Şimdi Ara

Dil ve Düşünce Arasındaki Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlerle paylaşıp bu konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. İnsanlar birşey hakkında düşünürken kendi dillerini kullanırlar. Örneğin bizim dilimizde kelimeler, bağlaçlar , semboller daha ayrıntılı ve uzun olsunlar ve başka bir dilde (örn: japonca vs.) 2 tane sembol çizerek bizim bir cümleyi kağıda döktüklerini ve söylerken 2-3 hece şeklinde söylediklerini düşünelim.

Bu durumda o dili bilen bir insan bizden daha hızlı düşünme yetisine sahip olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fighter89 -- 1 Temmuz 2009; 12:54:04 >

• kimse hiçbirşey yazmamış. bu konuda fikirlerinizi merak ettiğim için açtım bu başlığı.
  • Sahip olduğumuz kelimelerle düşünmeyiz, kavramlar ile düşünürüz.

Kelimeleri algılamakta harflerin önemi var fakat bir kelime ile sembol arasında büyük farklar yok. Kelimeyide bir sembol olarak algılamaya başlıyorsunuz bir müddet sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

Sahip olduğumuz kelimelerle düşünmeyiz, kavramlar ile düşünürüz.

Kelimeleri algılamakta harflerin önemi var fakat bir kelime ile sembol arasında büyük farklar yok. Kelimeyide bir sembol olarak algılamaya başlıyorsunuz bir müddet sonra.

işin içine görsellik giriyor evet. Ayrıca insan belli bir şeye alıştıktan sonra onu beyninde kelimelerle düşünmüyor direk yapıyor değil mi? Örneğin ben yemek yiyecekken, bilgisayarı açacakken veya bilgisayarda herhangi bir şey yapacakken kafamdan şöyle yapayım diye düşünmüyorum. O anında beliriveriyor ve alışkanlık oluyor. Japonlar her işte alfabelerinden dolayı hızlı olsaydı bizden daha tembel olurlardı. Ne gerek var fazla çalışmaya zaten hızlıyız derlerdi.

• İşin aslını tam bilmiyorum ancak bana düşünmek önce,kelimelere dökmek ise sonra yapılıyor gibi geliyor.Ayrıca düşünülen herşeyin bilincinde olmamız da gerekmiyor ki zaten biçok şeyi bilinçdışı düzeyde yapıyoruz.Bu bilinç - biliçdışı etkileşimi biraz karışık bir konu.
  • Ben Türk gibi düşünebildiğim için Türkçe konuşabiliyorum.

Dil demek kelime ve kuralları, istisnaları ezberlemek değildir.
    Düşünce tarzını benimseyebildiğimiz ölçüde o dile hakim oluruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.