Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük geçmiş olsun; bu kaçıncı oldu okuduğum hatırlamıyorum. İnsanlar bedavadan para kazanmak için çabalıyor. Aşağlık reziller.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun ama başından belliymiş bence mng kargo diye ısrar etmiş. Bi kere internette 2. El satacaksan ya alıcı-satıcı yüz yüze görüşmeli ya da sahibinden gittigidiyor gibi sitelere %9 komisyon vererek kargolama yapmalısın. Başka türlü kargoya verim de satim olmaz yani nasıl güvenceksin? malının kıymetini bil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okuyunca 2-3 sene önce MNG kargo da başıma gelen bir olay aklıma geldi. Ben ürüne ulaştım ama kargocuların ne kadar vurdum duymaz olduğunu anladım.

Geçicic kullanım için 10 liralık bi mouse almıştım hb'dan. Gün içinde adrese gelmesi gerekirken gelen giden olmayınca şubeye gittim, çok yakındı zaten. Durumu anlattım dağıtımı yapan kişi de ordaydı "babanıza teslim ettim" dedi gevrek bir gülümse ile. Ben de direkt "iyi de benim babam öldü" dedim.

Şubeye yazın ortasında kış geldi içeride birden bi uğultu falan. Müdür direkt ordan belli bir yanlışlık oldu falan fişmekan kem küm, dağıtımı yapan kişi kutuyu sırf soyadımız aynı diye yan taraftaki emlak bürosuna bırakmış.

Orda çalışanda isme falan bakmadan patronundur deyip almış. Almış dememe bakmayın koymuş sehpanın üstüne gitmiş.

Neyse gittim büroya durumu anlattım eleman hemen verdi. Ya gittikten sonra baktım kutuya ismi tanıyamadım zaten dedi emlak bürosunda ki eleman da.

Bu da böyle bir anımdır MNG ile alakalı, bu arada peder bey yaşıyor. Ama tabi ki benimle birlikte değil yani onun kargoyu almasına falan imkan yok. Şubedekilerin kısa süreli kalp spazmı geçirmeleri güzel oldu...

• Hocam öncelikle geçmiş olsun.MNG kargo dan bugün benim başıma da bir olay geldi.İnternetten parfüm sipariş geçtim 2 adet , biri Set hhalindeydi set halinde olan geldi ama Armani Gio kapalı parfümü kargoya verildikten sonra , poşeti açıp içinden çalmışlar resmen.Sonra kim yaptıysa koli bantı çekip tekrar kapatmış gönderiyi.Satıcıyla konuştum yeni ürün gönderecek ama daha da MNG kargoyla bişey alıp göndermem.
  • Yüz yüze görmeden satış işi yaş artık iyice kokusunu aldılar gerisi gelecektir.
    Çözümü de yok senin ne gönderdiğin belli değil sistem çift taraflı suistimale çok açık.
    Devlet bu durumda firmaların yanında olacaktır her zaman ki gibi.
    Fırsat kovalayıp millete 2.elde kakalama devri bitiyor gibi.
  • Böyle bir rezillik olamaz hem biz bu şirketlere güvenip eşyalarımızı bi yere götürmeleri için onlara emanet edelim hem de onlar bu güveni hiçe sayıp bizim için çok önemli eşyaların çalınmasına sebep olsunlar ve bunu telafi etmek için tek yol mahkeme olsun(ne yazıkki bu da bir kaç ayda sonuçlanmıyor). Yazıklar olsun gerçekten mahkemeye bile gerek olmadan gerekli ispatlar yapıldıktan sonra şirketin bunu karşılaması gerekirki tekrar onlara güvenebilelim.MNG de artık benim için bitmiştir.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    hocam tanzim talebinde bulanacak, şirket bu arkadaştan dilekçe isteyecek, dilekçeye yazacak paket içeriğinin toplam tutarını o tutarı ödeyecek kargo şirketi. elinde faturası, toplam tutarı kanıtlayabilecek bir şey varsa daha da hızlanır olay.
  • Biri özetleyebilir mi?

Aras kargo konusunda ki aynı olay mı?
  • Suç %50 %50 üstadım. Kargo çalışanı kimlik kontrolü yapmadan kargoyu teslim etmemeliydi. Sizin üzerinize düşen suç payı ise kargo bilgisini h tanımadığınız birisiyle paylaşmanız. Kargo bilgisi yalnızca kuzenim dediğiniz kişide olacak, alıcı kuzeniniz ile ürün kargodan kendisime ulaştıktan sonra cihazları onaylayacak. Bununla ilgili çok fazla dolandırıcılık haberi gördüm. Bu yöntemi çok kullanıyorlar. Kuzeninize gönderdiğiniz kargonun bilgisini rastgele bir adamla paylaşırsanız, çok muhteşem kalifiye eleman çalıştıran kargo şirketlerimiz de bu denli saçma bir olaya imza atmaktan çekinmez. Neticede onlar da takip no bildiğine göre ürün kendisinin diye düşünmüştür. Kimse rüyasında görmüyor gelen kargonun takip numarasını.. geçmiş olsun. Yerinizde olsam savcılığa giderim üşenmem. Adamın yaptığı hırsızlık. Kargo için de her yere şikayette bulunun.

• Günümüzde hiçbir kargo şirketine güven kalmadı malisef. Teslimat,taşıma,paketleme, vs. Son zamanlardada bu kaybolan gönderiler çoğalmaya başladı hayırlısı bakalım. Çok geçmiş olsun.

• Bence kamera görüntüleri incelenmesi gerek tam tersine kargo şirketi de dolandirilmak isteniyor olabilir. İse yaramaz bir bilgisayar gönder çalındı de tazmina iste. Yıllardır internet alışverişi yaparız böyle bir şey başıma gelmedi..

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Kargonun uzerinde essek gibi Dell Laptop yaziyor herkesin elinde smart telefon var acip modeline bakmistir 6bnin 7 bin piyasasi var cebe indirmistir olay bu kadar basit dostum keske gonderirken kutuya kirilacak esya tava filan yazsaydin ve marka olan yeri kapatsaydin kotu olmus bizim surada 100TL'miz gidince dunyayi ayaga kaldiriyoruz. Birde karsidakinin sozune uymasaydin keske belliki icine sinmemis kargo ile gondermek umarim parani alirsin
  • Arkadaşım E ticaret yapan biri olarak MNG kargo ile çalışıyorum. Bu gün kargoya gidiyordumki kız arkadaşım satın aldıgi urunu mng teslim etmemis benden gitmisken subeden urununu almami istedi, Yıllardır tanıdgım iş yaptıgım insanlar abi sana bu kargoyu veremeyiz diyip gönderdiler... Bu İşin peşini sakın bırakma Ordaki serefsizlerin işlerini düzgun yapmadiklarindan Sen magduriyet yaşıyorsun. Senin kuzenin adına verilmiş kargoyu Bir başkası kuzeninin tc sini söylerek nasıl alsin hic tanimadgin bir adama senin de kuzeninin tc si vericegini dusunmuyorum. Saldır bırakma yapış yakalarına Özellikle şube mudürünün !!!

• bu dolandırıcılık şekli, son zamanlarda çok duyulmaya başladı bu tarz dolandırılan arkadaşlar tarafından daha önce defalarca forumda konu açılmıştır ama siz görmemişsiniz demek ki geçmiş olsun, umarım kargo şirketi zararınızı karşılar çok can sıkıcı bir durum, bu tarz kargo dolandırıcılığı defalarca olmuştur ama kargo şirketleri halen bir önlem alabilmiş değil, bence alıcının cep telefonuna gönderecekleri kargo güvenlik pin koduyla ve kimliği gördükten sonra kargoyu teslim etmeleri gerekir, bu şekilde daha güvenilir bir teslimat gerçekleşir ama kargo şirketlerinin umrunda bile değil 2 senedir bu dolandırıcılık şekliyle kaç kişinin canı yanmıştır kim bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uğurkaptan -- 30 Aralık 2019; 20:11:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Umarım buradaki suçlulara büyük bir ceza kesilir

• Daniskası diğer şirketlerde meydana gelen bu tip olaylar için neden MNG ismi hedef??? Yani diğerlerinin %1i kadar bu tip bir olayın yaşandığı bir firma hedef seçilerek,asıl suçlular mı korunuyor??

Ben birçok problem yaşadım. MNgde değil. Ancak MNG çalışanı hiç ummadığım bir bayan bir kazık atmıştı ki bulunduğu yerden alınmış.

Saygıdeğer forumdaşımız; yaşadıklarınıza üzülüyoruz ancak, her bilgiyi karşı tarafa verdikten sonra neden daha bilgi sızdıran bir kargo elemanı arıyorsunuz? Sizin bilgisayarınızdan da alınmış olabilir bilgiler, kuzeniniz ve ya kargo firmasının da.

BU tip 10bin liralık kçük bir kargo paketi için; özel yöntemleri siz üretmelisiniz. Çünkü kargo firmasına geen kimlik de taklit edebilir her türlü dalavereyi de çevireilir. Dediğiniz gibi kargo firmasndan birisini de ayartabilir. Mesela siz paketin her tarafına çalınma riskini ifade eden yazılar yazarak bantlayablirdiniz. BU tip büyükyazılmış uyarılar otokontrol sağlar ve kargo teslim edecek kişinin bakışlarını bile değiştirir.

sigortası yok muydu??? Telefon ihbarlı, vip yollayamaz mıydınız? Ek bir not ekleterek çalınma riskini beyan edebilirdiniz. Hatta teslim şubesini arayarak bu kargoda bir hırsızlık yaşanabileceğini, kuzeninizin geleceği saai ve telefonu bildirebilirdiniz.

Kargoların nasıl çalıştıını ve ne karmaşada olduğunu düşünürseniz, bu tip ek yöntemler üretmeliler ve göndericiler de kargo kıymetni beyan ederek arttırılmış önelem uygulanmasını sağlayabilriler.

• e-devlet üzerinden hazineye şikayette bulunun.
  • Seninleyiz hocam.

Destek...

• Arkadaşlar bu durum sadece mng veya arasa özel değil uos kargo bile aynısını yapıyor, aldığım ürünü bana sormadan başka birine teslim etmişler vede utanöadan sisteme alıcı olarak benim adımı girmişler, eğer bir sorun yaşasaydım bakın biz size teslim ettik diyerek sıyrılacaklardı, şubeye gidip nasıl bana sormadan başka birine teslşm edersiniz diye sorunca hep yapıyoruz sıkıntı olmuyor diye cevap verdiler, koskoca dünya devi ups kargo bu cevabı veriyor

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.