Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KARGO ŞUBESİ SORUMLU...….MALI SANA TESLİM ETMEDİ....MNG kargo Genel Müdürlüğüne yazılı Şikayet edin... Savcılığa Nitelikli dolandırıcılık ihbarı yapın....Bu iş planlı , programlı çete işi...Nitelikli dolandırıcılık 16 - 25 yıl arası hapis...
  • Doğrudan genel müdürlüğe dava açın....İş kanunu diyorki...İŞVEREN ÇALIŞTIRDIĞI KİŞİLERİN GÖREVLERİNİ YAPARKEN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE VERDİĞİ ZARARI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR...Burada planlı, programlı dolandırıcılık var...Siz genel müdürlüğe dava açınca onlar şubeden parasını kesecekler.....Savcılığa ayrıca dilekçenizi verin...Üstte açıklama yazdım.Tanımadığın adama .TAKİP NO VERMEK EN BÜYÜK AHMAKLIK....Sana ne takip nodan ?? Kuzenim alacak seni çağıracak bakacaksın.Dahası yolladığım şubeyi bile yalan yazarım..Güngören Şubesine yolladım..Kuzenim alıp sizi arayacak...Derim..Falanca şubeye yolladım demem.. MNG çok para istedi Süat Kargoya verdim derim...Hangi şubeye yolladım.? .Takip no ?? ..Sana ne ?? Gitsin Güngören Sürat kargoda laptop arasın...Geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

hocam o zarf dolandiricinin eline geçerse bu kez öteki kargo sirketine gidip yine çalma ihtimali yok mu
    o arada dağıtıma çıkmıştır senin kargo ve ulaşması bir nebze daha zor şubeden almaya göre.

En garantilisi bugün gönderemem ,yarın gönderirim diyerek , o gün arkadaşına göndermek ve ertesi sabahta
    diğer kargo firması ile zarflama gönderisi yapıp alıcıya bildirmek ve yanlış yönlendirmek.
  • Geçen sene n11 den aldığımız iPhone 8 mng şubesinden Kargo dağıtıma çıkmadan şubeden sallama bir tc ile teslim alınmıştı. Şube sorumlusu kimlik gösterdiğini iddia ediyor ama kamera kaydı yok dediler muhtemelen gönderici adresinden telefon olduğunu anlayıp bir şekilde cukkaladılar . Nasıl bir iş birliği var bilmiyorum ama muhtemelen şubedeki eleman da işin içindeydi . savcılığa verdik firma telefonu yeniden gönderdi sigortalı gönderi yaptıkları için konu da böyle kapandı ama mng de bu işi yapan çete olduğu kesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yazdıklarıma çok kızacaksınız ama ülkenin teksas olduğunu ve artık aptal olmayıp kendi çabalarınızla kendinizi korumaya almanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Bu olay neredeyse 2 yıl olacak ve hergün başlığı açılıyor neredeyse. Ne aracıyı, nede ulaştırıcıyı nede kargoyu teslim alan kişiyi sıkıntıya sokacak herhangi bir yasal düzenleme yok. Kimsenin de umrunda değil. Bilgisayarın üstüne güzel bir soğuk su içmekten başkada yapacak bişeyiniz yok. Burayada yazmayın daha 1-2 hafta önce konusu vardı al o adam yazdıda ne oldu? Yine koşa koşa 15 bin tl'lik malı güvencesiz bir şekilde kargoya teslim etmişsiniz...
  • Kargo şirketleri bu açığı kargo teslim edilmeden hemen öncesinde telefona şifre yada onay sms ile çözebilirler. Ben sms i onaylarım karşıya bildirim düşer kargo bana verilir. Tabi bu işlerine gelmez orası ayrı mesele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmed159 A kullanıcısına yanıt
    daha 3 gun once forumda ayni konuyu okudum:) soguk su verin abime

• quote:

Orijinalden alıntı: aytac001

Kargo şirketleri bu açığı kargo teslim edilmeden hemen öncesinde telefona şifre yada onay sms ile çözebilirler. Ben sms i onaylarım karşıya bildirim düşer kargo bana verilir. Tabi bu işlerine gelmez orası ayrı mesele
    kargo şirketlerinin bu olayı çözecek sistemi geliştirmesi 1 hafta. hadi bir haftada test olsun 2 hafta. Ama kendilerinin ne kadar aç köpek firmalar olduğunu tahmin edemiyorsunuz şu anda. Hiç bir yasal yaptırımı olmadığı için kıllarını kıpırdatmayacaklar.
  • ups ve tnt harici tüm firmalarda olay bu şekilde işliyor. Görüntülerde kimlik sormuyorsalar gerekirse dava aç ama şartları nedir bilmek lazım tabiki.

• incubus İ kullanıcısına yanıt
    Valla bende hb den ürün aldım. Başkasına teslim etmişler bende itiraz ettim ürün bende değil dedim. Bana paramı hb yatırdı. Eğer kargo şirketi olsa ne olurdu bilemiyorum. Ha hb ile kargo şirketi nasıl anlaştı orası ayrı konu

• Geçmiş olsun

• Ptt kargo şube teslim en iyisi. Evrak olmadan vermiyorlar. Resmî kimlik hatta gönderi numarasını bile istiyorlar. 2 kademeli doğrulama. Mng aras sürat vs yi geçiyorum. Adamlar zaten burnundan soluyor. Günden bilmem kargo gelip gidiyor. Takibi zor, başından savıyor hemen.

• ahmed159 A kullanıcısına yanıt
    Kargo şubesinde çalışanın su cevabı çok saçma: “burda her gelenin kimliğine bakarsak kargoları bitiremeyiz miş, ula o zaman bankacılarda öyle yapsın, komalık sormadan mng, Aras, PTT kargo vb şirketlerin hesabından para ödesin, bankalarda kendilerini böyle savunsun, “her gelenin kimliğine baksak sırayı nasıl bitireceğiz desinler. Yuh ya! Böyle iş yapış şekli olmaz, valla ben bu kargo firmalarının Yetkilisi- sahibi olsam kesinlikle kimlik kontrolü ve imza almadan teslimatı yapmam. Hatta işi abartır western union vb para transfer sistemlerinde olduğu gibi parola sorarım, mesela kargo yollarım, elma diyen ve alıcı bölgeleri tutan kişi teslim alsın, diğer türlü şubede beklesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: GüvenlikMurat

Geçenlerde rx580 sattım kargo olmaz dedim. millet inatla kargo istiyor. ben istanbuldayım kartalda adam 30 dk lık mesafeye kargo istiyor. bunlar acaip çeteleşmiş. kargo ile alışveriş yapmayın. direk elden satın. bende elektronik sigara satıyordum bir ara kargo ile sıfır kapalı kutu gönderiyorum. adam bana bu ürün bozuk 2 el diyor. neler yaşadım. daha da kargo ile hiç bir ürün satmam
    Hocam kargo ile olur ama diyeceksiniz önce havale sonra kargo diye. Siz paranızı aldıktan sonra alici düşünsün gerisini. Zaten para almadan kargo yollamak kerizliktir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda buna benzer kaçıncı konu...
    Acaba diğerleri birşeyler elde edbildi mi yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içtiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dracarys41

forumda buna benzer kaçıncı konu...
    Acaba diğerleri birşeyler elde edbildi mi yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içtiler.
    birşey elde edebilselerdi, kargo firmaları bu işi 3 günde çözerdi...
  • Konuyu geçen gün gördüm, 2 gün önce amazondan verdiğim sipariş MNG ile geldi, beklememek için ve biraz da test amaçlı şubeden teslim aldım. Kimlik filan sormadan sadece tc mi sorup kargoyu verdi çalışan kadın. Yani burada çok büyük bir güvenlik açığı var. Asla başka şehirlere değerli eşyalarınızı kargo ile göndermeyin.

• burdan şu anlaşılıyor, değeri yüksek ürünlerde elden veya get kullanmak gerekli.
  • Artık klasikleşmiş bir dolandırma yöntemi. Profesyonelce yönetilmiş ve tıkır tıkır işlemiş. Dolandırıcıya takip numarası verirsen sonuçlarına katlanırsın.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.