Geçenlerde 300 V güç kaynağım yandı, bende 250V değiştirmek zorunda kaldım! Güç kaynağı yanmadan önce 160 GB lık Harici HDD imi kolaylıkla pc me bağlıyabiliyordum, Artık Bağlasamda Görmüyor, Telefon yada flash bellek bağladığım zaman görüyor, ama Bu HDD yi görmüyor, Acaba monte ederken kablolardan birini yanlış bir yeremei monte ettim! Artık PCnin Power düğmesine 2-3 sefer bastığım zaman açılabiliyor, Sanırım yanlış bişiler var ama işin içinden çıkmadım! Acaba USB girişleriyle Güç kaynağı kabloları arasında bir ilişki varmı ? tavsiyelerinizi bekliyorım
bilgisayarının özelliklerini yazarmısın ?
Öncelikle sorunu baştan anlatabilirmisin birimleri karıştırmışsın.
Ayrıca çoğu güncel sistemler için 250 watt güç kaynağı yetersiz
bilgisayarımın özellkleri Celeron 1.100 356 Mb Ram 2002 model bir PC..ayrıca internetim de yok benim Yanan Güç kaynağımın üzerinde 300 Watt yazıyordu, bi arkadaştan kullanılmış bir Güç kaynagı temin ettim onun da üzerinde 250 Watt yazıyordu. bilgisayarıma USB bağladıgım zaman flash telefon gbi kapasiteleri düşük aygıtları tanıyor, ancak 160 lık HDD ı tanımıyor başka pclerde denedim, onda rahatlıkla görüyor..
hocam 250 vatt güç kaynağı takılı sisteme fazla güç gerekmeyen aygıt ı takınca çalışıyor telefon ve flash disk gibi ama harici hdd takınca çalışmıyor çünkü hdd fazla güç çeker güç kaynağın yetersiz geliyor
Gerçek bir 300-350 watt güç kaynağı yeterli. yeni almayın asus, aopen gibimarkaların 2. el psu ları işinizi görücekitr
Taşınabilir HDD gibi cihazlar çalışabilmek için USB'den besleme almaları gerekmektedir. Bu nedenle PSU'nuz problemli olabilir veya jumper ayarları ile USB'nin beslemesinin yerini değiştirin. Anakart üzerindeki jumper ayarları ile USB'nin beslemesi ayarlanabilmektedir. Bu ayar anakart üzerinde olur. Anakart üzerindeki USB Power Select Jumper ayarını yer değistirip bir deneyin.
PSU'nun +5V VSB beslemesinde de bir problem olabilir. Deneyimlerim; ön panel USB'lerini +5VSB'den, arkadakiler +5VDC'den olduğunda problemi çözdüğüm yönündedir. Anakart üzerinde USB ile ilgili USB Power Select Jumper denen USB'nin hangi kanaldan (kaynaktan) besleneceğini seçebileceğimiz Jumper ayarı mevcuttur. Anakarttaki yeri anakartının markasına ve modeline göre farklılıklar gösterir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme