Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aras kargo Yozgat subesine hb den aldığım telefonumu almak için gittiğimde dağıtıma çıktigini ve arabanın 10 dakika içerisinde geleceğini oradan alabileceğimi söylediler ki ben dağıtıma çıkmamasını istemistim. Ardından araba geldi kargo indirildi ve telefon bana adım bile sorulmadan verildi, kimlik istemiyor musunuz dediğimde gerek yok denildi; akşam merak edip kargo takip sorguladigimda teslim alan kişi olarak kargoda çalışan görevli kendi adını yazmıştı ağzım açık kaldı. Böyle bir ticaret yapacak olursam ne gönderdiğim kargo firmasını ne de kime veya hangi ilçeye gonderdigimi iletmeyecegim beklesin 2 gün alıcı kişi ne olacak sanki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu iş iyice can sıkmaya başladı, bu çete bir an önce çökertilsin ve kargo şirketleri işini yapsın yetti aartık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kank07

Letgoda devam ediyorlar ayni taktiğe dikkat
    Patlıcan koy gönder :D
    Ücreti karşı ödemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç ay önce benimde başıma benzer bir olay geldi.İstanbulda tanıdığınız varsa ona yollayın.Ben parasını ona öderim dedi.Para yoksa kendim alıcıya teslim etmiyorsam satış yok dedim.Engelledim alıcıyı. Mutemelen bedava ürün verecektik adamlara.Çok geçmiş olsun.İnşallah zararınızı çıkartırsınız.
  • 350 kişi 20 TL gönderse bu arkadaşın sorunu kısmenee olsa çözülür hiç değilse kafası rahatlar...

Şuan can sıkıntısını anlıyorum banada benzer bir olay olmuştu telefon satmıştım parayı alamamıştım.

20 TL ile kimse birşey kaybetmez...

Eğer bir yardım kampanyası talep edersen memnuniyetle gönderirim...

• Hocam parayı kolay mı kazanıyorsunuz anlamadım.Sahibinden satış yaparken ilk önce havale sonra kargo yapın.Güvenmiyorsa Get ile satın.İstemiyorsa almasın.Yazık 14,000 Tl bir araba parası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocamanman

Aras kargo Yozgat subesine hb den aldığım telefonumu almak için gittiğimde dağıtıma çıktigini ve arabanın 10 dakika içerisinde geleceğini oradan alabileceğimi söylediler ki ben dağıtıma çıkmamasını istemistim. Ardından araba geldi kargo indirildi ve telefon bana adım bile sorulmadan verildi, kimlik istemiyor musunuz dediğimde gerek yok denildi; akşam merak edip kargo takip sorguladigimda teslim alan kişi olarak kargoda çalışan görevli kendi adını yazmıştı ağzım açık kaldı. Böyle bir ticaret yapacak olursam ne gönderdiğim kargo firmasını ne de kime veya hangi ilçeye gonderdigimi iletmeyecegim beklesin 2 gün alıcı kişi ne olacak sanki.
    benzer bir olay benim de basima geldi. calisanlar ugrasmak istemiyor kimlik kontorlu vs. aldiklari ucret belli islerini de severek degil mecburiyetten yapiyorlar. dogru degil ama su anlik, sistem duzelene kadar yapacak bir sey yok durum bu. bizim yapmamiz gereken cok cok dikkatli olmak.

sahibinden.com uzerinden ilan acarken gercek ismi kullanmamak lazim.

kargo firmasina verecegimiz telefon'dan farkli bir telefon no yazmamiz lazim ilana(diger numaranin kargo firmasinda kayitli olmamasi gerek. musteri olarak kaydediyorlar bazen sistemde otomatik cikiyor.)

kargoyu gonderdim deyip aslinda gondermeyip ertesi gun baska bir kargo firmasiyla gondermek de akillica bir onlem olabilir

bunlari yaparsak yakininiza gonderin talebinde bulunulsa bile sorunsuz gonderebiliriz diye dusunuyorum. baska aklima gelmeyen bir sey varsa eklemek isteyen ekleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyMonday -- 30 Aralık 2019; 16:57:48 >

• sissil S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ancak böyle bir şeyi kabul edemem çünkü ortada gerçekten bir ihmalkarlık var bu olayda ki sorumlular belli onlar karşılamak zorunda tazminatı. Yıllar önce sizin başınıza gelmiş, şimdi benim, başka bir zaman başkasının başına gelecek bu olay. ARtık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Yüzlerce insan yorum bıraktı hepsi de aynı şikayetten kaynaklanıyor. Denetim yok, ciddiyet yok. Türkiyede E-Ticaretin geliştiği kadar kargo şirketleri gelişmedi hala yerinde sayıyorlar. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor bunu anlamaları gerekiyor.
  • The Abyss kullanıcısına yanıt
    LOL, alışkanlık haline geldi artık bu.
  • Johnnn J kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam, çözüme kavuşturabilecek çok fikir var. Şu forumda ortaya bir soru atsak, onlarca kargo şirketinin düşünemediği teslimat fikirleri ortaya konulacağından hiç şüphem yok ancak asıl sorun kargo şirketlerinin artık bir değişikliğe elini taşın altına koymaması.
  • yakının nerede olduğunu alıcıya söylemeyeceksin
    hangi kargo firmasıyla gönderdiğini söylemeyeceksin

bunlar önlem olur mu bilmiyorum tabi adam kargoları dolasıp senin ismini verirse senin ismini kullanarak konusursa yinede ulaşabilir
  • Geçmiş olsun öncelikle. Eminim yazan olmuştur da büyük ihtimalle kargo şubesinin de bu işte parmağı vardır. Bu tür olaylarda şubeyle anlaşmalı olabiliyorlar. Bizim burada kimliğimi unutup mng'den kargo almaya gittiğimde vermemişlerdi. En azından kimlik fotoğrafı göstermemi istemişlerdi

• Anladığım kadarı ile kuzenine yolluyorsun ama 3. Şahıs bilgileri bildiği için kargoyu çalıyor.
    Bu dava sonuca ulaşsa bile 5 yıl geçer geçmiş olsun.

• Başka kargo şubesinde çalışan dolandırıcılar aklıma geliyor. Gönderenin adından hangi şubeye teslim ediliyor sistemden bakıyor, kimlik bilgileri ile gidip alıyor. Kargo çalışanı çıkarsa şaşırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sirinmustafa

Hocam parayı kolay mı kazanıyorsunuz anlamadım.Sahibinden satış yaparken ilk önce havale sonra kargo yapın.Güvenmiyorsa Get ile satın.İstemiyorsa almasın.Yazık 14,000 Tl bir araba parası.
    GET ne yazık ki çözüm değil. Ürünü açıp, parça söküp geri gönderse veya farklı bozuk bir ürün gönderse para müşteriye iade oluyor. siz gönderdiğiniz ürünü kanıtlayamıyorsunuz. Alıcı hem parasını geri alıyor hem de ürününüzü sizden alıyor.

Dediğim gibi eğer dolandırıcı sizi av olarak görmüşse bundan kurtulmak neredeyse imkansız. yeter ki siz bir şey satmaya kalkın.
  • Başka kargo şubesinde çalışan dolandırıcılar aklıma geliyor. Gönderenin adından hangi şubeye teslim ediliyor sistemden bakıyor, kimlik bilgileri ile gidip alıyor. Kargo çalışanı çıkarsa şaşırmayın.

• Kargo şirketlerin tümü sorunlu.şube önemli.

Bakın şu anda Sürat kargo ile sıkıntı yaşıyorum.Başkasına teslim edilmiş kargo.Her zaman kullandığım şubeden değil eve teslim istedim.Dolayısı ile farklı şube vasıtası ile gelecekti. Bu şube ise başkasına teslim etmiş gözükmekte.

* Eğer teslim edilmiş ise zararı ne olacak ?
    * Eğer teslim edilmemiş ise kargo kişi bulunmadı konumuna düşecek ve iade olacak.Bu iade durumunda tekrar gönderı masrafını karşılamak zorunda kalacağım.Burada şirkete bir yaptırım yapabilir miyim ? Durum ne olacak ?
  • psychotolga kullanıcısına yanıt
    Peki zararın teminatı nedir aşağı yukarı ?
  • Böyle rezillik olmaz ya, biz nasıl, hangi kargo şirketine emanet edeceğiz kargolarımızı artık ? Kim bilir kaç kişi bu yöntemle daha böyle dolandırmıştır. Yaşanan bu olaylardan sonra MNG kargo şirketi ile kargolarımı ne gönderirim, ne de bu şirket ile çalışan firmalardan alışveriş yaparım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.