Şimdi Ara

Diller Nasıl Oluştu Sizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diller nasıl oluştu sizce? Bu konu altından tartışalım.

• Biraz araştırdım, bu konuda bir konsensüs yok.
  • Benim düşünceme göre zeka sayesinde, ilk başta ses tonu ile başladı birbiri ile konuşması insanların, öyle anlaşıyorlardı. Sonra farklı sesler çıkartarak geliştikçe gelişti.
  • Zeka sayesinde çünkü, çıkarılan her bir sesi aklında tutmak gerekiyordu ilk başta, çıkarılan ses ve yapılan eylemide aklında tutuyorlardı, biraz ilerleyince önceden bilmediği ama önceki seslerin yardımıyla bir varsayım yaparak yeni sesler türetmeye ve eylem yapmaya başlandı. Zeka sayesinde çıkarım yaparak gelişti. İlk baştada zeka önemliydi tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Zeka sayesinde çünkü, çıkarılan her bir sesi aklında tutmak gerekiyordu ilk başta, çıkarılan ses ve yapılan eylemide aklında tutuyorlardı, biraz ilerleyince önceden bilmediği ama önceki seslerin yardımıyla bir varsayım yaparak yeni sesler türetmeye ve eylem yapmaya başlandı. Zeka sayesinde çıkarım yaparak gelişti. İlk baştada zeka önemliydi tabiki.
    Metinde en az üç tane zeka kelimesi var. O kısmı anladım da hocam, fark ettiyseniz zeka da dil sayesinde ölçülebilir hale geldi ve bütün bilgileri ve verileri 30 küsur harf ve on adet rakamla çok kolay depolayabilir hale geldik.Çin harflerini saymıyorum, onlarda on bin küsur harf var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Negidales

Metinde en az üç tane zeka kelimesi var. O kısmı anladım da hocam, fark ettiyseniz zeka da dil sayesinde ölçülebilir hale geldi ve bütün bilgileri ve verileri 30 küsur harf ve on adet rakamla çok kolay depolayabilir hale geldik.Çin harflerini saymıyorum, onlarda on bin küsur harf var.

Alıntıları Göster
    Kahvaltı yapmadım, o yüzden biraz karışık olmuş olabilir:)

• Türeme neticesi oluştu.aynı ailede Turleşen birey sayısı arttıkça orada çok konuşan olur. esasen kimse kimseyi de anlamaz da o ayrı konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce nasıl bir sistem
    2 yıl önce açıldı
    Sizce bu bir sorun mudur?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Harflerin resmi seslerin renkleri vardır
  • gruplar ses ve ses gruplarına anlamlar yüklemek süreti ile daha sonraları ile de gramerler oluşturarak geliştirmiş olsa gerek.
    ilk başta doğaçlama ve iç güdüsel sesler türetilip kabul edilme-ettirilmeye çalışılmış fakat gelişme ile orantılı konan kurallara uymayanlar uydurulmaya çalışılmış böyle gelişme sağlanmış olabilir.
    bunun devam ettiğine dair kanıt olarak
    bazı dillerde yanyana gelmemesi gereken 3 sessiz 2 sesli harf kuralıyla örneklemek mümkün.
    tıpkı anatomik farklılıklar gibi dillerde belirli bir coğrafya ve toplulukta evrildiği için çokça dil hatta bu dilleri konuşan insanların merkezi toplumdan kopmasıyla lehçeler ortaya çıkmış demek mümkün..
    dil bilimci bekleniyor..
  • Çıkarılan sesler sonucunda türemiş desek doğruluk payı olabilir.Ama farklılık kazanmasına anlam veremedim. Bir dil oluşuyor mesela: Oluştu sonra yayıldı yayılan dil değiştiriliyor ve o dilden türeyen yeni bir dil oluşturuluyor ama dilden türeyen yeni bir dili konuşan kişi konuştuğu dilin kaynağı olan dili anlayamamasi garibime gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.