Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: realgs

bundan sonra benzer gönderi yapacak kişilere uyarım, tanıdığınıza X kargo firması ile malzemeyi gönderin.
    Y kargo firması ile de bir zarf gönderin,bunun takip numarasını alıcıya iletin.Adam boş zarf olan kargoyu takibe alsın ve sizin asıl gönderiniz diğer kargo firması ile rahatça tanıdığınıza ulaşsın.
    Yani dolandırıcıyı değersiz bir gönderim ile yemleyin.
    Hocam her ne kadar dediğiniz %100 güvenli de olsa bu kargo şirketleri sizin malınıza acımıyor. Ordan oraya fırlatıyorlar.

Misal inventusdan ürün aldın sana gelene kadar ürün kırıldı vs inventus malının arkasında olur muhatap bulursun kendine yalnız kalmazsın ve seni kesinlikle mağdur etmez.

Ancak bizim gibi vergi mükellefi olmayan biri 0 ürün bile satsa fatura yok sigorta yok bir firma değil yani yaptırım gücü zayıf.

Haliyle kargo görevlisi teslim edip çekip gidiyor içini açıyım çalıştırıyım bile diyemiyorsun.

Velev ki bozuk çıktı veya hasar almış sonra uğraş dur yok kargoda bozuk çıktı yok zaten bozuktu vs vs vs.

O yüzden en güvenli alışveriş bana göre 0 ürün alırken karşımızda bir firma bulmak(bırak onlar uğraşsın bozulsa da kırılsa da) çünkü seni mağdur edip müşteri kaybetmek istemezler sosyal medyada firmasının zan altında kalmasını istemezler. Onun dışında şahıslar arasında her zaman elden alışveriş sakın sakın kargoyla bu denli ürün göndermeyin gelmez gelmez sizin başıniza gelir onlar arkadaşına para gönderip elden alsın para da havaleyle bozulacak kırılacak değil başına bisey gelme durumu yok ama kargo her zaman sorun.

Şahıslar arası alışverişte mutlaka yüzyuze teslim önemli kurumsal olduğunda ise istersen uçak kargoyla gemiyle al hiç sorun olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Başka bir profilden açıp benzer değerli bir ürün ilanı, aynı numara arayana kadar beklenip, Şube de nöbet tutulsa, yine eleman gelip almaya çalıştığı sırada yakalanabilir.

Kaybettiğiniz miktar büyük geçmiş olsun. Şube müdürü dürüst birisi değil ya sıyrılmaya çalışıyor sizin mağduriyetinizi göze alıp bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor yada işin içerisinde. Başka açıklaması yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Maalesef bu tür dolandırıcılık olayları yayıldı. Bence bu iş içerideki elemanların aracılığı ile yapiliyor bir de sürekli kimlik demişsiniz ben eminim kimlik isteseler aynı çete sahte kimlik çıkarıp yoluna devam ederler. Kargo firmaları kendine çeki düzen verene kadar en iyisi bulunduğun sehirde yüz yüze alış veris

• Bu arada alıcıya hiç ulaşabildiniz mi

• konuyu öne çıkarmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden geçmiş olsun
  • Cok geçmiş olsun.

Yalniz benim dikkatimi ceken bir durum oldu.Tam sonuna kadar okumadim yaziyi.Bir yeri gorunce aklima takildi..

Alici kargoyu alirken kimlik kontrol etmiyorlar buraya kadar tamam diyelim.E ama siz alici olarak kuzeninize yollamissiniz?

Yani demek istedigim o sahtekar dolandirici herif alırken tc kimlik söylüyor olabilir ve akabinde ürünler veriliyor olabilir lakin kuzeninizin tc kimligini nasil bulduda kargoya soyledi?Bunu sizin iletmis olacağınızi sanmiyorum.yani en fazla kuzeninizin adını soyadini verirsiniz elden alisverisi yaparlar istanbulda.tc sini vermezsiniz.

Ben kargo firmasininda bu isin icinde olduğu kanaatindeyim..

• Allah kahretsin bunları. Yeter ulan bu kaçıncı be. Bu nedir ya? Beyler artık kargo falan yollamayın olum bir yere

• Bakın filmde bile kimlik sormuyorlar.
    Ezelyoutube
    Ezel - Ezel 64.Bölüm | Güzel Günler - HD
    https://www.youtube.com/watch?v=TodXUxWs5UM&feature=youtu.be&t=2027
  • Çok geçmiş olsun.
    Bir de bazı alışveriş sitelerinde yazıyor ya hani, kargoyu kargo görevlisinin yanında açıp tutanak tutturun falan. Ulan bu mümkün mü? Adam üstümüze fırlatıp gidiyor nasıl beraber açıp tutanak tutacaz.
  • Kuzeninizin ad soyadını dolandırıcıya soylemiş miydiniz? Bi ara bütün kişilerin tc ve adresleri internette dolanıyordu torrentte, bir kurumun dikkatsizliği yüzünden. Belki o şekilde bakmış olabilirler.
  • geçmiş olsun.
  • Kargo sorunları hemen hemen her şubede var. Kimlik sormuyorlar. Benim bazı kargolarımı kapının önüne atıp gidiyorlar. Sonrasında kargo alıp gelmedi diye aradığımda bana teslim edildiğini ve tc numaramı söylüyorlar. Hepsi yalan yolan.

• TC'yi ad soyaddan aldık olayı yalanın daniskası, aynı isimde tonla insan var bu ülkede, bu şerefsizlere net içeriden bilgi sızıyor, hep ayarlanmış işler.
  • iyide kargoyu alan tc yi nerden biliyor? kacirdigim nokta var heraldr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTT Çalışanları da zamanında 2 adet telefonumu çalmıştı 3000TL zarara uğratmışlardı 2016 yılında malesef. THH Sürecini de kazanmıştım ve ardından davalık olduk kendileriyle hakkınızı sonuna kadar arayın konuyu öne çıkartalım arkadaşlar bu işlere dur dememiz lazım ülkede alım gücü düştükçe bütün kurumlar kokuşmaya başladı ar damarı diye bir şey kalmadı.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Alıcı kargo şubesi, teslim alacak kişiyi birebir tanımıyorsa alacağınız hiçbir önlem sizi kurtaramaz.

Artık internet çağındayız. Öyle veya böyle bir şekilde herkesin sosyal medya hesabı veya internet üzerinde bilgisi mevcut. 1-2 saatlik araştırma ile ev adresiniz, gittiğiniz yerler, yeme içme alışkanlığınıza kadar her türlü bilgiye ulaşılabiliyor.

kimlik işi ise aliexpress veya farklı bir mecradan 3-4 bin liraya alacağınız kart yazıcı ile 5 dk lık işlem olacaktır. Zaten bu işlerler ile profesyonel uğraşıyorsanız (dolandırıcılık), bu gibi ekipmanlar olmazsa olmazınız olacaktır.

ürün değerine göre avcı kişi sizi takibe almış, evinizden hangi kargo firmasına gittiğinize kadar takip bile edebilir. Yani birine zarf , birine kargoyu veririm kısmı da hikaye. Bu işler tek başına yapılacak işler değil, ekip işidir. İlla ki küçük bir şehirde değilseniz bulunduğunuz şehirde bu işten komisyon alacak bir ortak bulunur.

Kısaca alacağınız hiçbir önlem dolandırılmaktan kurtaramaz. Yeter ki hedef siz olun.

Alıcı kişi ciddi alıcıysa, bulunduğunuz şehirde elden teslim edebileceğinizi, göndereceği kaparo ile ulaşım masrafını sağlayacağınızı ve fiyattan düşeceğinizi söyleyin. İmkanınız varsa ve bildiğiniz bir şehir ise güvenli bir noktaya kendiniz gelebileceğinizi söyleyin.

sonuç olarak değerli ürün satıyorsunuz. 150 tl yol masrafı bu gibi alışverişte gözden çıkarılabilecek rakamlardır.

NOT: belki söyleyen olur, güvenli alışveriş sitelerinden komisyon ödeyerek satış yapın diye. Ama bu da çözüm olmaz. o firmalar ürünün teslim edilip edilmediğine bakıyor. kime teslim edildiği farketmiyor. hatta alan kişi gerçek kişi bile olsa , ürün içerisinden RAM, Ekran ve diğer donanımları söküp geri paketleyip eksik veya hatalı ürün diye iade bile edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janavar® -- 30 Aralık 2019; 12:6:52 >

• Bende onlarca alışveriş yaptım. Alım yaptım satış yaptım. Yok kuzeni yok amcasının oğlu yok halasının kızı. Ne uğraşıyorsunuz. A kişisi almaz ise 200 aşağı verirsiniz b kişisi gelir kapınızdan paranızı teslim eder malını alır gider. Bunlar hep 3 5 kuruş un hesabını yapmaktan kaynaklanıyor bence. Satmayın göndermeyin vermeyin. Paranız hesaba yatar malı gönderirsiniz gerisi artık diğer tarafın işi. Dikkat li olun. Hiç bir zaman alışverişinizi 3. Kişileri dahil etmeyin. '' Birinden birsey istiyor isem, onu kendisinin yapmasını isterim. '' ( The İrishman. Pesci)

• Hocam geçmiş olsun UPS gibi kargo şirketlerinde durumlar nasıl acaba.

• Ptt kullanın ptt kimliksiz vermiyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.