< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
DİKKAT!! HEPSİBURADA HEPSİPAY ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK! (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: sigaraböreğiSonuçlanması en az 6 ay sürüyo. Steamden 40tl ye aldığım oyun gelmedi, itiraz ettim hala sonucu bekliyorum
O 6 ay bankanin kendisini garantiye almak icin verdikleri maksimum sure hocam. Bankadan bankaya degismekle birlikte benim enpara itirazlarim 1-2 hafta surdu fazla. 1 aydan fazla surmemesi lazim bence. Ama arkadas zaten ustune su icmeyi dusunuyor, itirazini yapsin 6 ay sonra gelsin gerekirse, bir sey kaybetmez.
-
10 Sene önce hepsiburada ile böyle bir sorun yaşadım. O günden beri çok zor durumda kalmazsam hepsiburadayı kullanmam. Fakat şunuda bilmek lazım, hepsiburada ile ilgili birşey değil sorun yaşadıktan sonra bu alışveriş sitelerinin çoğu aynı.
Azerbaycanlı Adamın biri bir şekilde hesabıma girip kendine teleskop gibi birşeyler almış. Benim kendi adresimede bir sürü birşeyler sipariş vermiş. Adam önce hepsiburadayı arayıp böyle bir teleskopgibi bişeyler alacağım demiş gönderiyormusunuz falan . Nasıl olduysa fark ettim. Hesabı bloke ettirene kadar 2 gün uğraştım. sonra iptal olan parayı tekrar hesabıma alabilmek için 1 ay telefon görüşmesi yapmıştım. O günden sonra sanal kart kullanırım ve hiç bir yere kartımı tanımlamam. Bu sistemlerin hiç biri güvenli değil.
-
Öncelikle çok geçmiş olsun ucuz atlatılmış. Bu tarz konular hepimizin başına gelebilir. Başımıza gelirse nasıl bir yol izlemeliyiz noktasında çok faydalı şeyler yazıldığını düşünüyorum. İstediğiniz kadar soğukkanlı olmaya çalışın bilgili olun insanın başına geldiği zaman donup kalıyor panikliyor.
-
Evet bankalarda hızlı sonuçlanıyormuş ama benim başıma gelen olayda arızalı ürün değişim/iade talebim karşılanmamıştı. Bana söylenilen 6aydan önce sonuçlanmayacağı ve en fazla 1 yıl içinde sonuçlanacağı
-
quote:
Orijinalden alıntı: sigaraböreğiEvet bankalarda hızlı sonuçlanıyormuş ama benim başıma gelen olayda arızalı ürün değişim/iade talebim karşılanmamıştı. Bana söylenilen 6aydan önce sonuçlanmayacağı ve en fazla 1 yıl içinde sonuçlanacağı
O farkli olay hocam, siz THT'den bahsediyorsunuz.
-
Evet hocam kusuruma bakmayın
-
Garanti ödeme ile uygulamaya yönlendirerek ödeme seçeceği de var. Hiç bir siteye kolaylık olsun diye kartınızı kaydetmeyin. En güvendiğiniz sitelerin bile açıkları var. Hackerlikle uğraşanlar bunları alabiliyor.
Kartınızı ayarlardan her zaman, "internet alış verişine kapalı" şeklinde yapın. İşlem yapıldığında kartınız internete kapalı diye mesaj geliyor birisi işlem yaparsa.
Son olarak, her hangi bir mekanda, kartınızı garsona vermeyin. İşlem yanınızda yapılsın.
Bankamatiklerde para çekerken ve yatırırken kare kod kullanın. Kartı takmadan para çeker ve yatırırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konuyu hortlatmış olacağım ama önemli bir konu. herkesin görmesi çok önemli:
hepsiburada, trendyol gibi sitelere kart kayıt edince belirli miktarlardaki harcamalar için 3D secure SMS gönderimini devre dışı bırabiliyor. Bu tamamen firmanın taktirine bırakılmış. Benzer bir olayı trendyol'da yaşadım.
Trendyol'daki hesabıma kaydetmediğim bir sanal kredi kartımla alışveriş yaparken bazen SMS şifresi geliyor bazen gelmiyor. Trendyol'u aradım, neden böyle dedim. Bankanızla konuşun, bizi ilgilendiren bir konu değil dediler. Bankayı aradım, SMS gönderimine trendyol karar veriyor dediler. Sonra tekrar trendyol'u aradım, küçük tutarlarda insiyatif kullanıyoruz, daha önce bu kartı kullanmışsınız ve işlemde sorun olmamış, sistem SMS göndermeye gerek duymuyor dediler. E benim kartım kayıtlı değildi, nasıl anlıyor aynı kartla alışveriş yaptığımı. Demek ki sen kayıt etmesen de trendyol kartımı bir şekilde kayıt ediyor. Sistemde sorun olursa, küçük tutar dedikleri bir bakmışsın 2000 3000 lira olur. Sanal kartımın limitini hep sıfır tutuyorum. Sıfır limitli kartla alışveriş yaptıracak mı onu da test etmedim. Umarım o kısımda sorun çıkmaz. Ama bu trendyol ve hepsiburada gibi cüzdan sisitemleri kart kayıt etmek çok riskli. Ayrıca sen kartını 3D secure'e açsan da firmalar kafalarına göre 3D secure'ü devre dışı bırabiliyorlar. Bankalar da ses çıkartmıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Ben bankaya dedim ki: Her ne şartla olursa olsun 3D secure'süz her alışverişi red etme seçeneğini aktif edin benim kartlarım için. Aldığım cevap öyle bir yetkiniz yok, sanal kart kullanın. E zaten kullanıyorum ama o da 3D secure olmadıkça %100 güvenli değil ki.
-
Hepsipay dediğiniz trendyol'un içine yüklediğimiz trenyol cüzdan gibi mi?
Dijital kart eşittir nedir?
Kardeşimin oynadığı bir oyun var S4 League fakat bu oyun kapandı ve oyunu sevenler tarafından PVP sunucusu açıldı. Bu oyun crackli mi şimdi nasıl anlarım?
Birde windows crackli mi benim nasıl anlarım bilmiyorum. Para vermedim orjinal windows değil.
Tüm bu yaşadıklarınızı ciddiye alarak önlem almak ve konuyu idrak etmek için bunları sordum.
Yaşadıklarına üzüldüm.
Geçmiş olsun.
-
Bugün vereceğim siparişte zorunlu olarak kaydetmemi vs soruyordu, müşteri hizmetlerini arayıp hepsipay'dan ayrılmak istediğimi söyledim ve öyle sipariş verdim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X