Şimdi Ara

DilSil 1.4 - Sistem belleği + RAM kazanın! iOS 3 - 5! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm işlemleri uyguladım. Problemsiz kurulum oldu ve işlemler gerçekleşti.

Ancak şeytan dürttü ve telefona reboot yapayım dedim. Sürekli respring yapıp durdu telefon ana ekranda.

Bir kez daha ana ekran + güç düğmesine basılı tutarak telefonu baştan başlattım. Bu sefer açıldı telefon. Bakalım şimdilik bir problem yok gibi.
  • 0 mb hiçbir değişiklik olmadı iphone4
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramonnn

Bir diger yorumda unutulan sifre hakkinda, belirteyim eger manuel sifrenizi degistirdiyseniz bu sadece cihazin SHH degil ayni zamanda su root yani kok girisi sifresidir. Bu durumda "resetlemek" demiyelim cunku resetlenmesi ayri bir dunya, yeni FW atip tekrar JB islemi yapmaniz gerekir. /System ve default sifre olan alpine JB ile gelmiyor, FW ile... AMA BEN SIFREYI RESETLEMEK ISTIYORUM DIYORSANIZ SORUN DEGIL, SUANKI master.passwd HASH ALIP TERMINAL USTUNDE DEGISTIREBILIRIZ - BU SORUN DEGIL ANCAK BURDA ANLATACAK DEGILIM. Yeni konu acar ve kok girisi sifresi resetleme diye konu acarsaniz orda tek tek anlatirim. Resetleme islemi en fazla 10-15dk surer.

Sağolun bu sorunu yaşayan benim şifre unutma hususunda fakat sonradan hatırladım kurdum ve uyguladım böylece 182 mb alan boşaltıldı. BiteSms'in türkçe yaması gitsede tekrar sildim ve kurdum oldu şimdide 1.4'e güncelledim şuanda hiç bir sorunum yok.

Fakat bu resetleme olayını burada ayrı bir başlık altında yazmalısınız çünkü bu forum herkesin bir çok sorununa çare buluyor en azından benim için donanım haber çok büyük bir kaynak.

Bu arada "ileride tum guncellemeleri Insanelyi reposundan indirebileceksiniz." açıklamanız güzel ama bu ne zaman Insanelyi reposuna geçerse burdan açıklamanızı rica ederim.

• uyguladım teşekkürler ancak işlem sonrası boşlık mb silindi dedı :S şuan kontrol ettim ve sistem hafızasında %50 artış olmuş teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lmustafal1 -- 1 Mart 2012; 23:29:03 >
  • dosyalar /var da nereye taşınıyor oradanda silelim gereksız yer kaplamasın sakıncası yoksa
  • 188 MB sildi diyor. bakalım ilerleyen zamanlarda hissederiz umarım bu rahatlamayı. Teşekkürler.
  • Her iki repodan da indirmeyi denememe ragmen telefon ana ekranina " terminal " adli bir uygulama kurulmadi...
    Ana ekrana herhangi bir uygulama Kurulumu olmamasina ragmen cydia' da sanki kurulum olmus gibi yuklemeler yapti..
    Bu durumda ne yapmam gerekli...
    Saygilar...
  • quote:

Şifrenizi hatırladığınıza sevindim.

Acaba kaç kullanıcı default SHH ve root şifresinden haberi var? Veya kaçı bu şifreyi degistirebilecegini biliyor? Hadi değiştirdi diyelim, acaba kaç kullanıcı bilerek değiştirdiği bir şifreyi unutacak?

Dediğim gibi, durduk yere şifre resetlenmesi hakkında konu acacak değilim ancak siz veya başka bir kullanıcı bu konu hakkında konu acar ve yardım isterse seve seve yardımcı olurum. Sadece bu forumda degil herhangi bir forum veya blogda...

DilSil 1.3 zaten İnsanelyi reposuna eklendi ancak 1.4 sürümü sadece DilSil kendi reposunda. Test edilmeden hicbir yazilim insan ekyi reposuna eklenmiyor ve bu repo ikidebir güncellenmiyor. Üstünde düşündüğümüz birkaç degisiklik icin yakında 1.5 sürümü güncellenip ayrıca İnsanelyi reposuna eklenecektir.

Dosyaların /var dizinine taşınması hakkında; arkadasım, şayet dosyalar gereksiz olsaydı taşınmaz, silinirlerdi değilmi? Neden gereksiz bir dosyayı bir dizinden alıp başka bir dizine taşıyalimki? Demekki buna gerek duyuyoruz ve bu işlemi simbolik linkler yani kısayol/köprü gorevi ile hallediyoruz. Merak etmenize gerek yok manuel birsey silmenizede gerek yok. DilSil gerektiği sekilde dosyaları siliyor/taşıyor.

DilSil hakkında daha fazla sorulariniz e bilmek istedikleriniz varsa bu başlık altında iletebilirsiniz. Aldığınız sonucları paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar.

Ramon.

Değerli arkadaşım durduk yere olsada bu sorunu tek ben yaşamamışım google ile çok aradım fakat cevabını bulamadım en kolay çare restore deniyor halbuki restore yapacağıma hayat boyu bir daha Mobile Terminale girmemeyi tercih edebilirim :) Genede zorlama yok sonuçta kendi hür iradenizdir yazmak zorunlu değil.

Ayrıca aşağıda vereceğim link bu sorunu yaşayıp bu forumda sorulmuş konu başlığıdır kısacası durduk yere olmayacağı kesindir.

http://forum.donanimhaber.com/m_46434204/tm.htm

• beyler bu program ve benzeri programlarla sistemdeki dil paketleri ve benzeri dosyaları kesinlikle silmeyin.ben sildim telefon kafayı yedi takılmalar başladı dokunmatik te algılamama hataları başladı.tekrar restore yapmak zorunda kaldım.tekrar söylüyorum bu program ve benzeri programlar ile telefondan hiç birşey SİLMEYİN!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 2 Mart 2012; 23:14:42 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: likable_21

beyler bu program ve benzeri programlarla sistemdeki dil paketleri ve benzeri dosyaları kesinlikle silmeyin.ben sildim telefon kafayı yedi takılmalar başladı dokunmatik te algılamama hataları başladı.tekrar restore yapmak zorunda kaldım.tekrar söylüyorum bu program ve benzeri programlar ile telefondan hiç birşey SİLMEYİN!!!

Uyari icin tesekkur ederim arkadasim.

Siz hangi repodan hangi yazilim kurdunuz bilemiyorum.

Ancak DilSil kendi reposu ve Insanelyi'den yuzlerce kez indirildi, hicbir sorun yada sikayet suana kadar almadim.

Yorumlara goz atabilirsiniz, ben deneyip sonucu paylasan arkadaslarin yorumlarini okudum. Pozitif, bunun icin kendilerine tesekkur ederim.

Sizde DilSil kurup sonucu paylasabilirsiniz.

Saygilar.

tekrar kurup deneyeceğim ve sonucu en kısa zamanda yazarım.inşallah çakıştığı bi dosya olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 3 Mart 2012; 0:33:09 >

• Sorunsuz kurulumunu yapip uyguladim ve 180 mb sistemden silindi. Telefonda hissedilir derecede rahatlama var. Yapanlarin ellerine sağlık, teşekkürler.
  • Sistem bellegi kullanimiminda Boş alan %20 den %35e cikti iphone 3gs'te. İos 4.1 custom fw. Menu gecislerinde kasilma vardi hafiften sanki gecti gibi belkide psikolojik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 7 Mart 2012; 18:15:53 >
  • Silmeye değer mi sizce?
  • Mobile terminal i aciyorum. Sadece siyah bir ekran var. Tahanin iphoneu mobile$ yaziyor sadece. Nasil giriş yapicaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yaptım 263mb sildi şimdi ios 5.1 ggüncelledim onda da çalışır mı yeniden yapmalı mıyım?
  • beyler telefonları jb li olanlar bu dil sil uygulamasından uzak dursunlar!!!! çünkü ifunbox ve benzeri programla telefonun sistemine girilmiyor.var bölümü filan komple gidiyor bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: android187

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dilsil ile silme işlemi yaptıysanız ifunbox ile girin bakın bakaalım uyduruyormuyum ifile ile görüyor ama pc üzerinde ifunbox ve benzeri programlarla görmüyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: android187

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    mantıklı konusuyorsunuzda hala dilsil kullandınızmı diye soruyorsunuz.kullanmasamnereden bileceğim? ayrıca bu konulara fazla hakım değilsiniz galiba ?ve birde söyle bir cümle kurmuşşunuz hala anlayamadım ( DilSil ile iFunBox'tan goruntulemenin ne alakasi olabilir? )
    benim dediğim telefonu pc üzerinden ifunbox a bağlandıgımda var bölümünü görmüyor dilsil ile terminalden dil paketlerini ve diğer benzeri programı sildiğim için.tekrar restore yaptım ve şuanda ifunbox ile bağlandığımda var bölümü geri geldi.en azından bende boyle oldu.bunu neden anlamıyorsunuz anlamadım.diğer arkadaşlarında yorumunu bekliyorum bu konu hakkında..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @likable_21
    @Ramonnn

Aranızdaki tartışmaya bu şekilde devam etmeyi düşünüyorsanız burada noktayı koyalım. Bu uyarımdan önceki mesajlarınızı bilgi içerikli olduğu için silmek yerine sadece düzeysiz kısımlarını silerek bırakacağım.

Bu uyarımı dikkate alacağınızı umuyorum, iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

@likable_21
    @Ramonnn

Aranızdaki tartışmaya bu şekilde devam etmeyi düşünüyorsanız burada noktayı koyalım. Bu uyarımdan önceki mesajlarınızı bilgi içerikli olduğu için silmek yerine sadece düzeysiz kısımlarını silerek bırakacağım.

Bu uyarımı dikkate alacağınızı umuyorum, iyi forumlar.

ben sadece bilgilendirme amaçlı yorum yapmıştım ama konuyu buraya getirene uyarı verseydiniz daha iyi olurdu saygılar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.