Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, aynı olay.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben m kafama takılan nokta şu ;
    dolandırıcı nasıl oluyurda kuzeninizin TC numarasını biliyor... yani asıl alıcının tc numarasına nasıl ulaştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun

14.000 TL internet den ürün satılır mı kimse demesin insanın ihtiyacı olunca malesef mecbur kalabiliyor
  • Gecmis olsun bu arada kargo calisani bakanlik ile ortak calissa dahi alicinin kimlik bilgilerini alici vermedikten sonra teslim sirasinds goremez cunku direk kagida imza karsiligi teslim ediyor yani yalan soylemisler size. Mernis uzerinden kontrol edebilmesi icin sisteme kisinin isim ve kimlik bilgilerini girip kpntrol etmesi lazim. yalan yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 hafta önce İzmir URLA'ya sipariş verdiğim HB'dan alınma ürünüm ARAS kargo tarafından şahsıma teslim edildi diye not düşülmesine rağmen kargo bana ulaşmadı ve kayboldu. HB geri ödeme yaptı ve ARAS kargo hakkında şikayette bulundum. Sizin bölgenizinde İZMİR-URLA olması, farklı kargo şirketleri dahi olsa kafaları karıştırmıyor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 30 Aralık 2019; 22:23:50 >
  • Sanırım polis bu tip kargo olayları ile uğraşmak istemiyor.

Kargoya saçma sapan ürünler verilir, alıcı şikayet eder ama değişen bir şey yok.

Kardeşim bu kargo şubelerinde kamera yok mu? Kargoyu alanı, kargoyu vereni bulmak çok mu zor? :)

Bu kargo hangi saatte verilmiş, hangi saatte alınmış kameradan takip edilebilir.
  • kargo takip numarasını adama neden yolladığını açıklayabilirmisin????
  • Kargo şirketinin kimliksiz ürün teslim etmesi yanlış da.. Dolandırıcı adam kimlik bilgilerini biliyorsa (ad, soyad, tckn) basit bir sahte kimlikle de teslim alabilirdi.

Hocam öncelikle geçmiş olsun, ancak kuzenine yolladığın kargonun takip numarasını 3. bir şahsa (dolandırıcıya) niçin verme gereği oluştu?

(çözüm olarak: adres dışında kargo teslimi durumunda, şubeden teslimde alıcının telefon numarasına doğrulama mesajı gidip kimliği doğrulamalı)

• Ayrıca şu var, olayı savcılığa taşıdıysanız eğer görüntü kayıtlarını savcılık elde edecek ve kargoyu teslim alan kişi kabak gibi belli olacak. Yakalandığı taktirde de cezaları belli zaten. Nasıl cesaret edebiliyorlar kameralar karşısında kargoyu teslim almaya.
  • Kamera kaydı varsa savcılık izniyle alınır o kayıtlar her türlü.

• diğer konudaki yorumumu paylaşmak isterim:

Öncelikle geçmiş olsun.

Sorun aslında şurada başlıyor. Ürünler gayet yeni modeller ve fiyat olarak da çok ucuz değiller.

Bu bedeldeki bir ürünü ikinci el olarak satarken aranızda herhangi bir güvence olmadan (belki vergi konusunda farklı faydanız olabilir), faturasız olarak satıyorsunuz.

Normalde bu ürünleri satarken fatura düzenlemeniz gerekir. %18 KDV ödemeniz gerekir.

Bu ticarette verginizi ödediğiniz için de bir devlet güvencesi doğar. Fakat bunu devreden çıkarttığınızdan iki adet telefon değil bir adet standart kargo paketi kaybolmuş şekilde muamele görebilirsiniz.

Bu gibi durumları yaşamamak adına ticari faaliyetleri kuralına uygun şekilde yapmayı öneririm. Faturanızı kesip gönderdiğinizde kişi size ödemeyi rahatlıkla yapar(veya bu bilinçte bir alıcı bulunabilir), siz de parasını aldığınız ürünün gönderimizi doğrudan kendisine yaparsınız.

Bu gibi risklere girmek istemiyorsanız da gider bir telefoncuya cüzi ücretlere satarsınız.

Tabii yaşanan olay üzücü karşıdaki kişinin savunulacak bir tarafı yok ancak vurguladığınız gibi ‘diğer insanlar da bu duruma düşmesin’ diyorsak bu işin doğrusu budur.

Ek olarak Mng kargonun bilgilerinizi bir başkasıyla paylaşması söz konusu değildir diye düşünüyorum. Dolandırıcı şahıs bölge de şubesi olan 3-4 kargoyu arayıp yakınınızın ismini verip kargom geldi mi diyebilir. Eğer bu bilginin paylaşılması sırasında(veya süreçte diğer aşamalarda) ekstra bir bilgi istense günümüzde Kargo gönderimleri oldukça yaygınlaşmışken tekrar duraksayabilir.

Tekrar geçmiş olsun, en kısa zamanda çözülmesi dileğiyle.

• Herşey bir yana kuzenine gönderdiğin ürünün takip numarasını güvenmediğin ve tanımadığın biri ile neden paylaştın anlam veremedim. Tamam MNG yerin dibine kadar haksız, lakin sizde bir okadar tedbirsiz davranmışsınız. az buz değil 12 bin tl den bahsediyorsunuz.kaldıki ben olsam kıllanır karşı tarafın dediği firma ile asla yollamazdım.

Ayrıca bütün kargo firmaları aynı şekilde çalışıyor. hiçbiri kimlik sormaz.çünki hakketen eskisi gibi değil kargolar dünya kadar eşya taşıyor ve yetiştiremiyorlar(bu onları haklı çıkarmaz ama sonuç böyle).
  • bilmiyordu bence.alırken kafadan sallamıştır
  • Adamlar dolandırıcı
    Siz get açmayarak ilk hatayı yaptınız
    Kargo şirketi hatalı ama kimliğe hiçbiri bakmıyor
    Polis ilgilenmez
    Mahkeme bakmaz bile
    Kimse ceza almaz.olan size oldu
    Kargoyu alan para cezasıyla kurtulur tabi yakalanırsa.
    Kimlik bilgilerini ise bütün firmalar,devlet kurumları bedavaya dağıtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazel Geri Dönüyor -- 30 Aralık 2019; 23:33:23 >
  • İlk başta yapman gereken araştırmayı en son yapmışsın. Geçmiş olsun.

• fatihyellow F kullanıcısına yanıt
    İkinci el üründe KDV yi doğuran bir olay yoktur,cihazı satın alınırken,KDV devlete bir kez ödenmiştir zaten,daha neyin vergisini ödeyecek adam..Ayrıca faturayı sadece firma yada şahıs işletmesi olursa kesebilir, ki orda bile tanımadığı müşteriye yine açık fatura kesemez,peşin çalışır.Yani arkadaşın bireysel haliyle fatura kesmesinin mümkünü yok,olsa bile hukuki güvencesi de yoktur ticari hayatta .

Burda yapılan yanlışlar..

Küçük ipuçları çok önemlidir,ticarette azıcık deneyiminiz varsa tuzaklara da kolay kolay düşmezsiniz...Misal bugünkü şartlarda birisi cebine 14 bini koyup, hem kardeşine hem kendisine alacağı bilgisayarı ikinci el sitelerinde arar mı, önce bunu düşünmeli..mantıklı düşündüğünüzde ilk ipucu işte size..hem kendine hem kardeşine PC alan pamuk abiler de çok çıkmaz gerçekte,bu da ikinci ipucudur.

Eğer aradaki meblağ büyükse riskte büyüktür haliyle..O yüzden olmazsa olmaz kuralların dışına çıkılmamalıdır..14 bin TL lik ikinci el bir ürün satıyorsan,watsaptan o şöyle dedi böyle dedi,inandım güvendim olmaz..
    Alıcıysan eğer geçersin hesaba parayı dersin..ya da bulunduğum şehirde gönderirsin yakınını alır dersin..tabi en az iki üç taraflı protokolu de yaparsın orada hemen..ki o protokol ileride çıkacak sorunlarda her şeyindir.
    Ülkedeki kargo şirketleri malum hiçbir derneğe, gruba bağlı olmadığı ve kimseye hesap vermedikleri için, genel de çiftlik gibi yönetilirler..Yani kapıya gelen kargoyu bile kimliksiz tespit ediyorlar bugün,ötesi yok..O yüzden kargo şirketlerine asla güvenilemez..Bir ihtimal farkı ödenip vip kargo seçenekleri bir tık daha güzel çalışıyor,belki değerlendirilebilir.
    Bunun dışında ülkedeki güvenli ödeme tarzı sistemlere de güvenmiyorum çünkü o işin de bir standardı yok maalesef...Yüksek tutardaki ürünler için geçerli tabi bu yazdıklarım..
    Ayrıca eğer bir alıcı ciddiyse zaten her türlü yolunu fırsatını bulur,aradaki sorunları çözer ve ürünü alır..Bunun dışındaki konularda girdiğiniz her aksiyon emin olun zararınızadır,geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 31 Aralık 2019; 0:27:54 >

• Öncelikle geçmis olsun. 2017 de benzer birseyi ben de ups ile yaşadım. 4-5 ay sürdü ama uğraşmaya değdi, fatura bedelini tahsil ettim. Kesinlikle pes etmeyin uğraşın. Mail, telefon, Sosyal Medya vs tüm mercileri kullanın.

• Zaten mng kargo en berbat kargo şirketi. En yakın sürede batmaları dileğiyle.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.