Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madrid2017

Ptt kullanın ptt kimliksiz vermiyor.
    Güldürme beni geçen ptt kargo getirdi evde yokum aradı beni dedim abi daire kapısına bırak kimse almaz tamam dedi :) eve geldiğimde kargom duruyordu yerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webco

Güldürme beni geçen ptt kargo getirdi evde yokum aradı beni dedim abi daire kapısına bırak kimse almaz tamam dedi :) eve geldiğimde kargom duruyordu yerinde

Alıntıları Göster
    Trajikomik

• Öncelikle geçmiş olsun. Keşke yollamadan önce bir araştırma yapsaydınız. Ayrıca;

1- Bu olay ilk defa yaşanmadı ve yüksek ihtimalle içeriden birileri var hocam ve sanırım bu çete içeriden bazı kişiler ile anlaşıyor. Bu durum ise şunları ortaya koyuyor
    - Ya Kargo firmalarının da kendi içinde açığı var ki bu çok kötü, zira bu sefer müdürün dahi bunun içinde olma ihtimali var.
    - Yada sadece birkaç çalışan ile anlaşılıp ondan alınıyor.
    - Yada en kötüsü içeriden kimsenin haberi yok ve malesef gelişi güzel dağıtım oluyor
    2- Başka bir nokta ise, Malesef kargo firmalarında çalışan insanlar düşük gelirli ve çalışmasıda geliri kadar oluyor. Ya önemsemiyor yada söve söve bu işi yapıyor veya kızıyor başka gelir kapılarına bakıyor ki bu sizin başınıza gelen gibi.
    3- Mesela Tc numaranız sızmış olsa veya birşekilde elde edilmiş olsa ki bu içeriden olabilir. Başka birşekildede olabilir. Burada ise ;
    - TC nizi bu firmalara yanlış girmiş olsanız başka bir noktada belki başka bir kargonuzda sıkıntı oluşacak mesela bu yolladığınız kargo gibi.
    - Vermeseniz bu seferde sıkıntı çıkarıyorlar.

Son olarak benim başıma geleni anlatayım.

Ben bir dizüstü satmaya niyetlendim fiyatı 20000 (yirmibin) TL değerinde, adamın beri beni aradı. Numarasını size özelden atayım. Sonra istanbulda tanıdığınız varmı diye sordu. Önce o zor olur diye yok dedim. Sonra okuyan kardeşim olduğunu söyledim. Başımın etini yedi hocam şöyle yapalım böyle yapalım diye. Sonra bende kendim geliyorum hocam yüzyüze görüşelim dedim ses soluk kesildi. Ki pazarlık bile yapmadı adam.

Size özelden benimle görüşen numarayı atayım.

• bir upta benden. artık kalıcı önlem alınmasını istiyoruz
  • geçmiş olsun. kargolar harbiden çok sorumsuz
  • Geçenlerde rx580 sattım kargo olmaz dedim. millet inatla kargo istiyor. ben istanbuldayım kartalda adam 30 dk lık mesafeye kargo istiyor. bunlar acaip çeteleşmiş. kargo ile alışveriş yapmayın. direk elden satın. bende elektronik sigara satıyordum bir ara kargo ile sıfır kapalı kutu gönderiyorum. adam bana bu ürün bozuk 2 el diyor. neler yaşadım. daha da kargo ile hiç bir ürün satmam
  • Çok büyük geçmiş olsun. bu yüzden hayatta önce parayı almadan satış yapmıyorum, güven sorunu olan gider başkasından alır yada gelir elden teslim alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 30 Aralık 2019; 13:0:32 >
  • hangi kargo şirketiyle göndereceğini bilmemesi lazım dolandırıcının

ayrıca hangi şubeye gönderdiğini nerden biliyor bu eleman
    kargo takip numarasını mı verdin elemana şubeye gidip alıyor

sen kuzenin istanbulda nerde oturduğunuda söyledin kesin elemanda çaktı o bölgedeki şubelere gitti.
  • Israrla sizi MNG Kargo ya yönlendirmesinden de belli oluyor ki kargo firması içerisinde bilgi sızdıran bir elemanları var, Sizin adınızı soyadınızı bildikten ve hangi şehirden gönderim yapacağınız bilindikten sonra kargo firması içerideki eleman sayesinde kısa bir araştırmada tüm tüm kargo ve alıcı bilgileriniz bu sahtekarlara bildirilir bu kadar net.
  • aynı bilgisayarı ben 5750 ye satamadım, yine kargoyla istediler göndermedim. o bilgisayarın piyasası 5500 falan.
  • olay ne olur çözümü ne olur bilemem ama ben kargoya hayatta bu kadar değerli birşey vermezdim
    uçakla atlayıp gidilse 300 lira oluyor allah bilir kargo ne kadar aldı kargo bu taşımadan birde
    böyle önemli olaylarda zaman kaybı yaşayıp mantıksızda olsa uçakla kendinizin vermesini önerebilirim benim gibi yapan yoktur büyük ihtimalle
  • Bu kargo şirketlerinden herşey beklenir.
    Geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya burda bildiğin organize suç şebekesi var polis ne halt ediyor, dolandırılan milletvekili çocugu olsa çoktan bulunduydu bunu yapanlar. Böyle işin böyle düzenin ...............................................
  • Hic bir kargo kimliksiz vermiyor nerden cikariyorlar tcle verildini :) hangi kargoya gitsem kimlik istiyor benden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Letgoda devam ediyorlar ayni taktiğe dikkat
    DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun.

• tek bir kuralınız olursa dolandılmazsınız çok basit arkadaşlar.

Önce parayı göreceksin sonra malı vereceksin.

Sırf birine 250 500 fazla okutuyorum diye türkiyede bu yollara girilmez.

Hele laptop asla vermem elimde çürüsün daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene önce MNG ile yaşadığım olay için;

https://forum.donanimhaber.com/2014-mng-kargo-rezaleti--141371815#141371955

• Önclelikle geçmiş olsun ve bu konuya devletin bir el atması ve bir zorunluluk getirmesi şart.
    Aslında çözüm de çok basit. Bir karekod ve bir şifre yollayacaksın alıcıya ve bu karekodu okutmadan kargo teslimatı yapılmayacak. Ve bu kod da alıcının telefonuna gidecek. Sonrasında da alıcı bunu istediği kişiye de yollayabilecek yani örneğin şirketine gelen kargoyu şirketinde gelen a kişisi alabilir diyorsa a kişisine bu karekodu veya işte eski telefonlu biri için de şifreyi yollayacaksın ve ve olay kapanacak.

Yapılması geliştirilmesi sistemin entegre edilmesi bu kadar basit bir sistemi bu kadar zorlamanın ne mantığı var ?Bu kadar insanı zora sokmanın ne mantığı var inan anlamıyorum.

Buna benzer Noterlerde de geliştirilmesi gereken sistemler var mesela al sat sırasında.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.