bu saikler olmadan yalnızca kişisel kullanım için bilgisayarına indiren veya bunları kullanan kişinin fiili suç olmaz.
  • Günün birinde dh lının birine ceza gelirse yandık demektir bir DH lıya ceza gelmiyorsa sorun yok

Şaka maka ceza gelirse 2 böbreğimi satsam ödiyemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper_Srt

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Bu arada diğer konuda bir liste dönüyor. Sanırım telif haklarının olduğu bütün yapımların listesi. İçinde herşey var..

link bu
    http://abmahnwahn.homeip.net/Gesamtliste%20abgemahnte%20Werke.html?c0=on&c1=on&c2=on&c3=on&c4=on&c5=on&c6=on&suchfeld=rhap#

Bu listede olmayan bir filmi veya oyunu indirmek yasal mı oluyor?
    Öyleyse burdan bakıp ona göre indiririz.

????????*
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilây

Günün birinde dh lının birine ceza gelirse yandık demektir bir DH lıya ceza gelmiyorsa sorun yok

Şaka maka ceza gelirse 2 böbreğimi satsam ödiyemem

abicim interneti insanlar ne için kullaniyor? film, muzik, video, torrent,Facebook ve Msn için genelde...yani face ve msni kenara koy cebinden bile giriyorsun rahatlikla zaten geriye digerleri kaliyor eger sen bunlara ttnet olarak yasak koyarsan yada bu kendilerini sanatçi kimligi ile halka pazarlamaya çalişan sozum ona sannatçilara yardim edersen bu konuda...ee artik internet kullanmanin bir anlami kalmiyor zaten!! öyle degilmi? şahsen ben netimi iptal ettiririm boyle bir durum olursa.. ve emin ol boyle bir durum olmaz olursa insanlar net kullanmaz zaten artik..
  • 31 ocak gecesi indirdim rhapsody of fire'ın tears of angels albümünü.Hala ses seda yok

not : albüm/müzik berbat.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.