Şimdi Ara

DİL SINAVI (LYS-5) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
4
Favori
11.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MaceWindu

quote:

Orijinalden alıntı: If I Were Einstein

quote:

78 doğru 2 yanlış 489 puan 1097.yim

dostum tam burslu mu yazıcaksın yoksa devlet mi ? hemen hemen aynı yapmışız az yüksek yapmışın benden.

fikir lazımmm

1-Boğaziçi çeviribilim
    2-Boğaziçi batı dileri
    3-Bilgi üni. Karşılaştırmalı edeb. tam bursulu

Bu şekilde olucak tercihim muhtemelen. Boğaziçilerin olma şansı çok düşük malesef. Türkçeden 8 yanlış yaptım buna şükür tabi Türkçe 5 yanlış yapmış olsam şu an rahat boğaziçi oluyordu. YGS'den önce Türkçe'den 3-4 yanlış yapıcaksın deseler hadi ordan derdim gidip 8 yaptım iyi mi

karşılaştırmalı edebiyat nedir ya ilk defa duydum

ing öğretmenliği en kralı ve en rahatı , no matter how much its salary is

• quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

quote:

quote:

78 doğru 2 yanlış 489 puan 1097.yim

dostum tam burslu mu yazıcaksın yoksa devlet mi ? hemen hemen aynı yapmışız az yüksek yapmışın benden.

fikir lazımmm

Kaçıncı oldunuz?

ilk 1.3 k dayım kanka(ek puan falan yok)

ing öğretmenliği tam burslu gelmez deme valla düşer bayılır ölür geberirim

• çok sinirlendim ya o gramer beni bitirdi düzgünce çalışmadım 257 geldi . artık seneye tekrar çalışacağız lanet olsun. amacına ulaşan herkesi tebrik ederim .
  • Arkadaşlar kardeşim dil1 puan türünde 2.7k oldu. Öğretmen lisesi ek puanıyla 386. oldu. Mutercim tercumanlık gelir mi ve ing öğretmenligi tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkyaNuS.

Arkadaşlar kardeşim dil1 puan türünde 2.7k oldu. Öğretmen lisesi ek puanıyla 386. oldu. Mutercim tercumanlık gelir mi ve ing öğretmenligi tavsiye eder misiniz?

Ek puan sadece öğretmenlik bölümleri için diye biliyorum. Normal puanıyla büyük şehirlerde mütercim tercümanlık zor gibi. Ama her bölüm için geçerliyse o puan istediği yere girer
  • quote:

quote:

Arkadaşlar kardeşim dil1 puan türünde 2.7k oldu. Öğretmen lisesi ek puanıyla 386. oldu. Mutercim tercumanlık gelir mi ve ing öğretmenligi tavsiye eder misiniz?

Ek puan sadece öğretmenlik bölümleri için diye biliyorum. Normal puanıyla büyük şehirlerde mütercim tercümanlık zor gibi. Ama her bölüm için geçerliyse o puan istediği yere girer

ek puan sadece öğretmenlik için evet. ingilizce öğretmenliği önerir misiniz hacettepede filan?
  • diğer bir konuya yazdığım merakımı buraya da yazıyorum.

arkadaşlar buraya yazmadan önce de uzun uzun araştırdım, fakat tatmin edici bir sonuç alamadım. ingilizceden sınava girmiş olsak da, almanca ve fransızca seçebiliyor muyuz? bir de seçebiliyorsak, hazırlık sınıfı için sınav varmış, ben hiç almanca bilmiyorsam sınavdan sıfır çeksem de hazırlık sınıfına girebiliyor muyum?
  • quote:

quote:

quote:

ek puan sadece öğretmenlik için evet. ingilizce öğretmenliği önerir misiniz hacettepede filan?

Öneririm aslına bakılırsa şu an en avantajlı bölüm öğretmenlik. Mezun olduktan sonra tercümanlık yapma imkanınız da var. Zaten tercümanlık işini yapmanız için diploma bile gerekmiyor. Elinizde ekstradan öğretmenlik diploması da oluyor, belli bi süre sonra tekrar mesleğe dönüp emekli olma imkanınız var. Hem bölümün kendisi de kolay. Ama bu söylediklerim öğretmenlik okurken kendisini geliştirmesi durumunda olur ancak. Çünkü bölümün kendisi köreltiyor insanı. Boğaziçi ya da Hacettepe öğretmenlik gidebiliyorsa gitsin derim ben vasat Mütercimlik bölümlerinden iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evilblink

diğer bir konuya yazdığım merakımı buraya da yazıyorum.

arkadaşlar buraya yazmadan önce de uzun uzun araştırdım, fakat tatmin edici bir sonuç alamadım. ingilizceden sınava girmiş olsak da, almanca ve fransızca seçebiliyor muyuz? bir de seçebiliyorsak, hazırlık sınıfı için sınav varmış, ben hiç almanca bilmiyorsam sınavdan sıfır çeksem de hazırlık sınıfına girebiliyor muyum?

Tabi ki girebilirsiniz Fransızca da Almanca da Dil-1 içerisindedir. Hazırlık zaten bilgisi yeterli olmayanlar içindir yani istemeseniz de girersiniz
  • 23k ile yerlesebilir miyim yoksa seneye mi birakiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiCimbomlu

23k ile yerlesebilir miyim yoksa seneye mi birakiyim ?

Kesin bu sene yerleşmek istiyorsanız mutlaka bulunur zaten boş kalan bir sürü bölüm oluyor
  • quote:

quote:

Kesin bu sene yerleşmek istiyorsanız mutlaka bulunur zaten boş kalan bir sürü bölüm oluyor

Peki ankara ici yada bilindik okullar olaur mu ?

• quote:

quote:

quote:

Peki ankara ici yada bilindik okullar olaur mu ?

Ankara Üni.'de tercih edilmeyen pek çok dil edebiyatı bölümü var onlardan mutlaka olur gitmek isterseniz tabi. Dershanelere giderseniz daha iyi yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

• @macevindu
    diğer konuya gelen yorumda da diyor ki, istanbuldaki üniversitelere ingilizce sınavıyla giremezsin. hocam iyice çorba oldu yahu. ben 14k yaptım. giremezsem bir yere canım ciddi bir biçimde sıkılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evilblink -- 2 Temmuz 2013; 13:31:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evilblink

@macevindu
    diğer konuya gelen yorumda da diyor ki, istanbuldaki üniversitelere ingilizce sınavıyla giremezsin. hocam iyice çorba oldu yahu. ben 14k yaptım. giremezsem bir yere canım ciddi bir biçimde sıkılacak.

Puan ve sıralama olayı için bi şey demiyorum ama ingilizce sınavıyla fransızca'ya da girersin almanca'ya da girersin lehçe ya da arapça'ya da girersin yani bunu bi sınırlaması yok. İstanbul üniversitesinde bir sürü dil var onlardan biri olabilir diye düşünüyorum bi araştır bulursun.
  • 1 soru iptal edilmiş arkadaşlar '!!!!!!!!!!!1
  • quote:

1 soru iptal edilmiş arkadaşlar '!!!!!!!!!!!1

eet şimdi baktım 23. soru onuda boş bırakmışım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruzer*

quote:

eet şimdi baktım 23. soru onuda boş bırakmışım :(

ya ben göremiorum
    Seçtiğiniz test için böyle bir Kitapçık Kodu tanımlı değildir. Lütfen kontrol edip tekrar deneyiniz.

diyor

soru hangisi hatırlatırmısın lüttfen
  • quote:

Ben de farkettim şimdi. Çok tartışılan Hintli soru. Herkesin yanlış kabul edilmiş
  • quote:

quote:

Ben de farkettim şimdi. Çok tartışılan Hintli soru. Herkesin yanlış kabul edilmiş

herkesin yanlış mı kabul edilmiş ? bu ne saçmalık ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.