Şimdi Ara

DIMM Bellek Slotları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EPoX EP-8RDA+PRO anakartımın üzerinde DIMM1, DIMM2, DIMM3 olmak üzere 2si aynı renkli (renkleri belirttim) toplam 3 adet bellek slotu bulunmaktadır. Bugün yeni alacağım sistemimin anakartının kullanma kılavuzuna bakarken bir şey çok dikkatimi çekti: Bellekleri DIMM1 ve DIMM2 slotuna yerleştirirseniz normal performansta çalışırlar DIMM3 ve DIMM4 slotuna yerleştirirseniz en iyi performansta çalışırlar diye bir tablo gördüm. Tabi işlemciyle de ilişkili bir durum bu. Tablo şöyle

DIMM Bellek Slotları Hakkında

Aklıma takılan emektar anakartımda da böyle bir uygulama olabilir mi yani bellekleri farklı slotlara yerleştirmek performans açısından fark edermi? ~2 yıl önce 512 Mb DDR400 belleğim DIMM3 slotunda çalışıyordu ve bilgisayarımın performansı sanki şu anki performanstan iyiydi diye hatırlıyorum. Birde renklerin farklı olması neyi ifade etmektedir?
    Özet olarak yanlış anladığım birşeyler mi var yoksa gerçekten bahsettiğim durumlar söz konusu mudur?

• o tablolar genellikle kafa karıştırır
    sen ramleri dım 1 ve dım 3 e tak
    aralarda boşluk olsun
    normalde onlar soldan sağa A1 A2 B1 B2 diye oluyor sen
    A1 ve B1 e takıcaksın
  • Ramlerinizin single veya dual channel çalışması elbetteki sistem hızını etkileyecektir.

Selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.