|
Dimensity 9400, grafik performansı ve verimliliğinde A18 Pro'ya fark atıyor!
-
-
Apple artık işi biraz daha zorlaştı her sene en iyi performans işlemcileri vikartirken bu sene daha rekabet daha da kızısacak artık apple 17 serisinde ve Samsung S25U serisinde gerçek anlamda beklediğimize değer bir iyileşme bekliyoruz -
Listede Exynos un verimi iyi göeünüyor. -
şu sd for samsungları anlamıyorum grafik her seyi acikliyor -
nvidia ile ortak yapım bir yonga olduğu için kağıt üzerinde değerler mükemmel yalnız gerçek hayatta işler tersine dönebilir geçen yıl da aynı A17 Pro’nun GPU’su geride kaldı dendi ama iPhone’un ortalamada 80 Fps verdiği oyunlarda rakipleri 40’ın altına düştü üstelik daha çok ısınıp güç tükettiler.
sadece oyun tarafı değil (ki telefonda oyun oynamak çok saçma sapan gereksiz birşey) android tarafı bir gün şu kalitede bir video çekebilirlerse bu GPU’lar ancak o zaman bir anlam kazanır;
-
Dimensity 9400 Arm Immortalis-G925 GPU ya sahip yani ARM çekirdekleri ve mimarisini kullanıyor. Nvidia ile alakası yok.
Dediğiniz PC için yapılan bir anlaşma. Mobili kapsamıyor.
-
fanboy tavandan inip altini cizmek istedi ama kendini cizdi -
Hangi örneği verdiğinizi hatırlıyorum bu durum sadece Samsung S24U için geçerli. GOS düzelmediği sürece çipsette yanlış bir algı yaratıyor.
Örnekte testi yapan kişi 10 dk dan fazla oyunu oynamıyor, haliyle gerçek bir oyun performansını göstermiyor. Şahsen ben 10dk oyun oynayıp bırakan birini tanımıyorum. Samsung bu kafayla giderse zaten bir yere varamaz.
Cihazları daha profesyonel termal kameralar ve güç ölçer cihazlarla ile inceleyen insanlar var.
Her cihaz 25 derecede 300 nits parlaklık ve wifi kullanarak 30 dk, 60 fps modunda yüksek ayarda oynanmış
Xiaomi 14 Pro ortalama 54 fps vermiş 6.6W güç tüketmiş çözünürlük 1920x863
Xiaomi 15 Pro 59.8 fps vermiş 4.2W güç tüketmiş çözünürlük 1920x863
iPhone 16 Pro Max 59.4 fps vermiş 4.4W güç tüketmiş çözünürlük 1877x864
Xiaomi 14 Pro ile iPhone 16 Pro Max arası 1.6 derece var
Xiaomi 15 Pro ise iPhone 16 Pro Max dan daha soğuk arada 2.2 derece var ve %2 çözünürlük farkı var
Xiaomi 15 Pro ile Xiaomi 14 Pro arasında %44 bir güç farkı var
Xiaomi 15 Pro daha fazla fps vermekle kalmamış daha az güç tüketmiş daha az ısınmış daha fazla çözünürlükle yapmış
Diğeri de D9400 testi, iPhone 16 Pro Max arasında %7 çözünürlük farkı var ama fark az olmasına rağmen fps farkı çok fazla
Cihazların performans / verimlilik hesaplarsan
iPhone: 9.56fps/W
Oppo (9400): 9.93fps/W
Kağıt üzerindekilere yakın üstelik geliştiricilerin tam desteği olmamasına rağmen.
Android tarafı daha çok fotoğraf tarafına odaklanmış gidiyor, tabi son zamanda tek istekleri CPU da Apple ın önüne geçmek, iPhone 16 Pro Max kadar iyi bir video çeken bir telefon yok, zaten sensor shift teknolojisi bile başlı başınca en büyük fark. Henüz buna benzer bir donanımı hiçbir Android OEM telefona koymadı bile
-
teşekkürler hocam
-
tam da konunun üstüne yeni çıkmış tap taze comparison
-
Testlere pek şaşırmadım yıllardır Adobe tarafında değişen bir şey olmadı. Eğer Adobe ürünleri çok kullanan biriyseniz Apple şart. Android tarafında Filmora veya Kinemaster gibi uygulamalar daha optimize çalışıyor. Fotoğraf editlemek içinde Snapseed kullanmak gerek.
TechTalkTVyoutubeSamsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max SPEED TEST Pre-order the Galaxy S24 Ultra here - https://howl.me/clrU6qvbWGC And get, 1. A free storage upgrade (automatically upgraded to 512GB for free) 2. $150 instant Samsung Credit 3. Up to $750 instant trade-in credit 4. 15% Education discount Pre-order the S24/S24+ here - https://howl.me/clrU5w8lzIr And get, 1. A free storage upgrade 2. $125 instant Samsung Credit 3. Up to $650 instant trade-in credit 4. 15% Education discount Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max SPEED TEST shows the Galaxy S24 Ultra taking the crown for the ultimate speed test champion.https://youtu.be/kgSPuLoHB00?si=yFmeJQqNv6b2Sr3T&t=148600$ ve 700$ etiketli telefonları niye 1200$ iPhone ile kıyaslıyor dedim ama test cihazı verilmeyip kendi parasıyla aldığı için buna yetebilmiş
-
bir de aynı işlemcili her android cihazın performansı aynı değil zaten soğutma sistemleri arayüzleri çok farkediyor
-
Evet bende o yüzden şaşırdım.
-
apple cok fazla üstüne düşmüyor yenilik anlamında.19 pro veya 20 pro da anca etkili olurlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X