Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kargo firmaları iyice çıldırdı artık. Pes doğrusu. Bu özgüven nereden geliyor acaba? Adalet karşısında bir sorumlulukları yok demekki ondan dolayı bunlar oluyor. Herkes öne çıkarsın. Ayrıca mağdur arkadaş Cimer'e de yazsın. Babalarının çiftliği değil bu ülke. İstedikleri gibi at koşturamazlar. Kargo şubesinde %99 kamera vardır. Resmen şark kurnazlığı yapıyor üçkağıtçı herifler..
  • Buna benzer çok konu duydum okudum. Yazıyı tam okumadım ama abi senin kargo takıp numarana bu şebeke nasıl ulaşıyor? Yada senin kuzenin ismine?? Sen mi söyledin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir avukata danışın. Dava açarak zararınızın bedelini kargo şirketinden tahsil edebilirsiniz. Bu konuda birçok emsal dava mevcut.
  • Kargo firmasının tek yapacağı tabi yaparsa kargoyu teslim etmeden önce alıcıyı cepten arayacak kargoyu teslim ediyoruz diye, alıcı zaten kendisi ise orada cebi çalar, başkası adına teslim alınıyorsa şayet alıcı kişi onay verirse alabilir daha basit bir çözüm yok. Tabi kargo firması alıcıyı ararsa
  • Aslında bu işin de, noter de ki para işinin de çözümleri çok basit.

Satıcı kargosunu kargoya teslim edecek. Kargo takip numarasını alacak.
    Kargo firması sadece alıcıya tek kullanımlık sms gönderecek. Kargo takip no veya isim ile falan teslimat olmayacak.
    Şubeye gittiğinde bu sms'i tam ve doğru şekilde görevliye okuyup, görevli de sisteme girdikten sonra kargo teslim edilecek.

Sms olmadığı takdirde, yanlış verildiği takdirde teslimat yapılmayacak.
    Ve şifre tek kullanımlık olacak tek bir telefon numarasına gönderilecek.

Şu sistemi yapmak entegre etmek 1 aylarını almaz gibi hissediyorum.
  • Benzerini Rkadaşım yaşadı bence ya kargo içinde çeteye çalışan personel var yada alıcı arkadaş elinde olan bilgiler ile gidip personelin yılgınlığından yararlanıyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belki yüzüncü benzer konu; hepsine de aynı cevabı kopyalayıp yapıştırıyorum.

Benzer sorunlar daha önce de oldu çözüm çok basit aslında, bu şekilde pahalı gönderimlerde SMS doğrulama seçeneği olmalı, teslim alacak kişi göndericinin vereceği SMS şifresini kuryeye söylemeden (Kurye sisteme girerek doğrulayacak) kargo teslim edilmemeli, çözüm bu kadar basit aynı bankaya giriyormuş gibi SMS ile ilerleyecek sistem, basit bir yazılım ile çözülür ama firmaların poposunu kaldırıp iş yapası yok, devlet de saldım çayıra mevlam gayıra şeklinde hareket ediyor, binlerce mağdur olmasına rağmen doğru düzgün bir mevzuat hazırlayıp yaptırım uygulamıyor, kes bakalım 10 milyon ceza kargo ya çözüm üretiyor mu üretmiyor mu görelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxcy

Bir avukata danışın. Dava açarak zararınızın bedelini kargo şirketinden tahsil edebilirsiniz. Bu konuda birçok emsal dava mevcut.
    Sorun şurda ama 2. El mal şahiti yok gönderdiği mal belki bozuk satsa 300 tl edecek belki piyasa değeri aynı değil bunu işde karşı taraf savunmada veriyor ve genelde takipsizlik çıkıyor örneğin arkadaş 14000 tl diyor mal değeri ama savcı bey bunu bilmez ahmet ali de bilmez belki 1000 liralıl leptop gönderdi satanda dolandırıcı gibi çok yargı örnekleri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balci1987 kullanıcısına yanıt
    O da hırsız

• Cok geçmiş olsun.

Benzer ilan açıp İstanbul'da böyle vaka olacağını hisseden biri kargonun vardığı şube önünde ekipçe nöbet tutması lazım. Sonra o kargoyu kim alıyor takip edip kargo elinde dışarı çıktığı an selamı vermek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim büyük geçmiş olsun aynı olay 2015 senesinde benim de başıma geldi iPhone 6 telefonumu kaptırdım bende istanbul’a gönderirken. Yurtiçi kargo idi. Dava ettim 6 ay içinde fatura tutarındaki paramı almıştım. Tabi piskolojik etkisi çok büyük. Tekrardan geçmiş olsun.

• Kaç kere oldu bu hırsızlık mevzusu ve hala akıllanmadı kargo firmaları! Kargo firmaları ile ortak mı çalışıyorlar bilmiyorum ama kargo %100 suçlu...
  • Bu tor gönderiler için ekstra ücretle birlikte alıcı ve gönderici kişilere karekod doğrulaması gönderiler ve teslim edilirken karekod doğrulaması yapılsa bı tık daha güvenli olabilir . Sonuçta sahte kimlik yapmak da kolay .( Sonuçta şube de ki kişi eline aldiginde kimlik gerçek mi sahteki bakmaz ki üzerinde isim TC varsa tamamdir fotoğrafa bakıp kimliği veren kişiye bile bakma )

• 3D Security mantıklı çözüm
  • fatihyellow F kullanıcısına yanıt
    hırsızlığın takibi için, takibe muhatap eşyanın değeri ya da vergi yönünden geçmişi önemsizdir. Taş bile çalınsa hırsızın bulunmsı şarttır. Günümüzde belki hırsızlık basite indiği için taşpşine düşmeyecektir ilgililer, ancak çalınan bir eşya varsa direk tepelenmek üzere hırsızın araştırılmasına başlanır.
  • Aragorns kullanıcısına yanıt
    avatarına şamarı vurduğum, en iyiye neden en kötü diyosun?
  • çok geçmiş olsun yazıyı okudum kaçırdıysam kusura bakmayın bu dolandırıcı şahıs sizin kuzeninizin kimlik bilgilerine nasıl ulaştı acaba sizmi yollamıştınız
  • Son iki haftada iki konu, diğer konu sahibi ile ulusal kanalların whatsapp ihbar hatlarına yazın ülke bilinçlensin ve mutlaka KVKK konusundan girin, belliki kargo şirketleri KVKK umursamıyor sizin bilgileriniz personelleri de olsa ilgili olmayan kişiler görebiliyor işlem yapabiliyor. Bu durum şuan kurumlara ağır maddi ve kişilere hapis cezası gerektiren bir durum
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sayesinde sonuca ulaşıp zararının karşılanmasını umuyorum. Bizim şirkete geldi bu dediğim kanun, bildiğin hoplatıyor. MNG'ye de aynısını yapacaktır. Burdan yürümelisin.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webco

Sorun şurda ama 2. El mal şahiti yok gönderdiği mal belki bozuk satsa 300 tl edecek belki piyasa değeri aynı değil bunu işde karşı taraf savunmada veriyor ve genelde takipsizlik çıkıyor örneğin arkadaş 14000 tl diyor mal değeri ama savcı bey bunu bilmez ahmet ali de bilmez belki 1000 liralıl leptop gönderdi satanda dolandırıcı gibi çok yargı örnekleri var

Alıntıları Göster
    İşte bu yüzden ürünü kargo firmasına teslim ederken ürün açıklama kısmına ne olduğu yazılmalı. Arkadaş burada ürünün ne olduğunu yazmış 2 Adet bilgisayar demiş ama yeterli değil. Sarı çizmeli mehmet oluyor. Tam model numarası yazılmalı. Böylece gerektiği takdirde bilirkişi ile laptopun piyasa fiyatı değerlendirilir.

Evet arkadaş karşı tarafa neden takip no vermiş, neden ürünü elden teslim etmemiş o bu v.s bir sürü şey söylenebilir ama ortada bir hırsızlık var gerisi önemsiz.Bir avukat aracılığı ile veya bireysel olarak savcılığa suç duyurusunda bulunursun, savcılık kamera kayıtlarını alır ve teslim alanlar yakalanır hatta işin içerisinde başka kişiler var ise yakalanan kişinin vereceği ifade ile onlarda enselenir ve olay biter. O kadarda muz cumhuriyeti değil burası.

En kötü şartlar altında avukata 1090tl en düşük vekalet ücreti parası ödersin, 14bin tl içinde katlanılır gayet buna. Davayı kazanırsan da zaten karşı taraf ödüyor vekalet ücretini.

Biz burada hırsızlığa odaklanmak yerine, satıcıya sen neden öyle sattın böyle sattın diyoruz.
    Adam sanki gece kapısı açık uyudu da, evime hırsız girmiş diye ağlıyor.
    Gayet gerekli adımları yapmış. Herkes çakal, cin olamaz. Kanunlarda bu yüzden var.

Bizim için önemli olan, arkadaş yazısını hukuki süreci başlattıktan sonra editlesin. Gelişmelerden haberdar etsin ve geç olmadan suç duyurusunda bulun. CİMER'den falan değil. Gidin en yakın adliyeye ve savcılığa başvurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 31 Aralık 2019; 9:35:29 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.