Şimdi Ara

dikkat eksikliğim var mı bilgisi olan lütfen cevaplasın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şubat ayında birtakım sebeplerden dolayı psikiyatriste gitmeye başladım. Bu sebeplerden biri odaklanma problemi. Ta birinci sınıftan beri olan bir durum, ama bu sene dayanılamaz şekilde arttı. Sanırım depresyonun da bunda etkisi var. Doktor bana genelde tam olarak bir hastalık ismi söylemiyor. Ben de hiç sormadım, DEHB var mı diye. Bir süre Ritalin verdi. Etkisini daha az görüyorum deyince Concerta ya geçti. Yaz geldiği için bıraktırdı, eylülde başlarım herhalde tekrar. Benim merak ettiğim, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğum olup olmadığı. DSM tanı kriterlerine baktım. Hiperaktiviteye uyan tek bir belirti bile yok ama dikkat eksikliğine uyan yedi tane belirti var. Hatta belirtiler şunlar
    Dikkat eksikliği

Detaylara dikkat etmez, sürekli hata yapar,
    Dikkatini korumada sıkıntı yaşar,
    Dinlemez görünür,
    Verilen komutları izlemede güçlük çeker,
    Organizasyon sorunu yaşar,
    Yoğun düşünme gerektiren işlerden kaçınır ya da bu işleri yapmaktan hoşlanmaz,
    Eşyalarını kaybeder,
    Dikkati kolayca dağılır,
    Günlük işlerini unutur.

Bana, organizasyın sorunu ve komutları izleme dışında hepsi uyuyor. Ama günlük işlerimi unuttuğum halde çok kuvvetli bir hafızam var. Seneler önceki birtakım oalyları en saçma detaylarına kadar hatırlayabiliyorum. Bayram günü kuzenimin dondurma aldırmasını, hangi dondurmaların geldiğini, hangisini yediğimi, o gün kuzenime alınan tabletin şehirden gelmesini, bel ağrımı, belime sıcak kompres uyguladığımı, ailem geldiğinde onları nerede karşıladığımızı, o sırada durduğum odayı, en saçma detayları hatırlıyorum. Görsel zekam da fena değildir. Çevremdeki insanlar, böyle bir hafızaya sahip olup da dehb olmasına pek ihtimal vermiyorlar. Ama böyle bir şey yoksa neden bu kadar fazla dikkat sorununm var? Sene sonu ortalamam 96 civarı bir şey geldi. Ama denemelerim berbat. (9. sınıfım bu arada), Ders dinleyemiyorum. Dikkatsizliğim uüzünden bir sürü özel ders almak zorunda kaldım, o zaman bile dikkatim dağldığı için bir sürü şeyi kaçırdım. KEman dersi aldığımda bile dikkatim dağııldı, notayı kaçırdığım oldu üstelik müzik yeteneğim olduğu halde böyle oldu. Hatta daha ilginci, müzik dinlerken bile dalıp gidiyorum, baktım şarkının ortasına gelmişim. Diyorum buraya kadar ne ara çaldı? Sevdiğm derslerde bile oluyor. Yabancı dili seviyorum ama sürekli dalıp gidiyorum. Hiperaktiviteye gelirsek de, genelde elimle ayağımla tempo tutarım. Derste alakasız şekilde sürekli karalamalar yaparım, kalemliğimdeki eşyalarla uğraşırım. Ama yerinde duramama gibi bir olay yok.
    Bilgisi olanlar yardım edebilir mi? Sonraki kontrolüme gidebilirsem doktoruma da soracağım ama cesaret edemiyorum genelde, ukala olduğumu düşünür diye korkuyorum. O yüzden buraya yazdım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 20 Temmuz 2019; 16:50:34 >

• Evet dikkat eksikliğin var. Bu konuda hiç egzersiz vs verdiler mi?
  • Bazi dehb lilerde "hiper fokus" oluyor sevdigi seyleri yaparken asiri dikkat kesilme diyebiliriz.

Pc oyunlarina ilgi duyan dehb liler diğer kisilere gore daha iyi oynuyor birde ritalin kullaniyorsa refleksler ve dikkatte artiyor onzaman gelmesin win ler

E sports ta oynayan oyunlarin bir cogu dikkat arttirici ilaci bu yuzden kullaniyor.
    Adderall in esports diye arama yapinca bircok sonuc cikiyor

Adderall da concerta nin abd versiyonu bieaz daha iyiymis birde soylentilere göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEHB için ilaç öneririr. Faydası çoktur. Ama bağımlılık riski çok yüksektir.

• Bende de şöyle bir sorun var telefona bilgisayara odaklanabiliyorum ama ders çalışmak beni en çok zorlayan şeylerden biri sevmediğim şeylere odaklanmam daha zor.

• çeşitli alerji haplarında var

baya iyi geliyor. bahar dönemleri beynimde hep bi baskı odaklanamama sorunun çözüyor.

sokakta daha ucuz gerçi reçeteli alabilirsen iyi
  • Okuduğum makalelerde , birey kristal etilfenidat temin ettiğini söyleniyordu ve intranazal yol ile kullanıldığı bilgisi veriliyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bagimli Adam B kullanıcısına yanıt
    Kısa süre kullanmıştım, sonrasında doktor bir süre bırak dedi, epeydir de gitmedim doktora. Ama ara ara ihtiyaç duyduğum oluyor

• Keman çalmayı çok severim, ama ders aldığım günlerde notayı kaçırma olabiliyor

• Bir Kedi Gördüm Sanki kullanıcısına yanıt
    Hayır, doktor önce depresyondan kaynaklıdır diye sadece antidepresan verdi, sonra geçmeyince bir süre ilaç kullandı, egzersiz yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.