Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 15 dakika önce ortaköy şubesinden kargomu aldım . İsim soyisim verdim aldım geldim. Ne kimlik soran var ne başka bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 30 Aralık 2019; 14:7:4 >
  • geçmiş olsun, hangi kargo firması olursa olsun çalışan personelde çürük varsa böyle olayların gerçekleşmesi normal, sizin cihazınız çoktan ölü fiyattan satılıp belkide parçalarına ayrıldı. Rabbimden dileğim kimsenin başına bu ve buna benzer olaylar getirmesin...
  • Biz konuyu yukarı taşırız yarın kargo şirketi parasını ödeyip konuyu sildirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırıcıya neden Kargo takip numarasını verdiniz ki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • twitterda atavrattroll Ruling var ona yazdınız mı ?

• careemm kullanıcısına yanıt
    Muhatabın Amazon Türkiye olur onlar da büyük ihtimalle zararı karşılarlar yeni ürün yollar veya para iadesi yaparlar.

• Geçmiş olsun. Umarım mağduriyetiniz giderilir.
  • Bu gibi konular beni korkutuyor. Büyük geçmiş olsun hocam.

• Linkedln üzerinden bütün kargo çalışanlarına bu konuyu ilettim. Organize olup burayı istila edebilirler yine de şimdiden buraya yazayım dedim.
  • Rapid Step kullanıcısına yanıt
    evet mesaj attım kendisine. Mesajlara bakıyor mu bilmiyorum.
  • dolandırma yöntemi aynı, aynı olmasına da..
    satış yöntemi de aynı. bana garip gelen de bu.
    kuzen, arkadaş, yakın akraba.. kargo bunlara gönderiliyor. kargo alıcıya ulaşmadan cımbızla çekilip alınıyor.
    senaryoyu ne kargo şirketleri ne de dolandırıcılar değiştiriyor.. o zaman mağdur olmamak için siz değiştirin senaryoyu.
    tabi ki suçlu sizsiniz demiyorum, ama uyanık olun diyorum.
  • Geçen ay mng ile mikser gelecekti bana, takibe baktım teslim alındı görünüyor. Aradım eşimi sen mi aldın dedim, yoo diyor. E diyorum bu kime teslim edildi ara mngyi. Kuryenin telefonu almış aramış, iş yerine verdiğimiz adreste benle aynı isimde birine vermiş kargoyu. Kargoyu alan da oğluna geldiğini sanıp soyada bakmamış, baktıktan sonra kurye çoktan gitmiş zaten. Eşim kuryenin söylemesiyle alıyor kargosunu.
    Hadi bir şekilde ürünü aldık ama ürün gittigidiyordan gelmişti. Ürünü bulamasak nolcak?
    Alan kim görünüyor?
    -pcwolf28
    Ürün nerde?
    Bize ulaşmadı.
    Eee kime derdimizi anlatacaz?

Bir kere de arastan kargo gelmişti tuvalet kağıdı almıştık bf dönemi, kapı çaldı açtım kapıyı kargocu attı kargoyu evin içine gitti.
    Başka bir zaman da iş yerime gelen kargonun teslim edildiğini gördüm ve sekreter kargomun geldiğini söyledi, teslim alan yine pcwolf28.
    Adamlar teslimatı başkasına yaptığı halde bizim ismimizle teslim edildiğini yazıyor. Ulan ben erkeğim, teslim ettiğin kadın, ordan bari isim al sor bişey yap.
    Kargocular epey berbatlaştı bu aralar...

• kargo firmaları kimlik görmeden teslimat yapmaz. 3. şahıslara teslimat yapmaz. kargo alıcısı firma iste kaşe veya yetki belgesi olmayan kişilere teslimat yapmaz.olay tamamen o şubede çalışan kişilerin basiretsizliği. kargo şirketinin kimlik bilgilerine ulaşması gibi bir olay da yok. daha önce sistemde kaydın var ise bilgilerini görebilir. muhtemelen kargoyu sabah almaya gelen elaman'' kimliğini evde unuttuğunu, gönderi kodu olduğunu, paketin içeriğini de biliyorum şu gelecek'' gibi laflar edip paketi teslim aldı. kargonun teslimatını yapan elaman da suçlu olduğunu bildiği için sistemden kuzeninin kaydına bakıp tc'sini teslimat kağıdına sonradan yazmıştır. ve sana da tc numarasının doğru olması yeterli tarzı bahaneler uydurmuş.kargo işinde öyle bir olay yok, çalışan kendini kurtarmak için onu söylüyor. bu olay dışında kargosunu kimlik göstermeden teslim alan arkadaşlar kargoyu teslimat yapan çalışanı bölge müdürlüğüne şikayet ederse hakkında tutanak tutulur, savunması istenir.

senin yapman gereken şey şubeyle uğraşmayıp, genel müdürlüğü arayıp kargonun nasıl kimlik görmeden, 3. kişilere teslimatının yapıldığını sormak. kargoyu gönderirken içeriğini belirtip, yazdırmışsan kuruşu kuruşuna alırsın paranı.

bu kargo firmaları milyon dolarlar kazanan şirketler. burada ezbere konuşanlara bakıp koskoca şirketlere organize çete muamelesi yapmak biraz komik. şirketlerin kesin kanunları var. 3. şahıslara teslimatı yasak olduğu belirtiyor herifler sürekli. bazı işgüzar çalışanlar müşteriyle tartışma çıkmaması için uymuyor bu kurala. bizim şubede her gün onlarca tartışma çıkıyor bu olay yüzünden. yok sen kimsin bana kimlik soruyorsun, tc numaramı niye ben sana veriyim vs tarzında. özellikle bürokratik kesimden kimlik istediğinde anasına sövmüşsün gibi muamele yapıyor.

her gün kargosunu almak için sevgilisini, arkadaşını gönderenler oluyor. 10 liralık ucuz elbise dahi olsa bizim şube bunlara da teslimat yapmıyor. ama bu yuzden sureklı tartışma, küfürleşme oluyor bız bunlara rağmen yapmıyoruz. yaptık diyelim, şikayet geldiğinde savunmamız alınıyor.

ha biz alıştık kavgaya, gürültüye. bu toplumun geneli hasta çünkü. kendi işi görülsün de nasıl görünürse görünsün onun derdinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychotolga -- 30 Aralık 2019; 15:13:3 >

• Bütün kargo firmaları zıvanadan çıkmış durumda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evime başkası adına gelen bir kargo getirildi. Bende kargo bekliyordum, bana gelen bir kargo olduğunu sandığım için aldım direkt. Meğer kargo benden önce adreste oturan kişiye aitmiş. Fark edince Aras kargoyu aradım. Gelip teslim alacağız dediler 2 gün geçti adrese ne gelen var ne soran. Kimse mağdur olmasın diye kendim vakit ayırıp kargoya teslim etmek zorunda kaldım. Teslim ettiğime dair de yazılı bir kağıt aldım. Çünkü bunlar kargoyu çok Eminim gerçek alıcıya ulaştırmadılar. Şaka gibiler

• Parayi almadan kargoyu yollamis magdurum diyoe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde e-ticaret, online alışveriş vb inanılmaz gelişti. Fakat kargo şirketleri kendini geliştiremedi. Az paraya çok iş yapan vasıfsız çalışanların yoğun olduğu bu sektöre devlet müdahalesi şart oldu. Aksi halde bu tarz vakalar artarak devam edecek.

Şu an ülkemizde en kötü yönetilen/yönetilemeyen kurum hangileri diye sorsanız kargo şirketleri derim. Ups, Dhl gibi global firmalar hariç tabi :) Fakat el mahkum bunlardan biriyle çalışmak durumundayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Parayi almadan kargoyu yollamis magdurum diyoe
    Kargoyu kuzenine yollamış alıcıya değil!!!!!!!!!!
  • Hocam geçmiş olsun, umarım hakkınızı en kısa sürede alabilirsiniz. Gelişmeleri de buraya yazıp güncellerseniz, sevinirim

• deleted

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matenon -- 10 Şubat 2021; 16:44:42 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.