Şimdi Ara

Dil bölümü seçicem ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler kardeşler merhaba ben bu sene 10. sınıfı bitiricem ve dil bölümü seçmeyi istiyorum durumumu şöyle anlatıyım sayısal derslerle hiç aram yoktur çoğu sayısal derslerden ucu ucuna geçtim fakat ingilizcede hiç çalışmadan ve defter tutmadan 90 dan aşağı not almadım bu sene ve belirttiğim gibi dil bölümü seçmeyi düşünüyorum fakat bu bölümü seçersem imkanları neler olur artıları eksileri nelerdir yazabilirseniz çok memnun olurum

not : babam sayısal seçmemi istiyor sebebi ise dil bölümünde iş imkanı bulamayacağımdan dolayıymış

• up
  • tm seç ygs de zorlanırsın kendi kendine de çalışırsın ingilizceye zaten iyiymişsin
  • Çalışmamak için gidiyorsan hiç gitme.Dil bölümünde düzenli olarak çalışman gerekir.İş imkanları geniştir ama dil üzerine kuruludur hepsi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HopelessPerson

Çalışmamak için gidiyorsan hiç gitme.Dil bölümünde düzenli olarak çalışman gerekir.İş imkanları geniştir ama dil üzerine kuruludur hepsi.

yok çalışmamak için değil çalışıcam çünkü 2 sene yatarak geçirdim
  • açıkcası ben seçtim ama içim pek rahat değil çünkü çevremde genelde iş imkanlarımın kısıtlı olduğuna dair eleştiriler geldi hep
  • 1 ay sonra LYS-5 e gireceğim. 11. sınıfta TM'den YD'ye geçiş yaptım. Hayatımda aldığım en doğru karardı diyebilirim. Bu eğitim sisteminin en güzel şeyi Yabancı Dil bölümü.

Üniversite bölümleri kısıtlı. Ancak sadece İngilizce seçicem diye kısıtlama kendini. Eğer seçersen son sene farklı dilleri de düşüneceksin. Rusça, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Korece, Japonca. Dil'den hazırlanırsan bu bölümlere de girme şansın bulunmakta.

Bölümler: Mütercim-Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Çeviribilim, İngilizce Öğretmenliği, Turist Rehberliği.

3 büyük şehri kazanmak zor söyleyeyim. 11'den çalışmaya başla üniversite sınavına. Bol bol kelime ezberle. LYS-5'te yaklaşık 3000 kelimeden sorumlu olacaksın.

Daha fazla detay için bana PM atabilirsin. İstanbul'da oturuyorsan dershane falan öneririm.

• ben dil bölümü okudum pişmanım benimde notlarım yüksekti hatta benim biraz ingilizcemde vardı biraz konuşuyodum film dizi altyazısız izliyodum
    eğer seviyosan seç
    ben bu sene tmden tercih yapacağım ama dediğim gibi sevdiysen seç
  • Baban bayagi iyi biliyormus dil bolumunde is imkani yok demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki de dil bölümü ama Türk Dili ve Edebiyatı
  • up
  • İngilizce'de iş imkanları kısıtlı diyen bilip bilmeden konuşuyordur.Öğretmenlikler arasında en çok iş imkanı olan bölümdür.YGS'de de bir şey yok çalışmasan bile ortalama puan alıp iyi İngilizce'yle bir yerlere girersin.
  • Pm at arkadaşım başarılı dilci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seviyorsan seç, bakma kimseye. Sayısal sevmiyorsan ileride çok sıkıntı çekersin. Liseyi iyi kötü atlattın diyelim. Üniversitede de uyduruk bir okulda mühendislik kazansan da mühendislik matematiği liseye de benzemez. Hem okurken bir yerini yırtarsın. Hem de okul kötüyse işsiz mühendisler arasına girersin sen de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.