Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UPS gibi sağlam kargolardan şaşmayacaksınız.Biraz tuzlu ama 5-6 bin liralık mal gönderiyorsanız bence antin kuntin kargolarla göndermeyin.
  • Geçmiş olsun, ben Türkiyede kimseye güvenmem. Beni bu olay şaşırtmadı.

Yalnız anlamadığım, sen nasıl oluyorda koliyi bu şekilde teslim ediyorsun? Açık açık Dell diz üstü bilgisayar olduğu belli, size tavsiyem bu tür ürünlerinin üzerine başka birşeyle kapatmanız. Bu şekilde ürün göndermek MNGyı boşverin hepsiyle riskli. Hata burda başlıyor.

Hollandada kargoyla ürünler kesinlikle böyle açık açık teslm edilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardedim bu tür vakalar son zamanda arttı lütfen dikkatli olun bu ahlak uyoksunları bir zâftan yararlanıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay be

• pikalos kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle organizeler

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Neredeyse her hafta buna benzer başlıklar görüyorum farklı yerlerde.
    Çok popüler olan bir dolandırma yöntemi haline geldi.
    Bana olay kendini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan hırsızların olayı hatırlattı.
    Satıcı arkadaşta ürünlerine alıcı çıktığı için fırsatı kaçırmak istememesi normal.
  • Sosyal medya tazminat konusunda yardımcı olmaz. Gidip savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın sonra davamızı açıp bekleyeceksiniz maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılabilecek en güzel tavsiye sizin için maddi ve manevi değeri olan ve sonucunda çok üzüleceğiniz hiçbir şeyi bu saçma salak kargo firmaları ile göndermeyin. Ya elden teslim edin yada elden teslim edin maalesef durum bu.

• Tamamını okuyamadım ama aynı yöntemle bir forumdaşımızın da iPhone X model telefonu yok edilmişti.

• 100 kere söylüyoruz şu kargo işlerine alıcıya söylemeyin gizlice sadece sizin bildiğiniz firmadan özellikle ptt devlet markasından yollayın diye ama hala yok adam demiş mngyle yollayın yok şu saatte yollayın hepsini söylemişsin adama. Artı olarak ismi de farklı gönderin ki sizin isminizle aratıp kargoyu almasınlar

• Yani bu olay kaç kez yaşandı sahibinden.com da bu tarz olaylara kaç kez denk geldik. 2. el alışverişlerde asla yüz yüze görüşmeden ATM ye gidip ya da havale olarak hesabıma para yatmadan alışveriş yapmam.
  • milletin alın parasına çökenin kefen parası hastane parası olsun.
  • Birkaç hafta önce arkadaşıma bir paket gönderdim. Paket varış şubesine ulaştıktan sonra 3 gün bekletilmesi gerekirken sadece 1,5 - 2 gün bekletip geri yollamışlar. Bunun sonucunda 35 lira olan kargo faturası bana 52 liraya patladı ve bunu yapan MNG Kargo dur

• ne kadar kötü olsada kimlik görmeden teslim etmeme konusunda en sağlamı ptt kargo galiba
  • Bu MNG Kargo yıllar önce kutusu her yerinden bantlanmış olduğu ifade edilen masaüstü bilgisayar kasası içinden RAM çalacak kadar şerefsiz çalışanlara sahip. Bilgisayarı aldığım firmanın deposuna girip RAMleri bile saymıştım. Adamların stokları tam. Kargocuya soruyorsun biz paketi kapalı alıp kapalı teslim ederiz. (Açıp içinden alacağını aldıktan sonra kapatarak...) Kamera kaydı istersin yasal yolla alabilirsin. O dönem çalıştığım işyeri kameralarını teslimatta inceledim, zira tüm kargolar aynı noktada güvenlik nedeni ile teslim alınır ve iş çıkışı ilgilisine telsim edilirdi. Ama kutunun açık-kapalı olması belli olmuyordu. Kutuyu arkadaşımla beraber açıp parça kontrolü yaparken fark ettik ama hiçbir sonuç elde edemedim.
    https://mngkargo.tr.gg/ böyle de bir site oluşturmuştum. Hala kapanmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanX -- 30 Aralık 2019; 10:13:30 >

• Anlaşılan bu tür gönderimler yapmak zorunda kalırsak bi arkadaş vasitasiyla gönderim yapmak daha mantıklı. Karşıdaki kişinin hiç haberi olmayan 3. Şahısin adı numarasını bilmesi mümkün değil diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için alıcı isminizi biliyorsa kendi isminiz adına göndermeyin bi akrabanızın adına gönderim yapın kargoyu alacak arkadaşınızın da ismini paylaşmayın ulaşınca sizi arayıcak deyin ve kargo şirketini hele hele takip noyu kesinlikle vermeyin hiç bir sıkıntı olmaz bence bu şekilde çünkü alıcının elinde kargoya ulaşabilecek herhangi bir veri olmaz @ahmed159

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortnite30 -- 30 Aralık 2019; 10:26:19 >
  • Ya bırak herhangi bir eşyayı benim pasaportum + ehliyetim bile PTT tarafından çalıştığım işyerindeki birine teslim edilmişti Adamların tek yaptığı falan filan kişi burada mı ? Cevap evet ise şuraya imzalayın hadi by. Verdiği şeyin ne olduğu çok mühim değil yani.
  • Her gün yaşanan olaylar. Defalarca konusu açıldı. yazık olmuş. geçmiş olsun
  • Öncelikle geçmiş olsun. umarım En kısa sürede çözüme ulaşırsınız.

Buna benzer kargo dolandırıcılık konuların çoğunu okudum ve hepsinde aynı olay var satıcı ve alıcı başka şehirde ve bence yapılan en büyük hata alıcı olarak iletişime geçen insanların dediklerinin yapılması. Benim merak ettiğim konu şu siz alıcı olmadan yani siz ürünü kuzeninize kendi isteğinizle kimsenin bilgisi olmadan yollasaydınız böyle bir çalınma olayı olur muydu? Ya da oldu mu? Eğer bu şekilde bir çalınma olayı olmadıysa bana göre dolandırıcının başı şubede çalışan kargoculardır. Bu adamlar içerden bilgi almadan bu kadar kolay çalamazlar. İçerde çalışan o orospu çocuğundan bilgi çalıp ellerini kollanırı sallıyorlar dışarıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.