Şimdi Ara

yemeklerden sonra büyük tuvalete çıkma sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
64.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kahvaltı yapıyorum 5-10 dk sonra tuvalete gidiyorum,akşam yemeğide öyle ne yesem tuvalete gidiyor sanki, anlamadım acaba bi hastalık falan mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yemeklerden Sonra Büyük Tuvalete Çıkma Sorunu

Yemeklerden sonra sıklıkla büyük tuvalete çıkma sorunu yaşıyorsanız, bunun birkaç nedeni olabilir. Bunlar arasında metabolizma hızı ve tuvalet alışkanlıkları yer alır.

Metabolizma Hızı

Metabolizma hızı, vücudunun yediğin gıdaları ne kadar hızlı sindirdiğini ve emdiğini belirler. Yüksek metabolizma hızına sahip kişiler, gıdaları daha hızlı sindirir ve büyük tuvalete çıkma ihtiyacı daha sık hissederler.

Tuvalet Alışkanlıkları

Tuvalet alışkanlıkları da yemeklerden sonra büyük tuvalete çıkma sıklığını etkileyebilir. Düzenli olarak tuvalete gitmeyerek, bağırsaklarında dışkının birikmesine neden olabilirsin. Bu durum, yemek yedikten sonra tuvalete çıkma ihtiyacını artırabilir.

Diğer Nedenler

Yemeklerden sonra büyük tuvalete çıkma sorununun başka nedenleri de olabilir, örneğin:

• Bazı gıdalar (örneğin kafein veya baharatlı yiyecekler) bağırsak hareketlerini uyarabilir.
    • Bazı sağlık sorunları (örneğin irritabl bağırsak sendromu) bağırsak hareketlerini sıklaştırabilir.
    • Bazı ilaçlar yan etki olarak ishale neden olabilir.

Yemeklerden sonra büyük tuvalete çıkma sorunu yaşıyorsan, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıkıntı yok Metabolizman hızlı çalışıyor iyi bir şey , muhtemelen kilolu değilsin diye düşünüyorum kolay kolayda kilo almazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu11790 -- 2 Ocak 2013; 14:55:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Sıkıntı yok Metabolizman hızlı çalışıyor iyi bir şey , muhtemelen kilolu değilsin diye düşünüyorum kolay kolayda kilo almazsın

oha ben :D:D

ne olacak bu metabolizma hızı böyle sürekli devammı edecek ?
  • Yaşını bilmiyorum ama bende Kulüpte top oynadığım zamanlar böyleydi yani 10 yaşımdan 18 19 yaşlarıma kadar çok yerdim ama çokta tuvalete çıkardım bende acaba bir şey mi var diye düşünmüştüm meğer spor yaptığım için öyleymiş birde sık yemek yiyenlerde de oluyormuş bu , şimdi sen spor mu yapıyorsun sık sık yemek mi yiyorsun bilemiyorum
  • quote:

Yaşını bilmiyorum ama bende Kulüpte top oynadığım zamanlar böyleydi yani 10 yaşımdan 18 19 yaşlarıma kadar çok yerdim ama çokta tuvalete çıkardım bende acaba bir şey mi var diye düşünmüştüm meğer spor yaptığım için öyleymiş birde sık yemek yiyenlerde de oluyormuş bu , şimdi sen spor mu yapıyorsun sık sık yemek mi yiyorsun bilemiyorum

hocam bende 8 yaşında başladım bi kulupte oynamaya 16-17 yaşıma kadar devam ettirdim bıraktım sonra ama ara sıra halısaha maçlarına çıkarım enerjik birisiyim hani dolmuş beklerken bile dolanıyorum etrafımda kanım kaynıyor bildiğin,çok sık yemek yemem kahvaltımı yapmadanda çıkmam günde 3 öğün diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekanik61

quote:

Yaşını bilmiyorum ama bende Kulüpte top oynadığım zamanlar böyleydi yani 10 yaşımdan 18 19 yaşlarıma kadar çok yerdim ama çokta tuvalete çıkardım bende acaba bir şey mi var diye düşünmüştüm meğer spor yaptığım için öyleymiş birde sık yemek yiyenlerde de oluyormuş bu , şimdi sen spor mu yapıyorsun sık sık yemek mi yiyorsun bilemiyorum

hocam bende 8 yaşında başladım bi kulupte oynamaya 16-17 yaşıma kadar devam ettirdim bıraktım sonra ama ara sıra halısaha maçlarına çıkarım enerjik birisiyim hani dolmuş beklerken bile dolanıyorum etrafımda kanım kaynıyor bildiğin,çok sık yemek yemem kahvaltımı yapmadanda çıkmam günde 3 öğün diyebiliriz.

hocam dediğim şey işte hareketli yapın varmış , halısahada olsa spor yapıyorsun sebebi budur hiç spor yapmasan gün boyu az hareket etsen kilo almaya başlarsın yani sıkıntı yok

• benim de öyle, tiroid bezleri çok çalışıyor ondan da olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en son ne zaman buyuge cıktıgımı hatırlamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.